Ők utaznak Barcelonába: Garda Krisztina

2013. július 19. 22:53

A világbajnokság előtt néhány nappal töltötte be a 19. életévét a Honvéd Póló játékosa, de máris alapember a válogatottban.

Fotó: Szaka József

A riói olimpiáig tervez egyelőre Merész András szövetségi kapitány, és ennek szellemében építi már ma is eredményes válogatottját.

Szinte biztos, hogy ennek a válogatottnak oszlopos tagja lesz a későbbiekben is Garda Krisztina, aki a dunaújvárosi felkészülési tornán megalapozta vb-keretbe kerülését. Az utánpótlás világversenyeken már bizonyító pólós szisztematikusan készült is erre a lehetőségre.

Tavasszal azt tűztem ki magam elé, hogy legyek benne a bő keretben. Amikor bekerültem, azt mondtam, innentől mindent megteszek azért, hogy a szűk keretben is ott legyek, de nem fogok szomorkodni, ha mégsem” – mondta nemrég.

Ott van a 13-as keretben, holott csapata, a Honvéd Póló csak a hatodik helyen végzett a bajnokságban. Persze, ez semmit sem jelent. A vb-n sokat vár a magyar válogatottól. Hogy mit?

Egy nagyon jó eredményt. A Világligán, ahol nyolc nagyon erős válogatott játszott, úgy lettünk negyedikek, hogy előtte egy hetet edzettünk talán összesen. Most nagyon együtt van a csapat, egymásért küzdünk. Ez mindig is jellemző volt ránk. Érmet várok, és ha ott vagyunk a négy között, akkor már bármi lehet” – mondta Garda Kriszta.

Úgy legyen!

Fotó: Szaka József

Név: Garda Krisztina

Sapkaszám: 11

Születési idő: 1994. július 16-án

Válogatottság/gólok: 18/10

Klubja: Honvéd Póló
 
Eredményei:
junior Eb-2.,
ifjúsági Eb-2.,
ifjúsági vb-2. helyezett.Női OB I

BVSC-Zugló Diapolo - Szegedi V. T&N SZTE

2016. okt. 30. 16:30

Arcok és pillanatok Biros Péter búcsúmeccséről (Fotó: Dobos Sándor)
Biros Péter búcsúmeccse (Fotók: Dobos Sándor)
E.ON ob 1.: BVSC-Zugló-ZF-Eger (Fotók: Fehér Anna)
E.ON ob 1: ZF-Eger-FTC-PQS Waterpolo 10-10 (Fotók: Fehér Kálmán)
BENU MK: Pannergy-Miskolci VLC-VasasPlaket (12-10, fotó: Fehér Kálmán)
Közreműködők, egyesületek
Bizottságok