cover image
Szövetség

Elkészült a 2014-es Komjádi Kupa elemzése

2015. március 10. 16:05

A csoportmérkőzések, valamint a negyeddöntők és a helyosztók statisztikai elemzését – videó anyaggal kiegészítve - az MVLSZ idén is megküldte a FINA illetékes vezetőinek és bizottságainak, hogy a lehető legjobb javaslatot dolgozhassák ki a 2016-os riói olimpiát követő időszakra.

A FINA 2014 őszén, a 2015-ben rendezendő férfi és női junior világbajnokság, valamint a 2016-os férfi és női ifjúsági világbajnokság mérkőzéseire új szabályokat vezetett be. Az MVLSZ Elnöksége a Szakmai Testület és az Utánpótlás Bizottság javaslatára azonnal reagált az új szabályokra, és módosította a 2014. évi Komjádi Kupa versenykiírását, így a Komjádi Kupa mérkőzéseit az új szabályok figyelembevételével bonyolították le, ezzel a módosítással segítve a juniorválogatott sikeres felkészülését.

A mérkőzéseket 30x20 méteres helyett 25x20 méteres pályán játszották, a labda mérete is kisebb lett, 5-ös helyett 4-es. A mérkőzéseken 5+1 játékos volt a vízben, illetve 11 játékost írhattak be a csapatok a jegyzőkönyvbe.

Ezek a szabályok a kupa negyeddöntőitől tovább módosultak: a támadó idő 25 mp-re, a kiállítási idő pedig 10 mp-re rövidült!

A junior világbajnokságot a férfiaknál (20 csapattal) szeptember 4. és 12. között a kazahsztáni Almatyban rendezik, míg a nőknél (16 csapattal) a mexikói Guadalajara ad otthont az eseménynek, augusztus 15. és 23. között.

A FINA a legmagasabb szinten képviselteti magát április 14-én a férfi és a női junior világbajnokság sorsolásán Budapesten. Cornel Marculescu, a nemzetközi szervezet ügyvezető igazgatója az előzetes egyeztetéseket követően írásban erősítette meg Dr. Kemény Dénesnek, a döntést, hogy az eseményt Magyarországon tartják majd.

Aznap este Győrben, az új uszodában játszik a magyar férfiválogatott a görögökkel világliga-selejtezőt, amelyen a FINA delegátusa Khosrow Amini lesz, ő a technikai bizottság alelnöke. Rajta kívül a sorsolást lebonyolító Gianni Lonzit, a FINA technikai bizottságának elnökét is köszönthetjük majd Budapesten. 
watch?v=VBgZ78HxL3s
Szövetségi hírek
komjádi kupa
elemzés