cover image
Egyéb

Universiade: a fiúk a csoportelsőség küszöbén

2015. július 7. 11:01

Nehéz volt a franciák elleni mérkőzés is, de Vincze Balázs csapata győzött, így remek pozícióban van a kvangdzsui Universiadén.

Nagy tétje volt a franciák elleni mérkőzésnek, ugyanis a magyar válogatott győzelme esetén szinte biztosan csoportelső lett volna, tekintve, hogy a hátralévő két körben, a brazilok és a koreaiak ellen nem jelenthet akadályt a győzelem.

Az ellenfél a csoport élén állt, hiszen korábban mindhárom találkozóját megnyerte, a hollandok, a koreaiak és a brazilok ellen – persze, nekik még hátravan az olaszok és az ausztrálok elleni mérkőzés.

Hasonlóan indult a meccs, mint hétfőn a hollandok ellen, azaz az ellenfél vezetett, sokáig. Az első negyed végén 2-1-es hátrányban volt.

A második szakaszban kétszer is elment két góllal Franciaország, ehhez az is kellett, hogy 3-4-nél Bátori Bence 5 méterest hibázzon. Ennél az eredménynél egyébként Bisztritsányi Dávidot Barabás Botond váltotta a kapuban. Sedlmayer Tamás a negyed végén egy gólra hozta fel a csapatunkat, 4-5.

A franciák edzője a felnőtt-válogatott kapitánya, Florian Bruzzo, és ott volt a csapatban több, a tavalyi budapesti Európa-bajnokságon is szereplő játékos, például Alexandre Camarasa vagy Quentin Blary.

Sedlmayer egyenlített a fordulás után (5-5), majd a játékvezetők folyamatosan szórták ki a mieinket, Jansik, Szentesi, Halek és Kovács is kiment rövid időn belül, szerencsére azonban ezt nem tudta kihasználni a francia csapat, sőt, Sántavy Máté góljával végre vezettünk 2 perccel a harmadik negyed vége előtt. Az utolsó percben Kovács Gábor is betalált, kár, hogy Camarasa 2 másodperccel a vége előtt szépített (7-6).

Remekül indult viszont a zárószakasz, Sedlmayer és Bátori talált be, 9-6-ra vezettünk! Sőt, bár gyorsan szépített Camarasa, aztán újabb két magyar gól következett, 11-7-es vezetésnél kezdhettük magunkénak érezni ezt a győzelmet.
 
A végén még Zalánki is betalált, győztünk, a csoportelsőség küszöbére érkezett csapatunk.
 
Vincze Balázs értékelése a meccs után:

"Ahogyan a holland csapatnál, úgy a franciáknál is több felnőtt-válogatott szerepelt, előbbiek nem voltak ott a budapesti Eb-n, a franciák közül többen is. Ennek ellenére azért ők az európai második vonalhoz tartoznak, így a győzelem az elvárható velük szemben. Most is megküzdöttünk a sikerért, az elején kicsit beragadtunk. Már a törökországi felkészülési tornán is találkoztunk a franciákkal, az eredeti kiírás szerint velük játszottunk volna először. Ha így lett volna, talán nem lett volna annyira meglepő az első két negyed játéka, de pozitív, hogy megint túltettük magunkat a nehézségeken és magabiztosan fordítottunk. Ennek köszönhetően talán egy picivel könnyebb úton érhetjük el az elődöntőbe kerülést. Ennek ellenére nem számítok könnyű meccsre a brazilok és a koreaiak ellen sem, persze mindkét mérkőzést szeretnénk megnyerni, hogy aztán vagy Japán vagy Törökország ellen kiharcoljuk a négybe kerülést."

Eredmény – Universiade, férfitorna, 4. csoportkör:

Franciaország-Magyarország 7-12 (2-1, 3-3, 1-3, 1-5)


Franciaország:
Noyon – Bachelier, Izdinsky, Marzouki 1, Laversanne 2, Tomasevic, Camarasa 4. Csere: Crosetti, Lanau, Lang, Blary, Veron. Szövetségi kapitány: Florian Bruzzo

Magyarország: Bisztritsányi – Sántavy 1, Bátori 3, Sedlmayer 4, Illés, Szentesi Á., Halek. Csere: Barabás (kapus), Jansik Sz. 1, Lőrincz, Kovács G. 2, Zalánki 1, Chilkó. Szövetségi kapitány: Vincze Balázs
 
További eredmények:

Ausztrália-Olaszország 8-6 (1-0, 1-3, 2-2, 4-1)
Brazília-Korea 11-7 (3-1, 3-2, 2-2, 3-2)

 
Július 8., szerda (17 óra - magyar idő szerint 10 óra):

Magyarország-Brazília

Július 10., péntek (20 óra - magyar idő szerint 13 óra):

Koreai Köztársaság-Magyarország
 
-dobos-
Vízilabda hírek
universiade
vincze balázs