cover image
Egyéb

Nagy Viktor: 93%!

2015. március 7. 17:38

A Szolnoki Dózsa-Közgép kapusa parádés teljesítményének is hála 11–1-re legyőzte le a RacioNet Honvéd együttesét. A másik 16 órás bajnokin a Ferencváros Kaposváron nyert 11–6-ra.

9. perc, emberelőny, gólszerző Koji Takei.

Hogy miért emeltük ki?

Nos, pusztán azért, mert a RacioNet-Honvéd japán légiósának találata az egyetlen volt a vendégek részéről Szolnokon.

Avagy Nagy Viktor lehúzta a rolót.

Márpedig ha ő lehúzza, jaj, az ellenfeleknek…

A világbajnok kapus 14/15-tel, azaz 93%-os mutatóval zárt, ami nem túlzás, világklasszis teljesítmény.

A jó kapusteljesítményben persze főszerepet játszik a védelem is, azaz Cseh Sándor játékosai tökéletes összhangban tették a dolgukat, nehéz helyzetbe hozva így az ellenfék dolgát. Egy, egyetlen beszedett góllal zárni minden ellenféllel szemben bravúros volna, a jó képességű Honvéd ellen valahol maga a csoda.

Tekintettel arra, hogy a házigazda hát játékosa is gólt szerzett, végtelenül sima lett a parti, a háromszoros olimpiai bajnok Kiss Gergely végleges kiállítása 6–1-es állásnál a nem osztott, nem szorzott kategóriát jelentette.

A Ferencváros kaposvári játéka sem fokozódott az izgalmakban, hiszen a zöld-fehérek rögtön magukhoz ragadták a kezdeményezést, végig vezetve gyűjtötték be a három bajnoki pontot. Talán 4–6-nál a második negyedben csillant fel a hazaiak előtt a remény, ám a harmadik etap 2. percében Aidan Roach akciógólja ismét lehűtötte a kedélyeket. Majd miután Ágner Zoltán emberfórból lőtt góljára kisvártatva Kolozsi Marcell válaszolt büntetőből (kiharcolója Regős Áron), és Jansik Szilárdnak is volt azonnali válasza Mihailo Parezanovics emberelőnyös találatára, egyértelműnek tűnt, a Fradi még véletlenül sem akarja szorossá tenni a végjátékot.

Nem is tette.

Joel Swift és Marko Avramovics is gólt szerzett, Gárdonyi András jól védett (10/16, 63%), a 11–6-os fővárosi sikerhez nem férhetett kétség.

A KSI nem tudta megismételni remek játékát a Szentes ellen, így az OSC-vel szemben csak a véghajrában elveszített bajnoki után beleszaladt egy simább vereségbe. Fájó számukra, hogy ezt a sereghajtó Szentes otthonában tették. 5-1-re és 8-3-ra is vezetett már Lukács Dénes csapata, és ez már sejtette, hogy hazai győzelem születik. Ez volt a harmadik sikere a szentesieknek a bajnokságban, amivel 4 pontra jöttek fel a Pécsre, és 5-re vannak az aktuális ellenféltől, a KSI-től.
 
Meglepően sima győzelmet aratott a Szeged a Vasas ellen a Komjádiban. Varga Péter csapata legutóbb az OSC elleni mérkőzés okán járt a fővárosban, akkor azt mondta nekünk a szakvezető és Kiss Csaba, a csapat rutinos tagja, hogy lényegében munkából érkeztek a Nyéki-uszodába, a fontos majd a Szentes elleni bajnoki lesz. Nos, azt biztosan hozta a csapat. Hogy nem véletlen a fejlődésük, azt bemutatták a Vasas ellen.
 
Mert bár 2-3-ig még szoros volt a meccs (Hőna Dávid góljával vezetett 1-0-ra a Vasas, utoljára), azt követően nagyon kijött a lépés a vendégeknek. Három emberelőnyös gólt rámolt még be az első negyed végén a Szeged, így kissé meghökkentő volt az állás: 2-6. Sőt, Kiss Csaba akciógóllal növelte a második negyedben a vendégelőnyt, és miután a Vasas ritka rosszul célzott (Gyárfás Tamás például nem tudott betalálni első 5 lövéséből), képtelenek voltak közeledni. Fura mód, Kissé volt az egyetlen gól a negyedben, mindenesetre tartották előnyüket a szegediek.
 
Még a harmadik negyedben is folytatódott egy ideig (a 3. perc végéig) a kettős gólcsend, akkor Aljosa Kunac akciógóllal megszerezte a nyolcadik szegedi gólt, hat volt ekkor a különbség. A negyedik szakasz előtt négy gólra feljött a Vasas, de nagy csodának kellett volna bekövetkeznie, hogy a mérkőzést megfordítsák vagy kiegyenlítsék. Nem is sikerült, bár 2-1-re megnyerték a szakaszt. A meccset viszont a Szeged hozta, a vége 9-6, a két Manhercz-fiú tehát új csapatával nyert egykori csapata ellen.


Hatalmas meccset vívott egymással az UVSE és a BVSC. Németh Zsolt együttese remekül kezdett, 3–1-re hozta az első negyedet, ám a vendégek ugyanilyen arányban nyerték meg a második felvonást.
A harmadikban Korényi Balázs és Dávid Zoltán akciógóljával az újpestiek ismét elléptek kettővel, ám Török Béla előnygólja közelebb hozta a zuglóiakat. A döntés az utolsó negyedre esett, amelyben Tóth Zoltán és Dávid Zoltán újabb akciógólja után már 8–5 állt a táblán.
A hátralévő négy és fél percben ugyan felzárkózott 8–7-re Märcz Tamás együttese, ám Korényi ötméterese újfent plusz kettőt eredményezett hazai szempontból. Pásztor Mátyás belőtt egy fórt, ám Nagy Sándor nem talált be előnyből, majd 26 másodperccel a vége előtt ismét fórba került a BVSC.
Hiába, mert játékosai nem jutottak lövésig, így a hazaiak örülhettek.


Eredmények – E.ON férfi ob I-es bajnokság, 21. forduló:

Kaposvári VK–Ferencváros 6–11 (1–3, 3–3, 2–3, 0–2)
Gólszerzők:
Sántavy 2, Ágner 2, Vikalo, Parezanovics, ill. Kolozsi 3, Swift 3, Marnitz, Regős, Jansik Sz., Roach, Avramovics

Szolnoki Dózsa-Közép–RacioNet-Honvéd 11–1 (3–0, 1–1, 4–0, 3–0)
Gólszerzők:
Varga Dénes 2, Mezei 2, Alekszics 2, Mitrovics 2, Vámos, Hangay, Tóth M., ill. Takei

Valdor-Szentes-KSI 13-8 (3-1, 4-2, 3-2, 3-3)
Gólszerzők:
Nagy M. 3, Rakonjac 3, Vörös 2, Lucas Thomas 2, Weszelovszky, Pellei F., Popovic, illetve Kovács G. 4, Hangody L. 2, Fejős, Baj
 
Vasas-Plaket-Tiszavirág-Szeged-Diapolo 6-9 (2-6, 0-1, 2-1, 2-1)
Gólszerzők:
Sedlmayer, Juhász-Szelei, Gyárfás, Hőna, Steinmetz Á., Takács, illetve Varga Zsolt 3, Manhercz Á. 2, Kunac 2, Kiss Cs., Seman

UVSE-Hunguest Hotels–BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 9–8 (3–1, 1–3, 2–1, 3–3)
Gólszerzők:
Dávid 3, Korényi 3, Kovács R. 2, Tóth Z., ill. Török 2, Pásztor 2, Ambrus, Szabó B., Kotszidisz, Létay

Már közölt eredmény:

A-Híd-OSC-Újbuda-PVSK-Mecsek Füszért 18-7 (5-1, 5-1, 4-1, 4-4)
Gólszerzők:
Kovács G. 3, Bátori 3, Decker Á. 2, Salamon 2, Jávor 2, Gór-Nagy 2, Kayes, Juhász, Graham, Bundschuch, illetve Práczky 2, Cribella, Horváth Zs., Francsics, Lajkó, De Blasio
Vízilabda hírek
szolnok
Nagy Viktor
ferencváros
honvéd
kaposvár