cover image
Egyéb

Varga Tamás a leukémiás gyermekekért

2015. március 10. 12:56

Az idén 25 esztendős Leukémiás Gyermekekért Alapítvány 12 ismert embert kért fel arra, hogy csatlakozzanak a kezdeményezésükhöz, hiúságukat eldobva megmutassák magukat a nagyvilágnak kopaszon, hogy életeket mentsenek! "Mondanom sem kell, egy percig sem volt kérdés, hogy csatlakozom" – fogalmazott a kétszeres olimpiai bajnok.

Az idén 25 esztendős Leukémiás Gyermekekért Alapítvány célja, hogy az emberek együtt érzőbbek legyenek, továbbá felkívánja nyitni a szemüket, hogy az egyetlen kincsünk ezen a világon az egészségünk, és minden áldott nap olyan hálásnak kellene lennünk ezért, mint amilyen hálás egy gyermek akkor, amikor meggyógyul.

„Ne felejtsük el azt sem, hogy ezek a beteg gyermekek, igazi szuperhősök, akik nagyon megakarnak gyógyulni és rettentő mód erősek, mosolyognak és küzdenek! Ha ők ebben a nehéz helyzetben tudnak mosolyogni, akkor egy egészséges ember miért nem? Sokszor ők tartják a szüleikben is az erőt, gyengék, szédülnek és fáj nekik.. Kihullik a hajuk, de ők mégis telis-tele reménnyel tudnak tükörbe nézni! Hogy képesek erre? Lehetnének kétségbeesettek, szomorúak, sőt panaszkodhatnának is, de nem ezt teszik! Ezért feltesszük ezt a kérdést: „Te hogyan érzed magad, ha nincsen hajad?” – olvasható az alapítvány honlapján.

A társadalmi célú reklámkampány 12 ismert embert kért fel idén, hogy csatlakozzanak a kezdeményezésünkhöz, hiúságukat eldobva vállalják, hogy megmutatják magukat a nagyvilágnak kopaszon azért, hogy életeket mentsenek!

A nagyszabású összefogásban részt vesz a kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás is. Az athéni és a pekingi játékok bajnoka és klubja, a Debreceni Vízilabda SE teljes mellszélességgel segíti az akciót.

„Az alapítvány a művészek, színészek, zenészek mellé szeretett volna egy ismertebb sportolót is, így találtak meg engem – fogalmazott a Debrecen játékos-edzője honlapunknak. – Mondanom sem kell, egy percig sem volt kérdés, hogy csatlakozom. Nem volt kérdés, mert a gyerekek nagyon közel állnak a szívemhez, szeretek velük foglalkozni, legyen szó sportról, vagy bármi másról. Ezek a beteg gyermekek egészen fantasztikus módon viselik a megpróbáltatásokat, tündériek, meghasad az ember szíve. Szeretném én is felhívni a figyelmet az ő sorsukra, arra, hogy akinek van módja, adója egy százalékával vagy bármi módon segítse a gyógyulásukhoz szükséges kezeléseket. Azt hiszem, minden jó érzésű ember támogatja ezt, csak fel kell hívni mindenki figyelmét erre. Miként a pekingi olimpia után részt vettem az árva gyerekek megsegítésében a sapkám felajánlásával, majd a bajnokság után a leukémiás gyerekek megsegítésére is szeretnék szervezni egy akciót, a debreceni klubom is teljes mellszélességgel mögé áll majd, de erről később beszámolunk.”

A rendhagyó és meghökkentő képeket Nánási Pál készítette el – a kampányról itt mindent elolvashat.
Vízilabda hírek
varga tamás