cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Íme, Benedek Tibor kerete a szuperdöntőre

2015. június 20. 8:53

A világliga szuperdöntőjét rendezik június 23. és 28. között Bergamóban. A férfiválogatott szövetségi kapitánya megnevezte azokat a játékosokat, akikkel nekivág a tornának.

A szövetségi kapitány úgy döntött, a kapusok közül Lévai Márton marad itthon, így ezúttal is Nagy Viktor és Decker Attila védi meg reményeink szerint jó hatásfokkal a magyar kaput a góloktól.

Ami a mezőnyjátékosokat illeti, a legnagyobb kérdést a centerpozíció betöltése jelentette, hiszen Német Toni a római torna ideje alatt megsérült, komoly vizsgálatokon is átesett, szerencsére azonban nem volt súlyos a probléma. Végül ő is utazik, Hárai Balázs mellett őt láthatjuk középen, Bedő Krisztián most nem lesz ott a szuperdöntőn.

Mint ahogy a fiatal Manhercz Krisztián sem, valamint Jansik Dávid is idehaza figyelheti az eseményeket. Bátori Bence már korábban feltűnt az Universiade utazókeret névsorában, azzal biztossá is vált, hogy nem lesz ott Bergamóban.

A magyar válogatott hétfőn utazik a Milánó melletti városba, érdekesség, hogy amolyan „vízilabdanap” lesz a Liszt Ferenc Repülőtéren, hiszen akkor utazik az Universiade-csapatunk törökországi edzőtáborába (onnan mennek majd tovább Dél-Koreába), és aznap érkezik haza a bakui Európa Játékokról a fiú és a leány ifjúsági válogatottunk.

Apropó, Universiade: Vincze Balázs harapós, lendületes csapata pénteken egy góllal legyőzte a Benedek-fiúkat az edzőmérkőzésen, ez is jól jelzi, hogy nagyon erős kerettel védhetjük meg címünket majd Kvangdzsuban.

A világliga szuperdöntő mérkőzéseit a Digi Sport közvetíti majd, de mi is ott leszünk a helyszínen, ahonnan bő tudósításokkal jelentkezünk. Ne feledjük, a torna győztese kijut a riói olimpiára.

A magyar válogatott utazókerete:

Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép), Decker Attila (Szolnoki Dózsa-Közgép) – kapusok
 
Gór-Nagy Miklós (A-Híd-OSC-Újbuda), Angyal Dániel (ZF-Eger), Madaras Norbert (Szolnoki Dózsa-Közgép), Varga Dániel (Szolnoki Dózsa-Közgép), Hosnyánszky Norbert (ZF-Eger), Varga Dénes (Szolnoki Dózsa-Közgép), Salamon Ferenc (A-Híd-OSC-Újbuda), Erdélyi Balázs (ZF-Eger), Vámos Márton (Szolnoki Dózsa-Közgép), Hárai Balázs (ZF-Eger), Német Toni (A-Híd-OSC-Újbuda) - mezőnyjátékosok

A világliga szuperdöntő csoportjai:

A csoport:
Brazília, Magyarország, Kína, Horvátország
B csoport: Ausztrália, Szerbia, Egyesült Államok, Olaszország

A világliga szuperdöntő programja:

Június 23., kedd:
Szerbia-Egyesült Államok – 16 óra
Magyarország-Kína – 17 óra 20
Brazília-Horvátország – 18 óra 40
Ausztrália-Olaszország – 20 óra

Június 24., szerda:
16.00 Brazília-Kína – 16 óra
Magyarország-Horvátország – 17 óra 20
Ausztrália-Egyesült Államok – 18 óra 40
Szerbia-Olaszország – 20 óra

Június 25., csütörtök:
Szerbia-Ausztrália – 16 óra
Magyarország-Brazília – 17 óra 20
Kína-Horvátország – 18 óra 40
USA-Olaszország – 20 óra

Negyeddöntők, június 26., péntek:
A/2-B/3 – 16 óra
A/3-B2 – 17 óra 20
A/1-B/4 – 18 óra 40
A/4-B/1 – 20 óra
 
Ezen a napon függetlenül a csoportbeli helyezésektől, az olasz válogatott mérkőzése lesz a 18 óra 40-es, a RAI televízió kérésére.

Elődöntők, június 27., szombat:

A/2-B/3 - A/4-B/1 – 18 óra 40
A/3-B2 - A/1-B/4 – 20 óra

Döntő: június 28., vasárnap:
Bronzmeccs – 18 óra 40
Döntő – 20 óra

Az eseményre jegyetek vásárolni ezen a felületen lehet.

Az esemény honlapját itt lehet elérni.
 
Magyar játékvezetőként Molnár Péter lesz ott a tornán.
 
-ds-
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
Benedek Tibor
világliga
bergamo