cover image
Egyéb

Peking bajnokainak is van márványtáblája

2015. március 18. 10:42

A Testnevelési Egyetem jelenlegi főépületében leleplezték a Peking és London olimpiai bajnokainak emléket állító táblákat.

Jobb későn, mint soha, vagy ahogy Szabó Bence, a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára idézte, "mindennek eljön az ideje, csak ki kell várni". Nos, eljött. A TF főépületébe Mocsai Lajos, a Testnevelési Egyetem rektora küldött meghívót a sajtó képviselőinek.

Nagy adósságát törlesztette ezzel az intézmény, hiszen a hagyományokat folytatni illik, márpedig az épület első emeletének folyosóján sorra állnak az újkori olimpiák bajnokainak emléket állító márványtáblák. 2008 és 2012 bajnokainak neveire viszont még nem lehetett mindezidáig felpillantani.

Ez a hiányosság mától a múlté, Kutas Kálmán kőfaragónak, a MOB segítségének és az egyetem kezdeményezésének hála leleplezték szerda délelőtt a két táblát. 

Az első az igazán különleges számunkra, hiszen rajta áll tizenhárom vízilabdázó neve is, akik a pekingi játékokon sorozatban harmadszor hozták haza Magyarországra az olimpiai aranyat és vele együtt a dicsőséget.

marvanypek2.JPG Mocsai Lajos egyébként elmondta, miután az egyetem elköltözik majd egy másik helyszínre (a campus építéséről már vannak tervek), az lesz az első, hogy a márványtáblákat is elköltöztetik oda.

watch?v=9FHGcxbNB7M Hogy Rio de Janeiro után is mehetünk-e személyes érintettség okán fotózni? Nos, legyen úgy!

A pekingi olimpiai bajnokok: Benedek Tibor, Biros Péter, Gergely István, Hosnyánszky Norbert, Kásás Tamás, Kis Gábor, dr. Kiss Gergely, Madaras Norbert, dr. Molnár Tamás, Szécsi Zoltán, Varga Dániel, Varga Dénes, Varga Tamás

Vízilabda hírek
tf
testnevelési főiskola
mocsai lajos
peking