cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Imperiában a magyar női válogatott!

2015. március 22. 19:29

Tizenkét órás utazás után megérkezett a keddi világliga-mérkőzés helyszínére Merész András csapata, amely rögvest edzett is egyet. A társasággal tartott a sérülése után lábadozó Kisteleki Dóra is, aki a találkozón ott ül majd a kispadon a kapitány mellett!

Miheztartás végett: a Lufthansa Budapest-München járatáról kiszálló spanyol női kézilabda-válogatott és a magyar női vízilabda-válogatott játékosai közül utóbbiaktól kértek autogramot…

Más kérdés, Nizzában aztán a csapatért érkező busz vezetője tört angolsággal röplabda-csapatunkat kereste, nagy megkönnyebbülésére érkezett Kisteleki Dóra, aki olaszul adta az értésére, másik sportágról volna itt szó.

Egy szó, mint száz, tizenkét órás utazás után megérkezett Imperiába a társaság, ahol Merész András szövetségi kapitány rögvest az uszodába vezényelte a játékosokat, és átmozgató edzésen igyekezett feledtetni velük a fáradalmakat. Az arcokat elnézve, valóban jól esett nekik a mozgás.

A hajnali ötös ferihegyi találkozón értelemszerűen álmos tekintetekbe botlott az ember, nem csoda, hogy a müncheni cirka háromórás várakozást a többség pihenéssel töltötte. A legnagyobb szundit persze a masszőr, Horváth Ákos nyomta, hiába, no, készülni kellett az estére, a dolgos feladatokra.

A várakozás során Máté Zsuzsanna Endrei Judit Kemény Dénessel készített könyvét olvasta („Nagyon tetszik!” – mondta, ami nem véletlen, hiszen „érdekli” a siker), de előkerült a korábban az oldalunkon is említett Forbes magazin, Takács Orsolya és a kapitány Pavlik Attila társaságában elemezte a sportolói sorrendet, természetesen teljes egyetértés volt abban, hogy jó volna, ha idővel a női vízilabda képviselője/képviselői is felférnének a 25-ös listára.

Talán majd Rio után…

Nizzában eső és hideg fogadta a csapatot, illetve a reptéren egy ebéd, hogy aztán említett barátunk segítségével eljussunk Imperiába. A busz az AS Monaco feliratot viselte – „Talán napokkal ezelőtt az Arsenal futballcsapata is ezen utazott…”, szólt egy hang. Felszereltségét elnézve könnyen meglehet, annyi gomb volt rajta, hogy a sofőr a „Nyomjon egy kis meleg levegőt!” kérésre voltaképpen pillanatok alatt jéghideget varázsolt.

„Nem gondoltam volna, hogy Nizzába kell utaznunk, hogy jól megfázzunk…” – jött a riposzt Merész mestertől. Előkerültek a nagykabátok, még szerencse, hogy a látvány, a Riviéra feledtette az érzést. No, meg aztán persze addig-addig nyomkodta barátunk a gombokat, mígnem sikerült leállítania a légkondit…

A kaland nem sokkal a megérkezés előtt hágott a tetőfokára: egy körforgalmat lepett el a rendőrség. Kiderült, Milano-San Remo kerékpárverseny a ludas. Fél óra várakozás után érkezett a hatalmas mezőny, az emberek az utcára vonulva bíztatták őket, testközelből tapasztalhattuk, mennyire népszerű errefelé ez a sportág.

A kedd esti világliga-mérkőzés fontosságát pedig mi sem jelzi jobban, minthogy az említett tréningen egyszer csak megjelent a FINA egyik olasz vezére, maga Gianni Lonzi, aki nagy diskurzusba fogott Merész Andrással. A kötelezők mellett mi másról, mint a póló szabályrendszeréről beszélgettek.

Mi nagyon szeretnénk, ha júniusban Kínában folytathatnánk.

Igen, a világliga szuperdöntőjében.

Akár az olaszok kárára…
 
Amler Zoltán (Imperia)
 
--------------------
”Nagyon jól esett a kapitány hívása!”

Kisteleki.JPG
A januári, franciák elleni mérkőzés előtt egy nappal megsérült Kisteleki Dóra jelentjük, jobban van. Sokkal jobban. Ideje már a vízben is készül a visszatérésre – így tesz most a válogatott mellett is. Merész András ugyanis úgy gondolta, a BVSC játékosát ülteti maga mellé az olaszok elleni találkozón. „Közénk tartozik, hadd érezze a törődést” – mondta a kapitány.
Hogy mennyire jól döntött, bizonyítják a játékos szavai: „Nagyon jól esett a kapitány hívása! Jót tett a lelkemnek, örülök, hogy a lányokkal lehetek. A térdem is jobban van, óvatosan edzeni is tudok, nagyon remélem, a rájátszásban visszatérhetek a klubcsapatomba, majd utána a válogatottba is. Most drukkolok a lányoknak, nagyon bízom benne, visszavágunk az olaszoknak a szentesi vereségért!”
 

A magyar válogatott kerete:

Bolonyai
Flóra (Hungerit-Szentes), Gangl Edina (UVSE-Centrál) - kapusok

Miskolczi Kitti (Hungerit-Szentes), Kisteleki Hanna (UVSE-Centrál), Szücs Gabriella (UVSE-Centrál), Máté Zsuzsanna (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló), Garda Krisztina (Dunaújvárosi Főiskola), Takács Orsolya (BVSC-Wáberer Hungária-Zugló), Keszthelyi Rita (UVSE-Centrál), Csabai Dóra (UVSE-Centrál), Tóth Ildikó (UVSE-Centrál), Gurisatti Gréta (Dunaújvárosi Főiskola), Hevesi Anita (Hungerit-Szentes) - mezőnyjátékosok

Világliga, A-csoport
Az állás

1. Olaszország 9 pont
2. Oroszország 8 pont
3. Magyarország 7 pont
4. Franciaország 0 pont

Az 5. forduló programja
Március 24., kedd


Oroszország–Franciaország, 18.00
Olaszország–Magyarország, 20.00

B-csoport
Az állás


1. Hollandia 12 pont
2. Spanyolország 6 pont
3. Görögország 6 pont
4. Németország 0 pont

Az 5. forduló programja
Március 24., kedd


Görögország–Németorszság, 18.00
Spanyolország–Hollandia, 19.00
Vízilabda hírek
Női válogatott
Merész András
kisteleki dóra