cover image
Egyéb

Közte húsz, Izrael is kipipálva

2015. június 13. 13:27

Amint várható volt, könnyed edzőmeccs várt a mieinkre, Izrael legyőzése ugyanis nem okozhatott gondot (23– 3). Holnap viszont már éles meccs vár a csapatra, hiszen helyi idő szerint 20.30-kor (otthon ez 17.30) Görögország ellen játszik.

Ahogy illik, 2.0.

A pénteki nyitómeccs (21–4 a németek ellen) után újabb kötelező feladat várt a lányokra – jelentjük, abszolválták. A tiszteletet megadta ellenfelének a csapat, végig komolyan vette a partit, avagy az izraeli játékosok a hollandok után (tőlük 29–1-re kaptak ki az 1. fordulóban) a magyaroktól is ízelítőt kaptak, milyen is a vízilabda, saját bőrükön érezték, mit kell megtanulniuk.

Minden bántás nélkül: még sok mindent…

watch?v=vYLgTSnhh4Y&feature=youtu.beNa, de foglalkozzunk inkább a mieinkkel, annál is inkább, mert kezd tisztulni a kép, avagy a szakemberek érem várományos társulatként aposztrofálják. Más kérdés, a teljes képhez az eddigi két mérkőzés bizonyosan kevés, a holnapi, görögök elleni találkozó viszont már sok mindent megmutathat.

watch?v=oYDcKwqGu0E&feature=youtu.beIzrael legyőzéséről annyit, hogy az ellenfél már az első negyedet követően kénytelen volt kapust cserélni, hiszen szegény Noa Amodónak hamar elmehetett a kedve: egy az egy ellen lőhettek neki a mieink, akik így kilenc gólt össze is hoztak a nyolc perc alatt. Cseréje, Inbaer Geva már védett néhány hanyagul előtt labdát, megúszta öt kapott góllal. Mihók Attila esetenként morgott is egy sort, hiába, no, a későbbiekre is gondolni kell. Sőt igazán csak arra.

A mérkőzés második felében visszavett kicsit a tempóból a társaság, a tűző napon kevésbé erőltette a mindenáron góllövést, sőt a védekezése is lanyhult kicsit, így Lior Ben David három gólt is lőtt. A dudaszó közte húsznál, 20–3-as győzelemnél szólalt meg – mondjuk azt, edzőmeccsnek jó volt.

Alább Mucsy Anna Mandula és Vályi Vanda, valamint Mihók Attila nyilatkozata.

1. Európa Játékok, egyben ifjúsági Európa-bajnokság, lányok
A-csoport, 2. forduló
Izrael– Magyarország 3–23 (0–9, 0–5, 2–6, 1–3)

Baku, 100 néző. Vezette: Kunikova (szlovák), Laginja (szlovén)
IZRAEL: Amado – Noy, Futorian, Israeli, Ben David 3, Shechori, Felix. Csere: Hochenberg, Golan, Azulay, Tal, Vardim, Geva (kapus). Szövetségi edző: Lang Binyamin
MAGYARORSZÁG: Magyari – Hertzka 3, Farkas T. 5, Tóth Cs. 2, Mucsy 1, Ádám, Mchunu 3. Csere: Vályi V. 3, Vogt 1, Urvári 2, Miklós 1, Kiss E. 2, Lekrinszki (kapus). Szövetségi edző: Mihók Attila
Gól – emberelőnyből: 0/4, ill. 4/7
Gól – ötméteresből: –, ill. 4/4
 
A csoport másik mérkőzésein:

Görögország-Hollandia 14-8
Nagy-Britannia-Németország 8-10

B csoport:

Spanyolország-Olaszország 10-8
Szerbia-Szlovákia 8-9


Amler Zoltán, Dobos Sándor (Baku)
Vízilabda hírek
baku