cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

„A felelősség közös” - reakciók a horvát-meccs után

2015. június 24. 22:07

Bizony javulni kell, máskülönben ki kell mondani, jelenleg jobbak a horvátok – ez volt a bergamói második mérkőzés (12-15) utáni nyilatkozatok közös pontja.

„Nagyon kellett lélektanilag az az utolsó” – mondogatták többen is a magyar játékosok közül a horvátok elleni meccs után, a bergamói vizes központ kismedencéjében, ahol levezetőúszásokat végeztek a srácok.

Valóban kellett az a gól, a tizenkettedik, főleg azért, mert remekül játszották végig az akciót a fiúk, bizonyítva ezzel azt, hogy a horvátok védekezését is meg lehet törni. Ez a mérkőzés nagy részében nem sikerült, az első két negyedben nem tudott a magyar válogatott a horvát kapuhoz közel kerülni, miközben az emberhátrányos szituációkat sem sikerült kellő hatásfokkal megoldani (más kérdés, hogy kaptunk is rendesen).

A találkozót követően Benedek Tibor elismerte, nagyon sok tekintetben jobb volt a horvát válogatott a magyarnál, ráadásul a fiúk most rosszabbul játszottak, mint Rómában, amikor nemrég szintén alulmaradtak – a nyilatkozatáért ide kell kattintani (vagy lent a videóban megnézni).

watch?v=2OB7ZvS9BnUMiután a srácok kijöttek a vízből, sokan lehajtott fejjel haladtak a kötelező feladatokhoz, a fent említett párbeszéd azt bizonyítja, hogy egymás biztatása is napirenden volt, míg Gergely István kapusedzői minőségében tartotta fontosnak, hogy Nagy Viktort és a helyére 0-3 után beálló Decker Attilát „vigasztalja”. Egészen pontosan nem vigasztalás volt ez, csupán annak megerősítése, hogy egy bekapott gól nem csupán a kapus hibája, a felelősség közös, a felelősség a védekező csapaté.

watch?v=n4tAr6wqAro&feature=youtu.beA fiúk közül voltak, akik nem szerettek volna a meccsről beszélni, Madaras Norbertre ugyanakkor ezúttal is lehetett számítani. El is mondta, nem igazán szereti ezt a gyakorlatot: egyrészt magát a vereséget, másrészt azt, hogy kudarc esetén ő rendre a kamerák elé áll, miközben a többiek közül többen is felmentik magukat ez alól.

watch?v=grUMhBiKL9cKétszeres világbajnokunk aztán a nyilatkozatában nem kertelt, elmondta, sokat kell javulni, ugyanis ha ez nem történik meg, ki kell mondani, a horvát jobb csapat a magyarnál – az utolsó két meccs legalábbis ezt bizonyította. Megtört a válogatott fejlődése szerinte, így észen kell lenni. És akkor még ott vannak a brazilok, akik szerinte egyszerűen jók.

watch?v=ccLvmu20ssY&feature=youtu.beEzt mondta Salamon Ferenc is Ratko Rudic csapatáról, ki is mondta, „nem volt bunda” a keddi mérkőzés, ahol 17-10-re kikapott ez a horvát válogatott.

Decker Attila azt emelte ki értékelésében, hogy össze kell érni a fiúknak, szerinte igenis számít három játékos cseréje a csapatban. „15 kapott góllal nem lehet nyerni sehol a világon” – mondta ki, ezzel nem nagyon tudunk vitatkozni.

Ezzel együtt fejben kell feldolgozni ezt a mérkőzést, ez csütörtök és a jövő szempontjából is fontos feladat.

Folytatás tehát csütörtökön, a hatpontos Brazília ellen. Videók alant, a nap eredményei és a csoport állása itt olvashatóak.

Dobos Sándor (Bergamo)
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
világliga
bergamo