cover image
Egyéb

Athénban lesz a női Euroliga-döntő

2015. március 16. 17:16

Az UVSE-Centrál hiába pályázott, a görögök lettek a befutók. Áts Bertalan csapata a sorsolás szerint a spanyol címvédő Sabadell ellen játszik majd az elődöntőben.

Athén.

És Sabadell.

A legrövidebben így foglalható össze mind az, ami az UVSE-Centrál szempontjából a LEN-döntést illeti.

Hosszabban: az Euroliga négyes döntőjébe jutó magyar együttes szerette volna megrendezni a finálét, be is nyújtotta pályázatát, ám a szintén kandidáló görög főváros lett a befutó. Azaz a Hungerit-Szentesen keresztül kettős győzelemmel bekerülő, előzi évi LEN-kupagyőztes Olympiakosz rendezheti meg április 24-25-én a Final Fourt. (Ismeretes, a férfiaknál a hatos döntő házigazdája Barcelona, 2016-ban és 2017-ben pedig Budapest.)

A helyszín eldöntés mellett legalább annyira fontos volt, hogy kit kivel párosítanak össze. Nos, Áts Bertalan csapata végül a címvédő Sabadell ellen, Szücs Gabriella előző együttesével mérkőzhet meg az Euroliga-döntőért. Erre mondják: nem kis feladat…

Különösen annak tükrében, hogy a felek január 27-én, a lille-i selejtezőben is összeakadtak, és akkor 14–9-re a spanyolok győztek. Más kérdés, a sorozat ezen fázisában nincs már könnyű ellenfél, másrészt pedig azóta erősebb az UVSE is, összeért, azaz a Sabadell legalább annyira tarthat a mieinktől, mint fordítva.
 
Női Euroliga, négy döntő, Athén
A program:
Április 24., elődöntő
UVSE-Centrál-Sabadell (spanyol)
Olympiakosz (görög)-Kirishi (oroszo)
Április 25. - a 3. helyért, döntő
Vízilabda hírek
uvse
euroliga