cover image
Egyéb

A Honvéd előnyt szerzett Egerben!

2015. április 11. 20:28

A harmadik negyedet 5–0-ra nyerte meg Vad Lajos csapata, a BL-ben vitézkedő heveseik Hárai Balázs négyperces kiállítását nem tudták ellensúlyozni, sőt az utolsó negyedben is csak egy gólt tudtak szerezni. Az alsóházban a Szentes vezet, "középen" a Kaposvár és a Vasas szerzett előnyt.

A szerdán az olasz Brescia ellen a Bajnokok Ligájában brillírozó Eger az elején nem bízta a véletlenre: már az első negyedben ellépett a Honvéd ellen. Erdélyi Balázs akciógóljára Illés Sándor ötméteresből (Simon Roland harcolta ki) ugyan még válaszolni tudott, ám ezt követően három hazai találat született, sorrendben Uros Csucskovics, Bedő Krisztián és Hosnyánszly Norbert volt eredményes – utóbbi kettő hat a hat ellen talált be Lévai Márton kapujába. S miután a második etapban Biros Péter megúszás után 5–1-re alakította az állást, úgy tűnt, hamar dűlőre viszi Dabrowski Nortbert együttese.

Igen ám, de magára talált a Honvéd, 6–2 után zsinórban négy gólt szerezve (Illés Sándor és Fazekas Tibor vágott kettő-kettőt!) a 20. percben egyenlített! A krónikához persze szorosan hozzátartozik, hogy 6–4-es állásnál Hárai Balázst négyperces végleges kiállítással büntették a játékvezetők. A lehetőséggel élt Vad Lajos alakulata, Steinmetz Barnabás gólja után már 7–6-ra vezetett, majd Fazekas szabaddobásból talált be, a negyedet 5–0-ra nyerte meg, 8–6-ra vezetett, nagy esélye volt a bravúrra.

Láss csodát, a negyedik negyedben sem kapott aztán gólt egészen a végéig. Nem kapott, mert jól védekezett, nem kapott, mert Lévai Márton őrületesen jól védett, 20 lövésből 14-et fogott összesen, avagy 70%-kal teljesített. Nem ment az egri klasszisoknak, hiába próbálkoztak. Két perccel a vége előtt Kiss Gerely is bezúdított egy szabaddobást, gyakorlatilag pontot tett a csata végére - Szivós Márton találta 11 másodperccel a vége előtt már nem osztott, nem szorzott.

Hatalmas meglepetésre a Honvéd 9–7-re nyert tehát Egerben, és a két győzelemig tartó párharcban vezetést szerzett esélyesebb ellenfelével szemben. A két játékvezető (Marjay Zsolt és Csizmadia Zsolt) egyaránt 6-os osztályzatot kapott csak az ellenőrtől (Németh Attila). Egy biztos, a Kőérben két hét múlva nem akármilyen ütközetre van kilátás.

A Szőnyi úton egyszer sem állt jobban a Kaposvár, mégis nyerni tudott. A BVSC hiába vezetett az első negyedben 2–0-ra (Szabó Bendegúz akciógólt szerzett, az alapszakasz gólkirálya, Pásztor Mátyás büntetőből volt eredményes), a vendégek Sántavy Máté akciógóljával, valamint Mihailo Parezanovics emberfórban szerzett találatával még az első negyedben egyenlítettek.

A fővárosiak a második negyedben 5–3-ra húztak el, sőt a harmadik elején Szabó Bendegúz újabb találatával már 6–3-ra vezettek. Berta József és Parezanovics akciógóljával zárkóztak a somogyiak, akik aztán a 30. percben Vindisch Ferenc akciógóljával 8–8-nál érték utol ellenfelüket. A hátralévő közel három percben egyik fél sem talált a kapuba, így az ötméteresekre maradt a döntés. Az első sorozatban Vindisch, majd Létay Krisztián is betalált, a másodikban azonban Berta és Szabó Bence is hibázott, pontosabban előbb Györke Zsolt, majd Szécsi Zoltán védett. Az újabb rontás a negyedik sorozatban következett, amikor is Mészáros Csaba rontott – miután az ötödikben Surányi László bevágta a labdát a kapuba, az utolsó BVSC-ötöst le sem kellett lőni, a Kaposvár megnyerte a meccset, s került így lépéselőnybe.

A Komjádi uszodában a Debrecen remekül tartotta magát, 6–5-nél még jobban is állt, de a Vasas Gyárfás Tamás vezérletével fordított, és végül 12–10-re nyerni tudott a nap legkésőbbi mérkőzésén. Érdekesség, három negyed is döntetlent hozott, így voltaképpen a harmadik felvonás 4–2-es hazai sikere jelentette a különbséget. Barabás Botond 58%-os (14/24) védési hatékonysága önmagáért beszél.

A kiesés elkerüléséért zajló csatában a Szentes került jobb pozícióba a Péccsel szemben. Az eltiltott edzőjük, Lukács Gergely nélkül küzdő vendégek ugyan az 5. percben Csacsovszky Alex centergóljával vezetést szereztek, ám többé nem álltak már jobban. A házigazda igazi csapatjátékot bemutatva fordított – a harmadik negyed végén úgy állt 7–3 a táblán, hogy a hét hazai gólt mindegyikét más szerezte. Az említett harmadik felvonás 5–2-es eredménye nyitotta ki az ollót a felek között, voltaképpen Lukács Dénes fiai innentől már „csak” őrizték előnyüket. A vége 12–7 lett, avagy az alapszakaszban nagyot hajrázó szentesiek vezetnek 1–0-ra a két győzelemig tartó párharcban.


Eredmény – E.ON férfibajnokság, rájátszás:

Az elődöntőbe jutásért, 1. mérkőzés:

 
ZF-Eger–RacioNet-Honvéd 7–9 (4–1, 2–2, 0–5, 1–1)
Gólszerzők:
Bedő 2, Csucskovics, Hosnyánszky, Erdélyi, Biros P., Szivós, ill. Fazekas 3, Illés 3, Kiss B., Kiss G., Steinmetz B.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1–0 a Honvéd javára

A 7–10. helyért, 1. mérkőzés:
 
BVSC-Wáberer Hungária-Zugló–Kaposvári VK 8–8 (2–2, 3–1, 2–3, 1–2) – büntetőkkel 2–4
Gólszerzők:
Szabó Bendegúz 3, Pásztor 2, Létay, Mészáros Cs., Nagy S., ill. Parezanovics 3, Vindisch, Sántavy, Berta, Ágner, Vikalo

A két győzelemig tartó párharc állása: 1–0 a Kaposvár javára

A 7–10. helyért, 1. mérkőzés:
 
VasasPlaket–Debrecen 12–10 (3–3, 3–3, 4–2, 2–2)
Gólszerzők:
Gyárfás 4, Sedlmayer, Juhász-Szelei, Német, Várnai, Bóbis, Hőna, Steinmetz Á., Takács, ill. Kolarik 4, Hoppál 2, Kállay 2, Halek, Szabó B.

A két győzelemig tartó párharc állása:
1–0 a Vasas javára

A 11–14. helyért, 1. mérkőzés:

 
Valdor-Szentes–PVSK-Mecsek Füszért 12–7 (2–1, 1–1, 5–2, 4–3)
Gólszerzők:
Vörös 3, Dőry 2, Weszelovszky 2, Lucas 2, Nagy M., Rakonjac, Popovic, ill. Müller 2, Polovic 2, Csacsovszky, Horváth Zs., de Blasio

A két győzelemig tartó párharc állása: 1–0 a Szentes javára

Már közölt eredmény:

A 11–14. helyért, 1. mérkőzés:


KSI–UVSE-Hunguest-Hotels 9–9 (3–4, 2–0, 3–2, 1–3) – ötméteresekkel 5–4
Gólszerzők:
Marnitz M. 2, Kalanovics 2, Miklós, Kovács G., Balla, Szöllősi, Zerinváry, ill. Kovács R. 3, Tóth K. 2, Tóth Z., Szatmári, Korényi, Zentai

A két győzelemig tartó párharc állása: 1–0 a KSI javára

Pénteken játszották:

Az elődöntőbe jutásért, 1. mérkőzés:

Ferencváros–Tiszavirág-Szeged-Diapolo 10–9 (2–2, 3–2, 2–2, 3–3)
Gólszerzők:
Marnitz G. 3, Nyéki 2, Avramovics 2, Csapó, Jansik Sz., Swift, ill. Varga II Zs. 3, Manchercz K. 3, Manhercz Á. 2, Kiss Cs.

A két győzelemig tartó párharc állása: 1–0 a Ferencváros javára

Vízilabda hírek
honvéd
eger
szentes
pécs
BVSC
kaposvár