cover image
Egyéb

Kemény Dénes az Universiade-sikerről: „Ehhez hatalmas szív is kellett”

2013. július 18. 9:10

A legfelsőbb körökben gerjesztett tapsvihart, amikor Kemény Dénes egy barcelonai busz fedélzetén bemondatta: aranyérmet szerzett az Universiade-válogatott.

A szövetség elnöke szerda reggel a magyar delegáció tagjaként repült Barcelonába, ahol július 19-én eldől, Budapest (és Balatonfüred) rendezheti-e a 2021-es úszó, vízilabda, műugró, szinkronúszó és nyíltvízi úszó világbajnokágot. A harmincfős csapat éppen a reptérről tartott a szálloda felé, amikor Kemény Dénes mobiljára megérkezett a jó hír.

Több sem kellett, bemondatta a mikrofonba, mire az egész busz tapsviharban tört ki. Rangos tenyerek verődtek össze, hiszen a fedélzeten utazott Simicskó István sportért felelős államtitkár, Borkai Zsolt MOB-elnök, Szabó Bence MOB-főtitkár, Vezér Mihály százhalombattai és Tóth József angyalföldi polgármester, Vígh László kormánybiztos, a Nemzeti Sportközpontok vezetője, illetve több jelentős magyarországi cég vezetője, így Chris Mattheisen, a Telekom vezérigazgatója, illetve Deák Imre, a Danubius Hotels vezetője.

Fotó: Monoki Kálmán

Fotó: Monoki Kálmán

Kemény Dénes aztán az waterpolo.hu-n keresztül üzent a győztes csapat tagjainak: „Gratulálok a csapat és a stáb tagjainak, nagyszerű sikert arattak. Egyszersmind személyes hálámat is küldöm, hiszen ez elnökségem első aranyérme... Oroszországban, az adott körülmények között győzni a döntőben óriási teljesítmény, látatlanban mondom – hiszen sajnos nem tudtam nézni a mérkőzést –: ehhez nem csupán játéktudás kellett, hanem hatalmas szív is.

Az elnök elmondta, Beck György csapatvezetőnek, valamint Vincze Balázs szövetségi kapitánynak és segítőjének, Becsei Péternek azonnal küldött sms-t, és Balázst leszámítva érkeztek is válaszok; Kemény doktor mindenesetre reménykedik, hogy a kapitányt nem telefonostul vágták a vízbe a játékosok...
Vízilabda hírek
kemény dénes
universiade