cover image
Egyéb

Nehéz erőpróba a szerb katlanban

2015. február 11. 9:39

A Kragujevác otthonában a Szolnok és a Barceloneta is elvérzett, a Rijeka döntetlenre jutott, avagy a ZF-Egerre nehéz találkozó vár a Bajnokok Ligájában (18.00, tv: Digi Sport2).

Nem bíz semmit a véletlenre.

Dabrowski Norbert természetesen a soros Bajnokok Ligája ellenfél, a Kragujevác játékát is több felvételről elemezte, emellett úgy döntött, hogy csapatával már két nappal a szerdai meccs előtt Szerbiába utazott, hogy előbb a Partizan, majd a Zvezda ellen tesztelje a taktikát.

„Nagyon komolyan vesszük természetesen őket, hiszen hiába rapszodikus a szereplésük, kimondottan erős együttest alkotnak, különösen otthon veszélyesek, nem véletlen, hogy a Reccón kívül senki sem nyert ellene az uszodájában a szezonban. Elvérzett itt a Szolnok, a Barceloneta, csak döntetlenre végzett a Rijeka, avagy meglehetősen nehéz erőpróba vár ránk” – fogalmazott a kint telefonvégre kapott szakvezető, akit nem túl boldogan azt is elmesélte, hogy a kiutazás során lázas lett Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, és a sérült Uros Csucskovics szerepeltetése is kérdéses a mérkőzésen.

„Az előjelek ebből a szempontból nem túl kedvezőek, de tulajdonképpen már nem is csodálkozom, ez egy ilyen szezon eddig, talán már hiányozna is, ha nem lenne problémánk…” – tette hozzá szarkasztikusan, majd újra kitért a riválisra: „A pénzügyi nehézségek jól láthatóan hatással vannak a csapatra, talán ettől igazán kiszámíthatatlanok. Éppen ezért rendkívül fontos, hogy jól kezdjünk, ne engedjük nekik megtalálni a ritmust, máskülönben piszok nehéz dolgunk lesz.”

Hasonló véleménnyel van ezzel kapcsolatban az említett Erdélyi Balázs is, aki a Nemzeti Sportban így fogalmazott: „Az elejére figyelnünk kell, nem szabad előfordulnia, ami többször megesett az idényben, hogy elengedjük az ellenfelet és futunk az eredmény után. Úgy kell játszanunk, mint az Olympiakosz ellen, hogy végig vezetünk.”

Az említett, görögök elleni találkozó valóban pazar volt, de mi még egy korábbi partit említenénk, már csak azért is, mert az volt a legutóbbi idegenbeli BL-meccs: a Bresciában mutatott produkcióval is kiegyeznénk…

– a.z. –


Bajnokok Ligája, 5. forduló, A-csoport
A mai program


Olympiakosz (görög)–Barceloneta (spanyol) 17.00
Radnicski Kragujevác (szerb)–ZF-Eger 18.00 (tv: Digi Sport 2)
Pro Recco (olasz –Brescia (olasz) 20.30

Állás

1. Pro Recco 12 pont
2. Eger 7 pont
3. Brescia 5 pont
4. Olympiakosz 4 pont
5. Radnicski 3 pont
6. Barceloneta 2 pont

A LEN hivatalos oldalán minden meccs alakulását élőben lehet követni ide kattintva.
Vízilabda hírek
Bajnokok Ligája
eger