cover image
Egyéb

Az UVSE nyerte az ifjúsági bajnokságot

2015. április 28. 22:25

Egy remek Egert győztek le a döntőben a lilák, ezzel az alapszakasz-győzelem után a négyes döntőben is a legjobbak voltak. A bronzérmet a BVSC szerezte meg a jól küzdő Szentes ellen.

Az alapszakaszban remeklő BVSC kikapott az Egertől az elődöntőben, így a két csalódott csapat közül talán a zuglóiak fájlalhatták jobban a hétfői kudarcot, hangolódván a bronzmeccsre. Talán ez volt bennük a mérkőzés elején is a keddi találkozón, hiszen 2-0-ra vezetett a Szentes az elején.

Aztán belejött a BVSC, 3-2-re már ők vezettek. Pellei Frank és Szabó Bence gólpárbaja jellemezte ezt a szakaszt, hogy aztán a nagyszünetre Nagy Álmos Dániel is két góllal jelentkezzen, így 6-4-re ment a zuglói csapat két negyed után.

Ez az előny a harmadik negyedben is stabilizálódott, Várhegyi Dániel jól védett, a negyedik negyed elején is büntetőt fogott, ez is kellett ahhoz, hogy egyre világosabb legyen, ki lesz a bronzérmes. A BVSC lett az.
watch?v=_B7KgmLVS08&feature=youtu.be
Nyilatkozatok a bronzmeccs után:

watch?v=1MzwWEW67Zg&feature=youtu.bePellei Csaba, a Szentes vezetőedzője: „Szeretnénk gratulálni a BVSC-nek, teljesen megérdemelten nyerték meg a bronzérmet, az akaratuknak köszönhetően. Az igazság az, hogy a tegnapi, Eger elleni meccsre tettünk fel mindent, úgy jöttünk ide, hogy azt megnyerhetjük. A mai meccsre fejben már nem tudtuk a maximumot nyújtani, a második negyed végefelé eldőlt a meccs. Ettől függetlenül a saját csapatomnak is gratulálok.”

Pelleiék ebben a korosztályban utoljára szerepelhettek így együtt

Pelleiék ebben a korosztályban utoljára szerepelhettek így együtt

Pellei Frank, a Szentes játékosa: „Csalódottak vagyunk, ennél jobb csapat vagyunk, mint amit ma mutattunk. A bajnokságban kétszer is megvertük a BVSC-t, ma azonban ők voltak jobbak. Sajnálom, hogy elvesztettük a meccset, de természetesen örülünk, hogy itt lehettünk.”

Pellei Kristóf, a Szentes játékosa: „Jobban játszott a BVSC, fejben talán nem voltunk ott. Az elején még tudtuk tartani az eredményt, addig még nem volt baj, csak később. Örülünk, hogy a négyes döntőig eljutottunk.”

Szűcs Levente, a BVSC edzője: "Két fáradt csapat találkozott ma egymással. Nem volt feltétlenül olyan magas színvonalú meccs, mint amilyen lehetett volna, ez talán ennek köszönhető. Ugyanakkor a csapatom játékában ma megvolt az, ami egész évben jellemezte, de tegnap nem látszott. Ami hétfőn hiányzott, most megvolt. Gratulálok a csapatnak és köszönöm mindenkinek az egész éves munkáját."
bvscszelfi.JPG  
watch?v=POn6CTmsxHE&feature=youtu.beA döntőre ismét megteltek a lelátók a Hajós-fedettben. A negyedik percig kellett várni az első gólra, azt az egri Biros Barnabás szerezte, majd nem sokkal később Macsi Patrik hagyott ki egy büntetőt a másik résztvevő, az UVSE részéről.

A 7. percben jött csak a válasz, szintén fórból, Sélley Rauscher Domonkos adta középre Lovas Péternek, aki behúzta (1-1). A negyedet Csicsáky Vince góljával végül 2-1-re hozta az alapszakasz győztese.

Az Eger azonban komolyan gondolta, hogy az aranyért megy, hiába vezetett már 3-1-re az UVSE, 3-3-ra és 4-4-re is egyenlítettek. A második negyed derekán Szívós Győzőt cserével végleg kiszórta Horváth Csaba. A szünetben 4-4 volt az állás, igazi döntőt láthattunk.

Fokozódtak az izgalmak a harmadik negyedben, nem tudott elhúzni egyszer sem két góllal az UVSE, az Eger továbbra is tartotta magát, hazai részről olykor ugyanis megremegtek a kezek, ahogy mondani szokás. Hornyák Olivér két gólja sokat ért az Egernek, de azt sem felejthetjük el, hogy a hazai kapus, Farczádi Balázs attól mentette meg az UVSE-t, hogy az egriek átvegyék a vezetést, ami lélektanilag nem jött volna jól a hazaiaknak.

A zárónegyedben aztán csak az UVSE talált be, egészen pontosan Szatmári Kristóf, így egy végtelenül kiélezett meccsen Benczur Márton szavaival élve harmadszor is megnyerte a bajnokságot a lila társaság. Az UVSE edzője a meccs végén a játékosokon túl a kollégáknak mondott köszönetet.

Az érmeket ezen a napon Szívós István, az Utánpótlás Bizottság elnöke adta át.
egerezust.JPG Tóth Kálmán, az Eger vezetőedzője: „Nem lehet mindig nyerni. Szeretném megköszönni a kollégáknak a munkát, akikkel azt hiszem, értéket sikerül teremtenünk. Ezt bizonyítja, hogy Tóth Máté, Hornyák Olivér, Biros Barnabás, Csiszár Boldizsár, Szívós Győző helyet kaphatott az ob I.-es edzéseken és mérkőzéseken is. Az eredményesség mellett ez is dicséretes. Tavaly, a bajnoki címünk után azt mondták, hogy idén jóval gyengébb lehet a következő korosztály, sikerült erre rácáfolni.”
uvsegyozte.JPG
uvseifik.JPG
Eredmények – ifjúsági bajnokság:

A harmadik helyért:


Szentes-BVSC 7-12 (4-4, 0-2, 1-2, 2-4)
Gólszerzők:
Pellei F. 2, Kókai 2, Káris, Farkas, Tinka, illetve Szabó B. 5, Nagy Á. 4, Rábavölgyi, Pintér, Mátyok

A döntőben:

UVSE-Eger 8-6 (2-1, 2-3, 2-2, 2-0)
Gólszerzők:
Szatmári 3, Csicsáky, Lovas, Tóth, Sélley Rauscher, Macsi, illetve Hornyák 3, Szalai, Tóth, Biros B.
 
-dobossándor-
Vízilabda hírek
ifibajnokság
ksi
szentes
BVSC
ftc
uvse
eger