cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Ratko Rudic: A motiváció döntött, az is dönthet

2015. június 25. 10:08

Hatalmas meglepetést okozott a brazil válogatott a horvátok 17-10-es legyőzésével, hogy aztán szerdán Kína ellen is nyerjen. A szövetségi kapitányt, Ratko Rudicot kérdeztük.

Az egyetemes vízilabda egyik edzőlegendája Ratko Rudic, tulajdonképpen a személye miatt nem meglepő egyedül a 17-10-es történelmi siker Horvátország ellen. Ahogy telik az idő a mérkőzés óta, egyre kevésbé gondolja azt az ember, hogy valami nem stimmelt a háttérben, ezt erősítik meg a magyar válogatott játékosai és a szakemberek is, tényleg „baromi” jó volt a brazil csapat kedden este. Haraptak. Aztán Kína ellen is jött a siker, ki gondolta volna, hogy 6 ponttal a csoport élén állnak majd az utolsó kör előtt.

Ratko Rudicot kérdeztük, elégedett volt-e a kínaiak elleni 8 gólos sikerrel.

„Igen, elégedett vagyok. Nem játszottunk olyan szinten, mint a horvátok ellen, de azt látni kell, hogy nagyon nehéz megismételni kétszer egymás után egy olyan játékot, mint amit akkor mutattunk be. Ma az volt a fontos, hogy ismét nyerjünk. Kína egy jó csapat, de azért nem voltam megelégedve a körülményekkel, elég csak megnézni a kiállítási arányokat, nem volt azonos a mérce. Mindegy, a lényeg a győzelem, megint gazdagabbak vagyunk egy tapasztalattal, készülünk a következő mérkőzésre”.

Még mielőtt erről kérdeztük volna a mestert, azért érdeklődtünk a horvátok elleni 17-10-es győzelemről is, mégis mi volt a titok?

„A titok a motiváció volt. Sokkal, sokkal motiváltabban játszottunk, mint a horvátok”.

És ez elég egy győzelemhez?

„Elég, hiszen mi nyertünk” – jött a válasz.

rudics2.JPGEz figyelmeztetésül hathat a magyar válogatott számára, mert nem kérdés, a kínaiak elleni meccshez képest ismét felpörgöttebb brazil együttes áll majd ki csütörtökön 17 óra 20-tól. Mit vár Ratko Rudic ettől a meccstől?

„A magyar a világ egyik legjobb csapata. Nekünk ez egy kiváló lehetőség arra, hogy megnézzük, hogyan tudunk játszani egy topválogatott ellen. Ez egy kiváltság, így is kell hozzáállni. Megmondom őszintén, nem az eredmény érdekel majd, hanem a játékunk” – mondta Rudic.

Általában Benedek Tibort is a játék érdekli elsősorban és a győzelem önmagában, ugyanakkor nagyon meg lennénk lepve, ha a magyar kapitány nem tartaná most azt is fontosnak, hogy meggyőző legyen a csapat győzelme. Ez ugyanis azt jelentené, hogy jó úton járunk a fejlődésben.

Mindenesetre a szövetségi kapitány és a játékosok is elismerték, a horvátok elleni szerdai vereség után nagyot kell javulni az újabb sikerhez.

Magyar-brazil – rangadó lett vízilabdában is. 17 óra 20, Digi Sport.

Dobos Sándor (Bergamo)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
világliga
bergamo
brazília
ratko rudic