cover image
Egyéb

Szolnok: nincs mese, szerdán a három pont a cél

2015. február 11. 9:30

A Galatasaray ellen a győzelem reményében ugrik vízbe a Szolnoki Dózsa, a meglepetést az jelentené, ha nem sikerülne a három pont megszerzése.

A Jug Dubrovnik otthonában vereséget szenvedett az előző körben a szolnoki csapat, előtte azonban a Rjeka, a Spandau és a Partizan ellen is behúzta a győzelmet, ez pedig összességében elég az átmeneti második helyhez a tabellán.

A török Galatasaray légiósokkal megtűzdelt együttese érkezik szerdán Szolnokra, ellenük muszáj megszerezni az újabb sikert.

Cseh Sándor, a Szolnok vezetőedzője így várja a meccset:

„Ugyanúgy készülünk a Galatasaray elleni mérkőzésre, mintha élcsapat ellen készülnénk. Semmiben sem különbözött az elmúlt időszak. Oda kell figyelnünk, mert a török csapat délszláv játékosai mindig veszélyesek. Az tény, hogy a nyolc légióssal együtt mindössze a BL-ben játszottak 4 mérkőzést, a török bajnokságban a többségük nem szerepel.
A montenegrói Vukicevic és a szerb Janovics nagyon veszélyes, rájuk külön kell figyelni. A Galatasaray extrém sokszor játssza meg a fánál lévő embert emberelőnyben, erre figyelnünk kell. Várhatóan a centerek megjátszását is erőltetik majd.


Szeretném, ha a játékunk tempója gyors lenne, az utóbbi időszakban nem mindig voltam ezzel megelégedve. Ami az erősségünk, a lefordulás, a 6 az 5 elleni játék, azt muszáj erőltetni, még akkor is, ha nem tudjuk mindegyik ilyen támadásunkat góllal befejezni.”


Madaras Norbert, a Szolnok játékosa is hasonló képet festett le a Galatáról.

„Tele vannak légióssal, az edzőjük is szerb, szóval ez nem egy török, hanem egy szlávos csapat. Szerintem nekik nehézség, hogy nem nagyon játszanak így együtt, a török bajnokságban csak pár légiós van ott a keretben. Nem nagyon játszottak eddig jól sem a BL-ben, de pont ez a veszélyes, mert bennük van, hogy kijöjjön nekik a lépés. Előbb-utóbb ki fog jönni egy-két jó eredmény, azon leszünk, hogy ez ne szerdán következzen be. Komolyan kell venni őket, pont a játékosok névsora miatt. Jó állapotban vagyunk, annak ellenére, hogy most egy kis hullámvölgybe kerültünk. Szerintem ez belefér, ha a szezont egy nyolc hónapos időszaknak tekintjük. Persze, jobb ebből minél hamarabb kimászni.”

A csoportban a Primorje a Juggal találkozik majd, a Spandau pedig a Partizant fogadja.
 
-ds-

Bajnokok Ligája, 5. forduló:
B csoport:

Primorje Rijeka (horvát)-Jug Dubrovnik (horvát) - 18 óra 50 perc
Szolnoki Dózsa-Közgép-Galatasaray (török) - 19 óra - Sport 1 TV (18 óra 45-től)
Spandau (német)-Partizan Belgrád (szerb) - 19 óra

A csoport állása:

1. Jug 12 pont
2. Szolnok 9 pont
3. Primorje 9 pont
4. Partizan 3 pont
5. Galatasaray 3 pont
6. Spandau 0 pont

A LEN hivatalos oldalán minden meccs alakulását élőben lehet követni ide kattintva.
Vízilabda hírek
szolnok
Bajnokok Ligája
cseh sándor
madaras norbert