cover image
Egyéb
Utánpótlás

Az aranyért mehetnek a lányok az Universiadén

2013. július 14. 19:07

A magyar válogatott megverte Kanadát, és Kazanyban döntőt játszik.

A mi lányaink játszották a nap utolsó mérkőzését, az oroszok ugyanis előrehozták a találkozójukat az olaszokkal. Lehet, kabalából, mindenesetre a házigazdák nagyon magabiztosan nyertek, 14-7-re hozták az elődöntőt.

Így Kelemen Attila csapata azzal a tudattal ugrott a vízbe, hogy győzelem esetén az oroszokkal játszik a döntőben. Kiválóan indult a mérkőzés, ugyanis 1 perc 6 másodperccel a kezdés után Csabai Dóra talált be (1-0), majd alig egy perccel ezután Kisteleki Hanna duplázta meg a magyar előnyt (2-0) - mindkét gól emberelőnyből született.

Fotó: Monoki Kálmán

Fotó: Monoki Kálmán

Keretbe foglaltuk a negyedet, ugyanis amíg a játékrész később részében nem esett gól, az utolsó percben megint kettő, és megint két magyar: 44 másodperccel a vége előtt Csabai Dóra (3-0) centerből, majd 2 másodperccel a dudaszó előtt Dalmády Petra szabaddobásból talált be (4-0) – parádé.

A meccset a helyszínen nézte végig a női kosárválogatott, na és persze a férfi-vízilabdacsapat is.

További remek hír volt, hogy Gangl Edina mind az 5 kanadai lövést hárította. Nem úgy a második negyed elején, amikor McKee szabaddobásból szépített (4-1). Kisteleki Hanna válaszolt (5-1), de Sohi aztán ismét háromra csökkentette a különbséget akciógóljával (5-2). Csabai azért gondoskodott arról, hogy a negyedet döntetlenre hozzuk (6-2).

Nem jól indult a harmadik negyed, ugyanis McKee és Fournier góljaival kettőre jöttek fel a kanadaiak (6-4), és Somhegyi Noémi góljára is válaszolt Robinson (7-5). A negyed vége idegesre sikeredett, de maradt az utolsó nyolc percre a kétgólos magyar előny.

A lányok aztán Gangl Edina vezetésével (72,2 százalékkal védett!) tartották az eredményt, így már nem osztott, szorzott, hogy a dudaszó pillanatában Lekness betalált (7-6). 

A magyar csapat az aranyéremért játszik Oroszország csapatával kedden, magyar idő szerint 17 óra 45 perctől.
 
Kelemen Attila, a magyar csapat szövetségi kapitánya:

Nagyon szépen kezdtünk, kontráztunk, szép gólokat lőttünk. A második negyedtől egy-két játékos a góllövést tartotta fontosnak, nem a csapat eredményét, így egy kicsit szorossá tettük a mérkőzést. Hála az égnek a védekezésünk, amire nagy hangsúlyt fektettünk, jól működött, Edina jól védett.

Amiért jöttünk, azt teljesítettük, most már féljenek az oroszok. Nekik van veszítenivalójuk: a teljes komplett vb-válogatottukkal játszunk majd, telt ház előtt. Ők az örökmozgó játékukat fogják játszani, a támadások végét kell megfognunk. A támadásainkat az utolsó 8-10 másodpercig kell kialakítani, utána már nem szabad, mert akkor már össze kell zárni. Sokszor játszottunk már ellenük, nem fognak meglepetést okozni.

Ha okosan játszunk, akkor játszhatunk egy nagyon jó meccset, ha nem, akkor sajnos beleszaladhatunk egy nagyobb zakóba, mert a lefordulásokban kegyetlenül pontosak. Mint minden csapat, ők is verhetők, és mi az aranyéremért jöttünk ide - összegzett a boldog kapitány.


Eredmény – Universiade, női torna, elődöntő:

Magyarország – Kanada 7-6 (4-0, 2-2, 1-3, 0-1)

Magyarország: Gangl – Csabai 3, Kisteleki 2, Gémes, Dalmády Sz., Hevesi, Somhegyi 1. Cserék: Dalmády P. 1, Pócsi, Kocsis. Szövetségi kapitány: Kelemen Attila

Kanada: Gaudreault – McKee 2 (1), Steenkamer, Robinson 1, Fournier 1, Sohi 1, Lemay-Lavoie. Cserék: Wright (kapus), Lekness 1, Kotylak, Molde, Taylor, Tielmann.

Emberelőny/gól: 7/3, illetve 4/-
Ötméteresek: 1/1, illetve 0/1

A másik mérkőzésen: Oroszország-Olaszország 17-4
Vízilabda hírek
Utánpótlás
universiade
kelemen attila