cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Rómában győztük le az olaszokat!

2015. június 13. 21:38

A magyar férfiválogatott második mérkőzését is megnyerte a felkészülési tornán, Benedek Tibor együttese 11–10-re bizonyult jobbnak a házigazdánál. Holnap a horvátok ellen játszik a csapat.

Ezúttal Varga Dániel, Jansik Dávid, Bátori Bence és Decker Attila pihent (Nagy Viktor a kispadon ült). A csapatkapitány helyettese, Madaras Norbert vezette fel a magyar csapatot a bemutatáshoz, amely jó félórás késéssel kezdődött meg.

Az olaszok a második negyedben 4–2-re vezettek, ám utána Vámos Márton kétszer, Manhercz Krisztián pedig egyszer villant, így fordult a kocka. Olasz egyenlítés után újfent a Szeged tehetsége villant, így a nagyszünetben 6–5-re vezetett csapatunk, amelynek kapuját ezúttal Lévai Márton védte.

A parti ezt követően is szorosan alakult – ám a 7–7-es harmadik negyedbéli befejezés után robbantottak a mieink. Különösen Varga Dénes volt ekkor az ellen kapuja előtt elemében, aki nemes egyszerűséggel gyors egymásutánban vágott három gólt! Voltaképpen 10–7 után sok kérdés nem maradt, főleg akkor nem, amikor két perc sem volt vissza, és Gór-Nagy Miklós behúzott egy fórt. A 11-10-es siker ugyan szoros végjátékot sugallhat, de nem így volt, hiszen a házigazda hat másodperccel a vége előtt jött fel egy gólra a kissé kiengedő mieinkkel szemben.

watch?v=BxLKVxPmPnoAz Egyesült Államok után tehát Olaszországot is legyőzte Benedek Tibor együttese, amely holnap Horvátország ellen ugrik medencébe a torna zárónapján.

- mvlsz -


IMG_4536.JPG Benedek Tibor értékelése a vlv és a waterpolo.hu közös tudósítójának:

- Az olaszokkal vívott kétkapuk után ha nem is sima, de azért biztos győzelem. Hogy értékeled a mai meccset?


- Nagyon izgamas mérkőzés volt. Az elején szerintem ők erőfölényben voltak, tegnap kikaptak, mi nyertünk, jobban pörögtek, szerintem kényelmesen kezdtünk, de aztán jól reagáltunk. Ezt az olasz stílust csak úgy lehet "kezelni", ha legalább olyan kemények vagyunk, mint ők vagy még keményebbek. A második negyed után már átvettük ezt a harcosságot és attól kezdve az eredménytől függetlenül, a játék képe alapján lehetett érezni, hogy "ott vagyunk" fizikailag, velük egy szinten és talán a végére föléjük is kerekedtünk.

- Nagyon szép egyéni megoldások voltak a meccsen, gólok, gólpasszok, a védekezésben is, ez már a fejlődés jele vagy egyéni kvalitásokat tükröz?

- Mindig hangsúlyozom, hogy a magyar vízilabda erőssége éppen ez. A mi játékunkhoz ez hozzá tartozik. Ha ez nincs, akkor nem vagyunk semmivel sem jobbak, mint a többiek, hiszen taktikája mindenkinek van, fizikailag mindenki felkészült, én sem tudok többet, mint más edző, viszont a játékosok zsenialitása ki kell, hogy jöjjön. Hiszen, ha eléggé motiváltak és nyerniakanak, akkor ezekre szükség van egy ilyen birkózüós meccsen.

- Az olaszokban szerintem hagyott nyomot ez a mai meccs?

- A vébé szempontjából nem hiszem, de ha a közeli világliga-szuperdöntőt nézzük, akkor azt mondom, hogy talán igen, volt jelentősége ennek a mérkőzésnek.

- Egy mondatot kérek a holnapi meccsről!

- Holnap nagy fizikai terhelésre számítok, ők fizikai erővel akarnak majd minket - szoros emberfogással - megfogni, hiszen nagyon kevés a helyünk a mozgásra. Öt évig játszottam ebben a medencében, jól tudom, hogy mi az előnye, mi a hátránya.

Bedő Krisztián nyilatkozata:


- Nem mondom azt, hogy nagyon simának tűnt, de úgy a végén az utolsó negyedben nagyon bedaráltátok őket. Elfáradtak? Hogy érezted?

- Igen, kemény mérkőzés volt. Úgy látszódott, igen, mivel én a legvégén már nem játszottam sajnos, mivel hamarabb megszereztem a három kiállításomat, amiből úgy gondolom, hogy kettő nagyon buta kiállítás volt, és így utólag sajnálom is. Pufinak így többet kellett játszania, de ahogy láttam, meg tudtuk oldani, és a végére kintről, ahogy mondtad, én is úgy láttam, hogy elfáradt az olasz csapat. Bedaráltuk őket, mert egy-két olyan akciógólt lőttünk, amivel, azt hiszem összetörtük őket, olyan akciógólokat lőttünk.

- A fához adott passzokra gondolsz?

- Nem, elsősorban Dumi három góljára.

Nemzetközi férfi felkészülési torna, Róma, 2. forduló:

Magyarország-Olaszország 11-10 (2-3, 4-2, 1-2, 4-3)
Foro Italicao. Vezette: Toygarli (török), Peila (amerikai)
Magyarország:
Lévai -Gór-Nagy 1, Madaras, Erdélyi 1, Vámos 3, Hosnyánszky, Salamon 1, Angyal, Manhercz K. 2, Varga Dénes 3, Bedő, Hárai. Szövetségi kapitány: Benedek Tibor
Olaszország: Tempesti - Di Fulvio 2, Velotto, Figlioli 1, Giorgetti 1, Fondelli 2, Giacoppo, Bini, Gitto 2, Renzuto Iodice, Aicardi 2, Baraldi, Del Lungo (kapus). Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Gól - emberelőnyből: 5/9, ill. 6/16
Kipontozódott: Bedő, Hosnyánszky, Madaras
 
Horvátország-Egyesült Államok 14-11 (3-3, 3-2, 5-2, 3-4)
Gólszerzők:
Petkovics 3, S. Sukno 3, Setka 3, Jokovics 2, Burics, Vukicsevics, Macan, ill. Azevedo 4, Roelse 2, Cupido 2, Bonanni, Smith, Mann
 
A 3. forduló (vasárnap) programja:

15.00: Horvátország-Magyarország
19.00: Olaszország-Egyesült Államok
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
olaszország-magyarország
Benedek Tibor