cover image
Egyéb

Brazil igazolás a Vasasnál: Delgado jön

2015. június 24. 14:04

Feltehetően nem a horvátoknak lőtt 5 gól miatt igazolta le a Vasas-Plaket a spanyol-brazil kettős állampolgárságú Adria Baches Delgadót, a tárgyalások már korábban kezdődtek. Mindenesetre a piros-kékek vezetői kedd után még elégedettebbek lehetnek a megállapodással.

Általános meglepetésre, vagy inkább elképedésre verte 17-10-re Ratko Rudics csapata Horvátországot kedden a bergamói Világliga Szuperdöntőben. Adria Baches Delgado volt a brazilok legeredményesebb játékosa, 5 gólt szerzett (Perrone és Vrlic 3-3-at).

Szerda kora délutánig azt hittük, mindennek csak azért van magyar vonatkozása, mert a brazilok a mi csoportunkban vannak, és csütörtökön velük találkozunk, aztán megláttuk a Vasas hivatalos oldalán egy átigazolási hírt és egy rövid interjút.

Delgado ugyanis Földi László csapatában játszik majd a következő bajnokságban. Volt már ő Magyarországon, még a "régi" OSC-ben szerepelt fél évet, másfél éve. A 25 éves játékos Barcelonában született, ott is nevelkedett, de aztán megkeresték a brazilok és elfogadta az invitálást.

"Legutoljára a Sao Paolóban, a Pinheiro's nevű klubban játszottam, előtte pedig 2014 első félévében az OSC-ben, itt kerültem be a magyar póló vérkeringésébe, ahol nagyon hasznos tapaszatalatokat szereztem. Mondhatjuk így is, az OSC-ben nagyon jóban lettem Gyárfás Tamással, ha jól tudom, ő ajánlott be a Vasashoz, aztán megkeresett a klub elnökhelyettese, Szabó-Pap Gergely is a konkrétumokkal. Természetesen egy vízilabdázó számára a magyar bajnokság a csúcs, szóval nem mondhattam nemet, nem beszélve arról, hogy a Vasas neve különösen jól cseng" - nyilatkozta a Vasas weboldalának a leginkább a 4-es, 5-ös poszton otthonosan mozgó Delgado.

A feleségével érkezik, megszerette korábban Budapestet, októberben csatlakozik majd a Vasashoz.

Vízilabda hírek
vasas
adrian delgado