cover image
Egyéb

Olimpiai bajnokaink Budapesten sorsoltak

2015. április 14. 12:02

„Az elmúlt időszak európai és világviszonylatban is egyértelműen igazolja, hogy Budapest az úszósportágak egyik fontos helyszíne” – fogalmazott dr. Kemény Dénes, az MVLSZ elnöke, majd Fodor Rajmund, Kiss Gergely, Molnár Tamás és Székely Bulcsú Gianni Lonzi vezetésével sorsolt a junior vb-re.

A FINA vízilabda bizottságának vezérkara Budapestre utazott. Megtehették volna Gianni Lonziék, hogy a szervezett székhelyén, Lausanne-ban sorsolják ki az idei női és férfi junior világbajnokságok csoportbeosztását, ám ők úgy döntöttek, mindezt hazánkban teszik. Kell-e mondani, ez is egy újabb sportdiplomáciai siker.

„Az elmúlt időszak európai és világviszonylatban is egyértelműen igazolja, hogy Budapest az úszósportágak egyik fontos helyszíne. Az, hogy a férfi és női junior világbajnokság sorsolását nem a FINA székhelyén, Lausanne-ban ejtették meg, hanem ezért ideutaztak fővárosunkba, egyértelmű elismerése mindennek – fogalmazott dr. Kemény Dénes, a Magyar Vízilabda Szövetség elnöke. – A világ sportágai, különösen a látványsportágak termékké váltak, és ennek megvannak a maga kommunikációs és marketing vetületei is, ám eközben nem szabad elfeledkezni magáról a termékről sem.

watch?v=k-JVk0rCwyA&feature=youtu.beA FINA keresi az utat a fejlődés érdekében, hogy a közönség számára mind vonzóbb legyen a vízilabda – és ebben megfelelő partnerre talált a Magyar Vízilabda Szövetségben. Mi az útkeresés érdekében úgymond beáldoztunk olyan eseményeket, mint mondjuk a Komjádi-kupa, amelyet második évben rendeztünk kísérleti szabályokkal, gyűjtöttük az adatokat, készítettük a felvételeket, amelyeket eljuttatunk a FINA-ba, a többi nem rajtunk múlik. Ezeknek a fáradozásoknak, útkeresésnek az elismerése ez a sorsolás.”

sorsolas_22.JPGA margitszigeti Danubius Health Spa Resort Magnólia termében megtartott sorsolást Gianni Lonzi vezette – a keze alá nem akárkik dolgoztak! Előbb a hölgyek csoportbeosztását készítették el Molnár Tamás és Fodor Rajmund, majd a férfiakét Kiss Gergely és Székely Bulcsú segítségével. Olimpiai bajnokink szívéhez közel állhat a junior világbajnokság, húsz esztendeje együtt gázoltak át a mezőnyön, nyertek Dunquerque-ben világbajnoki aranyérmet.

watch?v=Im6wIwWQUBY&feature=youtu.beAz utódokon a sor – Petrovics Mátyás és Horkai György szövetségi kapitányok vezérletével egyértelműen ezért utaznak majd Mexikóba és Kazahsztánba. (Később videónyilatkozatokat is közlünk majd, valamint további képeket.)

Női junior világbajnokság, augusztus 15–23., Merida (Mexikó):
 
A-csoport: TBC, Japán, Görögország, Oroszország
B-csoport: Magyarország, Új-Zéland, Dél-Afrika, Brazília
C-csoport: Ausztrália, Olaszország, Kanada, Hollandia
D-csoport: később kijelölendő csapat, Egyesült Államok, Spanyolország, Mexikó

Férfi junior világbajnokság, szeptember 4–12., Almaty (Kazahsztán):
 
A-csoport: Horvátország, Brazília, Montenegró, Egyiptom, Dél-Afrika
B-csoport: Japán, később kijelölendő csapat, Magyarország, Görögország, Kína
C-csoport: Irán, Argentína, Szerbia, Ausztrália, Mexikó
D-csoport: Kanada, Üzbegisztán, Olaszország, Kazahsztán, Spanyolország
Vízilabda hírek
junior vb
junior
fina
sorsolás
kemény dénes
gianni lonzi