cover image
Egyéb

Áts Bertalan: „Köszönöm mindenkinek!”

2015. május 23. 21:59

Az UVSE-Centrál vezetőedzője köszönetet mondott mindenkinek, aki segített abban, hogy a klub csúcsra érjen.

Ahogyan arról írtunk, az UVSE-Centrál 10-7-re legyőzte a Hungerit-Szentest a női döntő minden eldöntő utolsó, 5. felvonásán, ezzel megszerezte a bajnoki aranyérmet.

A kiváló hangulatú, lényegében telt házas meccs után a két vezetőedző így nyilatkozott.

Áts Bertalan, az UVSE-Centrál vezetőedzője:

„Szeretném megköszönni a csapatomnak ezt a fantasztikus évet. Magyar Kupát és bajnokságot nyertünk, bejutottunk az Euroliga Final Fourjába, ez az első évben csodálatos eredmény. Köszönetet szeretnék mondani az egyesületünk vezetőségének a támogatásért, a bizalomért a csapatunk iránt, kiemelten Lovas Péternek, Mecseki Attilának és Hertzka Andrásnak, akik velünk voltak minden hazai és nemzetközi mérkőzésen is. Szeretném megköszönni Benczur Márton barátomnak, kollégámnak az egész éves munkáját. Az, hogy ez a csapat egyáltalán létrejöhetett, az az ő személyének és munkájának köszönhető. A klubhoz igazolt játékosokkal ő folytatta le a tárgyalásokat, emellett az edzéseken, a mérkőzéseken is mellettem volt, segítette a munkám. Hálával tartozom az edzői stábnak, az UVSE minden edzőjének is, köztük Németh Zsoltnak, aki a bekkek képzésében segít nekünk, Ágó Renáta erőnléti edzőnknek, Tóth Andreának, aki idén már mint edző vette le terhet a vállamról a saját csapata folytatott munkája mellett és Varga Bernadett sportpszichológusnak is köszönöm, hogy a játékosok lelki világát ápolta. Nagyon nagy lelki csata volt a döntő a két csapat játékosai számára, egyszer nagyon boldogan mehetett haza az egyik fél, aztán nagyon csalódottan és ez még egyszer megismétlődött. Szerencsére az ötödik meccs után mi lehetünk boldogok, és azok is vagyunk.”

watch?v=gW60HKOHgzE&feature=youtu.beTóth László, a Hungerit-Szentes vezetőedzője:

watch?v=IgL_skB5kqo&feature=youtu.be„Gratulálok az UVSE-nek és Áts Berci barátomnak, minden elismerésem. Örülök, hogy ő a bajnokcsapat edzője, és az utánpótlásban elért sikerei után a kvalitásainak hála felnőtt szinten is a csúcsra jutott. A saját csapatomnak sem tehetek ugyanakkor szemrehányást, mindent megtettünk ma és a rájátszásban is, hiszen nekünk ez egy nagy menetelés volt. Kétszer kikaptunk, egy döntetlent értünk el, a többi meccset megnyertük. Nyilván nem jó ezüstérmesnek lenni, hiszen az aranyért küzd mindenki, de azt gondolom, hogy tudunk majd ennek az ezüstnek is örülni a későbbiekben.”
 
Kisteleki Hanna, az UVSE-Centrál játékosa:

„Nagyon boldog vagyok, nem tudom még felfogni, hogy ez sikerült. Igazi csapatmunka volt szerintem, megküzdöttünk ezért. Elég fordulatos volt a döntő, különösen azért vagyok boldog, mert a nevelőegyesületemmel vehettem át az első aranyat. Az eleje szoros volt, de aztán összeálltunk, és bejöttek azok a dolgok, amikről beszélünk már egy éve.”


Tóth Ildikó, az UVSE-Centrál játékosa:

„Nagyon boldogok vagyunk, amit az elején nyilatkoztam, hogy szeretnénk megőrizni a hazai veretlenségünket, az sikerült, és ezért járt ez a kupa. Sokat güriztünk érte egész évben. Mind a két csapat megérdemelte volna, de nagyon boldog vagyok, hogy én emelhettem a magasba a kupát. Ezzel álmodtam, ezt szerettem volna az elején. Most nyilván minden másra kell majd koncentrálni, de ma este még nagyon szeretnénk megélni ezt a pillanatot. Vagy emlékezetes este lesz vagy olyan, amire senki sem emlékszik.”

 
Kövér-Kis Réka, a Hungerit-Szentes játékosa:

„Nagyon köszönöm a fantasztikus közönségünknek a biztatást. Döntőhöz méltó volt ez a körítés. Nyilván el kellett dönteni, hogy ki nyeri a bajnokságot, gratulálok az UVSE-nek, ők voltak most a jobbak. Van egy olyan mondás, hogy nehezebb megvédeni a címet, mint megnyerni, most nekünk nem sikerült megvédeni. Sajnálom, a sport ilyen, van, aki győz, van, aki veszít.”

Kuna Szonja, az UVSE-Centrál játékosa:

"Hogy eszembe jutott-e a döntő első mérkőzése? Bevallom, igen. Soha nem fogom elfelejteni, mint ahogy ezt a napot sem. Jól kezdtünk, de a Szentes is remekül játszott, ám aztán sikerült kicsit meglépnünk. Ezt az előnyt tartottuk, higgadtak voltunk, nem rohantunk. Boldog vagyok, ez az első bajnoki aranyérmem - remélem, nem az utolsó."

Csabai Dóra, az UVSE-Centrál játékosa:

"Örülök, hogy most jól ment, de fontosabb, hogy nyert a csapat. Mindig igyekszem alárendelni magam a csapatérdek alá, ezen a döntőn sem volt ez másként. Boldog vagyok, mert elértük azt, amiért dolgoztunk egész évben!"
 
A bajnoki döntő után Merész András szövetségi kapitány megnevezte azt a húsz játékost, aki tagja lesz a nyári világbajnokságra felkészülő keretnek. A meghívottak június 1-jén kezdik meg a felkészülést, a tervek szerint előbb Budapesten, majd Hajdúszoboszlón. A bajnoki döntőben érdekelt tíz játékos június 3-án csatlakozik a többiekhez.

A NŐI VÍZILABDA-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Bolonyai Flóra (Hungerit-Szentes), Gangl Edina (UVSE-Centrál), Kasó Orsolya (Dunaújvárosi Főiskola)
Mezőnyjátékosok: Antal Dóra, Illés Anna (mindkettő Berkeley), Bujka Barbara, Hevesi Anita, Miskolczi Kitti (mindhárom Szentes), Csabai Dóra, Keszthelyi Rita, Kisteleki Hanna, Szücs Gabriella, Tóth Ildikó (mind UVSE), Czigány Dóra (ZF-Eger), Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Menczinger Kata (mindhárom Dunaújváros), Kisteleki Dóra, Máté Zsuzsanna, Takács Orsolya (mindhárom BVSC-Wáberer Hungária-Zugló)
Vízilabda hírek
áts bertalan
tóth lászló
uvse
szentes