cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Második helyen zártuk a Vodafone-kupát

2015. július 11. 17:35

A férfiválogatott a tornagyőzelemért ugrott vízbe a zárónapon, ám Olaszország 8-6-ra legyőzte a mieinket, így megszerezte a trófeát.

Jól ismerjük az olaszokat, gyakran találkoztunk velük az elmúlt időszakban. Legutóbb Bergamóban, ahol rendkívül magabiztosan sikerült őket megverni – ennek volt köszönhető, hogy csapatunk az 5. helyért játszhatott. Más kérdés, hogy aztán azon a találkozón az ausztrálok jobbak voltak.

A magyar csapat 10-8-ra verte Ausztráliát az első napon, hogy aztán egy góllal győzzön a spanyolok ellen pénteken. Benedek Tibor azt mondta a spanyolok legyőzése után, hogy a zárómeccsen is erőszakos, kemény mérkőzésre számít az olaszok ellen. A döntetlen az ő tornagyőzelmüket jelentené a jobb gólkülönbség miatt.

Az első napon Lévai Márton, pénteken Nagy Viktor védett, a kapitány döntése szerint most Decker Attilán a sor, ő lesz a kezdőkapusunk. Nem játszik ezúttal Hosnyánszky Norbert, Német Toni és Varga Dénes sem, azaz szerepet kap a 17 éves Nagy Ádám is.

watch?v=eZGtK1cRkjU&feature=youtu.be A magyar válogatott kerete sapkaszám szerint: Decker Attila, Gór-Nagy Miklós, Madaras Norbert, Erdélyi Balázs, Vámos Márton, Nagy Ádám, Angyal Dániel, Szivós Márton, Varga Dániel, Manhercz Krisztián, Bedő Krisztián, Hárai Balázs, Lévai Márton

watch?v=CU2FFg4izDA&feature=youtu.beAz olasz válogatott kerete: Stefano Tempesti, Francesco Di Fulvio, Alessandro Velotto, Pietro Figlioli, Alex Giorgetti, Andrea Fondelli, Massimo Giacoppo, Nicholas Presciutti, Nicollo Gitto, Stefano Luongo, Matteo Aicardi, Vincenzo Renzuto, Marco del Lungo

watch?v=-stQm2IHWOI&feature=youtu.beA mérkőzés játékvezetői: Nenad Peris (horvát), Danielle Flahive (holland)
Az előző mérkőzésen:

Ausztrália-Spanyolország 6-9 (1-3, 2-2, 1-2, 2-2)
Gólszerzők:
Campbell 4, Roach, Martin, illetve Echenique 4, Mallarach 2, Roca, Minguell, Espanol


A meccset a Digi Sport 2 élőben közvetíti, a mi szöveges közvetítésünk itt kezdődik. A mérkőzés előtt Gór-Nagy Miklós 150., Szivós Márton pedig 250. válogatottsága alkalmából vett át emlékplakettet Boros Tamás elnökségi tagtól.

1. NEGYED:

Két gyors góllal nyitnak az olaszok: Aicardi és Giorgetti is betalál, pedig még egy perc sem telt el - 0-2.

Madaras lövését védi Tempesti.  Jó védekezés után fórban: Erdélyi lövését is védi Tempesti.

Decker védi Fondelli löketét. Szivós passza nem jó Erdélyinek. Gór-Nagyot kiállítják, majd Hárait is: Aicardi belövi - 0-3.

Fórban Bedő Krisztián közelről lő mázlis gólt - nem így akarta, kiesett a kezéből, de jó helyre, a kapuba - 1-3.

Erdélyi emelését Tempesti a képzeletbeli gólvonalon éri el. Hátul Vámos szerez labdát.

Fór, Benedek Tibor időt kér. Középről Varga Dániel lő, Tempesti véd. Di Fulvio lövését Madaras blokkolja. Hárai nem kap ítéletet, Alessandro Campagna időt kér.
Aicardi csavar, Varga Dániel blokkolja, majd egy kontra. Még Szivós a kapunk elől rászúrja, mellé - vége a negyednek.
 
2. NEGYED:

Az olaszok hozzák el a labdát, de Szivós csen el egy passzt. Elől aztán ő próbálkozik egy átemelős csellel, nem fújnak semmit a bírók...

A védekezés jó, Nagy Ádám szerez labdát. Aztán a másik kapunál ő lő - Tempesti kiüti, sarokdobás.  Nem jutunk lövésig, majd Decker véd, a kontra pedig jó - Szivós Márton lő kapufás bombagólt - 2-3.

Jó a védekezés ismét, nálunk a labda. Szivós bejátszásába beleérnek, de visszakapjuk aztán a labdát. Hárairól kiállítás, aztán ő lő a falból, de Tempesti véd.

Erdélyit küldik ki, Szivós blokkolja Giorgetti lövését. Varga Dániel labdát veszít. Aztán Di Fulvio is eladja a labdát.

Kontra Hárai ellen. Erdélyit ismét kiállítják, időt kérnek az olaszok. A fór letelik, majd Angyal Dániel emelkedik ki, és lop le egy labdát a levegőből.

Bedőről kiállítás: Vámos lövését blokkolják. Kontra, 44 másodperc, időt kér Benedek Tibor. Hárairól kiállítás, Szivós a falból szorongatott helyzetben a fára lő - vége a negyednek.

3. NEGYED:

Manhercz elhozza a labdát, majd Vámos Márton lő nagy gólt - 3-3.

Hátul jó a blokk, majd fórban játszunk: Varga Dániel elvállalja, jól teszi - 4-3.

Gór-Nagyot kiállítják, Loungo belövi a fórt - 4-4.

Fór, Varga Dániel a fára lő - az olaszok is kapufáig jutnak.

Hárairól kiállítás, Vámos lövését blokkolják, majd Erdélyi lő a felső lécre. Az olaszok lövése sem jó, megint nálunk a labda.
Fotó: Madar Dávid

Fotó: Madar Dávid

 
Vámos lövését kiüti Tempesti, a labda visszapattan róla hozzánk. Kiállítás, időt kérünk. A fór letelik, Vámos elpattintja, majd Decker véd ki egy lövést.

A támadást elrontjuk, majd megint Decker véd, a kipattanó után viszont Aicardi eredményes - 4-5.

Madaras lövését blokkolják. Nagy Ádámot kiállítják, Decker véd egy nagyot - vége a negyednek.

4. NEGYED:

Ők hozzák el a labdát, majd Di Fulvio betalál - 4-6.

Fór, Varga Dániel lövése a blokkról pattan be - 5-6.

Hárai labdát szerez, majd visszaúszás közben kiállítás - de nem jutunk lövésig. A támadóidő végén igen, Tempesti kiüti - sarokdobás, majd egy kontra. Decker véd, majd lejár a támadóidőnk.

Olasz fór (Szivós), Giorgetti belövi - 5-7. 4.20 van hátra.

Vámos Márton pattint egy iszonyatos nagy gólt - 6-7.

Aicardi azonnal válaszol centerből - 6-8.

Kontra Hárai ellen, majd odaát is kontra. Vámos lövése ezúttala nem jó. Labdát szerzünk, és időt kér Benedek Tibor. 1.55 van hátra. Nincs ítélet a támadásunk közben.

Náluk kontra, aztán egy kiállítás, de Madaras lövését védi Tempesti. Időt kérnek az olaszok, 39 másodperc van hátra. Nem jutnak lövésig, ám mi sem - vége a meccsnek. Az V. Vodafone-kupát Oalszország nyeri, a mieink a 2. helyen végeznek.
 
Benedek Tibor értékelése a mérkőzés után:

„Az mindenképpen jó tapasztalat, hogy 0-3-ról kapkodás nélkül fel tudtunk állni. A helyzetkihasználásunkban még nagyon sokat kell javulnunk, főleg emberelőnyben, illetve még a mozgásainkat jobban kell szerveznünk, de összességében azt mondom, a játék képe azért már sokkal határozottabb és biztatóbb volt, és azt a fejlődést, amit szerettem volna, hogy lássunk két héttel ezelőtthöz képest, azt láttuk. Egy napot most szeretnék pihenni, és kicsit a vb-csapat kijelölésére nem gondolni. A keddi, ausztrálok elleni mérkőzés után jelölöm majd ki a csapatot. Nagyjából már tudom, kik utaznak, de azért még jól jön ez a két nap.”
Fotó: Madar Dávid

Fotó: Madar Dávid

 
Eredmény – Vodafone-kupa, 3. nap:

Magyarország-Olaszország 6-8 (1-3, 1-0, 2-2, 2-3)

Hajós-uszoda, 3200 néző, vezette: Peris (horvát), Flahive (ausztrál)

Magyarország: Decker A. – Gór-Nagy, Madaras, Erdélyi, Szivós 1, Varga Dániel 2, Hárai. Csere: Vámos 2, Nagy Á., Angyal, Manhercz K., Bedő 1. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor

Olaszország: Tempesti – Di Fulvio 1, Figlioli, Giorgetti 2, Fondelli, Giacoppo, Aicardi 4. Csere: Velotto, Presciutti, Gitto, Luongo 1, Renzuto. Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna

Gól/emberelőny: 3/13, illetve 2/5
Gól/kettős emberelőnyből: -, illetve 1/1
Kipontozódott: Figlioli (26.), Presciutti (31.)
 
Különdíjak
A torna legjobb kapusa: Stefano Tempesti (Olaszország)
A torna legjobb játékosa: Matteo Aicardi (Olaszország)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Vodafone 2015
Férfi válogatott
Benedek Tibor
Vodafone-kupa