cover image
Egyéb

A Dunaújvárosi Főiskola nyerte a leány ifibajnokságot

2015. május 7. 17:05

A veretlen elsőség végül nem jött össze, de így is biztosan lett aranyérmes Balogh-Zsámbok Lili csapata, az ezüstöt az UVSE, a bronzot a BVSC szerezte meg.

Kettős mérkőzés várt a Dunaújvárosi Főiskolára csütörtökön. Először az UVSE második csapatával játszott a Hajós-uszoda nyitott 33-as medencéjében délben, majd az UVSE első csapatával, közvetlenül ezután. A szezon során a dunaújvárosiak minden meccsüket megnyerték, ez 16 győztes találkozót jelentett, így a két mérkőzésből elég volt egyet megnyerni a bajnoki címhez.

Az elsőt meg is nyerte a csapat, amelyben hét olyan játékos szerepel, akik tagjai a klub felnőttcsapatának, amely a bajnoki elődöntőben alaulmaradt a Hungerit-Szentes ellen, így a bronzéremért küzdhet. Sőt, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Szilágyi Dorottya és Vályi Vanda személyében felnőtt válogatottakat is ad a csapat, nem beszélve az utánpótlás-válogatottakról.

A lányok még a szezon végefelé azt mondták, szeretnék veretlenül megnyerni a bajnokságot, ez végül nem jött össze. Merthogy a második UVSE presztízskérdést csinált a csütörtök kora délutáni találkozóból, odatették magukat a fővárosiak, és 15-10-es győzelmet arattak.

watch?v=2VyMq_dL1u4&feature=youtu.be Ezzel együtt járt a gratuláció a dunaújvárosiaknak, akik természetesen önfeledten ünnepelték bajnoki aranyérmüket. A harmadik helyen a BVSC zárt.
watch?v=3B7LXwIJkfE&feature=youtu.be
Eredmények - leány ifjúsági bajnokság:


UVSE II-Dunaújvárosi Főiskola 6-21 (1-7, 2-5, 2-4, 1-5)
Gólszerzők:
Bartus 2, Lantos 2, Koppány, Papp, illetve Szilágyi 6, Gurisatti 4, Horváth B. 4, Huszti D. 4, Vályi V. 2, Sinka 

UVSE-Dunaújvárosi Főiskola 15-10 (3-3, 3-0, 4-4, 5-3)
Gólszerzők:
Hertzka O. 4, Miló Sidló 2, Koncsag 2, Kuna Sz. 2, Gerendás 2, Kiss E., Ádám, Vogt, illetve Gurisatti 3, Szilágyi 3, Vályi V. 2, Horváth B., Sajben 
 
A bajnokság végeredménye (1 meccs híján, az UVSE és a Szentes még találkozik):

1. Dunaújvárosi Főiskola 51 pont
2. UVSE 46 pont
3. BVSC-Zugló 43 pont
4. Szentes 34 pont
5. POLO SC 31 pont
6. Eger 22 pont
7. Kecskemét 14 pont
8. UVSE 13 pont
9. ASI 6 pont
10. Szeged 3 pont
 
-dobos-
Vízilabda hírek
dunaújvárosi főiskola
balogh-zsámbok lili
gurisatti gréta