cover image
Egyéb

„Nyugodtabbak voltunk, és ez döntött”

2015. május 17. 21:58

A női bajnoki döntő harmadik mérkőzése magabiztos UVSE-sikert hozott, a főszereplők értékelése következzen.

Az UVSE-Centrál 11-7-re győzte le a Hungerit-Szentest vasárnap este a Hajós-uszodában, ezzel 2-1-re vezet összesítésben, Szentesen szerdán akár bajnok is lehet. A mérkőzésről itt lehet bővebben olvasni.

Reakciók.

Áts Bertalan, az UVSE-Centrál vezetőedzője:

„180 fokos fordulatot hozott a játékunk az előző mérkőzéshez képest, Szentesen nem voltunk a pályán gyakorlatilag. Megnéztük azt a találkozót videón, de nem is nagyon kellett elemezni, mert a játékosaim pontosan tudták miben mikor mit hibáztak. Ott egyénileg akarták megoldani a helyzeteket, most pont az ellenkezője volt igaz. Elég csak arra az önzetlenségre gondolnom, amit Csabai Dóra mutatott be ma, kétszer is lövőhelyzetben passzolta tovább a labdát, és mindkét alkalommal gól lett a vége. Ha nem is döntöttük el az első három negyedre a meccset, de nagy előnyt dolgoztunk ki, ami azért fontos, mert a szentesiek mindig erősek a negyedik negyedben. Most is megnyerték azt 4-2-re, de ez most szerencsére kevés volt. Tóth Ildikó hamar két hibát szedett össze, de abban a háromszor öt percben, amíg a vízben volt, nagy szerep hárult rá, amit tökéletesen megoldott, akciógólt is lőtt. Ezzel a játékkal komoly esélyeink lehetnek Szentesen.”

watch?v=d7nsPmnAN3cTóth László, a Hungerit-Szentes vezetőedzője:

„Bizonytalanok voltunk a mérkőzés elején, főleg támadásban. Gyengén lőttünk az elején, az Újpest jobban védekezett, persze ez a két dolog sokszor együtt is jár. Igyekszünk egyenlíteni legközelebb, van rá három napunk, hogy erre felkészüljünk. Amit nem értek, az az, hogy miért volt homlokegyenest más a játékunk a múltkorihoz képest. Eddig mindig volt íve a játékunknak, ma ez egy kicsit szélsőséges teljesítmény volt. Természetesen győzni szeretnénk legközelebb.”

Gangl Edina, az UVSE-Centrál játékosa:

„Tudtuk, hogy most nem mehetünk bele abba a rohanásba, amibe Szentesen belementünk. Most gólra tudtuk váltani a türelmességünket. Szentesen volt, hogy 18 másodpercnél ellőttük a labdát, most erről nem volt szó. Nyugodtan játszottunk. Bízom benne, hogy szerdán érmet akasztanak a nyakunkba, mert az azt jelentené, hogy vége a párharcnak. Természetesen ezen leszünk.”

Keszthelyi Rita, az UVSE-Centrál játékosa:

„Végre sikerült kevesebb hibával játszanunk, és ennek meg is lett az eredménye. Ma csapatként működtünk együtt a vízben, szemben a szentesi mérkőzéssel. Összeszedettek és nyugodtak voltunk, bármilyen hibát is követtünk el ma, azt rögtön ki is tudtuk javítani. Az előző meccs után kibeszéltük a hibákat magunkból, és ezt sikerült ma kamatoztatni.”

Fotó: MTI

Fotó: MTI

Tóth Ildikó, az UVSE-Centrál játékosa:

„A mérkőzés képe alapján megérdemelt a győzelmünk, végig uraltuk a játékot. Nagy erőt adott a szentesi vereség után a csapatnak az, hogy közös programot szerveztünk, hogy leültünk, és megbeszéltük, amit meg kellett. Most azt mondhatom, hogy mi onnan tudjuk folytatni a párharcot, ahonnan az előző hazai meccsünk végén, a büntetőpárbaj után fogtuk egymás kezét. Ezt az erőt kell magunkkal vinnünk Szentesre, ahol természetesen más lesz az atmoszféra, viszont már eldőlhet a bajnoki cím sorsa.”

Pócsi Bianka, a Hungerit-Szentes játékosa:

„Nyerni mindig jobb, mint veszíteni, de nem vagyunk végletekig elszomorodva, hiszen otthon folytatjuk a párharcot. Ma a befejezésekkel voltak gondjaink, nem fogtunk ki jó napot. Egyszerűen így alakult, tisztában vagyunk azzal, ezt meg is mutattuk már, hogy van bennünk kraft. Ezt meg is mutatjuk majd Szentesen, hogy újra tudjunk ide jönni.”

Kövér-Kis Réka, a Hungerit-Szentes játékosa:


„Sajnálom, hogy a mérkőzés nem úgy alakult, ahogy Szentesen. A védekezésünk ma egyszerűen nem állt össze, de semmi probléma nincsen. Azt gondolom, a két csapat már annyira ismeri egymást, hogy túl sok meglepetést nem tudnak egymásnak okozni. Hazai közönség előtt mindig más játszani. Most 2-1 az állás, én mindenképpen számítok még egy idegenbeli találkozóra, a mi szempontunkból.”
Vízilabda hírek
uvse
szentes