cover image
Egyéb

Kemény Dénes 2021-ről: „Fantasztikus ez a hét!”

2013. július 19. 21:33

Tíz évvel a parádés világbajnoki aranyérmet követően újabb diadalban lehetett része Kemény Dénesnek, aki tagja a 2021-es világbajnokságra sikerrel pályázó magyar delegációnak.

Az MVLSZ elnökét az eredményhirdetés után kértük rövid értékelésre, vízilabdás szemüveggel: „A 2021-es vb egy tíz-tizenkét éves időszakra terjedő lökést ad a pólónak, tovább nő az utánpótlás játékosok száma, új egyesületi uszodák épülnek, megnő a szurkolók, a média figyelme, erősödik az anyagi háttér. Az új uszodaközpont pedig sok nagy nemzetközi vízilabda eseménynek ad majd otthont egyesületi és válogatott szinten is, hiszen teljes pompájában a legnagyobb európai fedett uszoda lesz, húszezres nézőtérrel.

Kósa Lajos, Kemény Dénes, Orbán Viktor Fotó: Szaka József

Kósa Lajos, Kemény Dénes, Orbán Viktor Fotó: Szaka József

Kemény doktor – aki hosszasan beszélgetett többek között Orbán Viktor miniszterelnökkel is, különösen a meglehetősen vidámra sikeredett délután folyamán – végül hozzátette: „Fantasztikus ez a hét a magyar pólónak, egy ezüst es egy arany az Universiadéról, majd itt a 2021-es világbajnokság is!”

Az MVLSZ elnöke végül jelezte, a döntés után leghamarabb a vízilabdázók vizsgáznak nagy verseny rendezésből, hiszen augusztusban junior vb következik Szombathelyen, majd jövőre Európa-bajnokság Margitszigeten, ami egyben a vb-helyszín tesztje is lesz, hiszen a tervek szerint a pólótornát a Hajós Alfréd uszodában rendezik 2021. július 23. és augusztus 8. között.
Vízilabda hírek
Barcelona 2013
kemény dénes
világbajnokság
2021-es vb
barcelona