cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Volvo-kupa: 90 ezer forint minden magyar gól után

2015. február 10. 14:32

Péntektől vasárnapig a Szőnyi úti Laky Károly Uszodában rendezik meg a IX. Volvo-kupát! Az eseményt története során első ízben tartják Budapesten – aki jegyet akar váltani, a jegyed.hu portálon tudja megtenni.

Volvo-kupa Budapesten!

Ilyen sem volt még a nemzetközi torna történetében – eddig. A Magyar Vízilabda Szövetség és a Volvo Autó Hungária ezúttal ugyanis a fővárosban, a Szőnyi úti Laky Károly Uszodában rendezi meg a hát végén a IX. Volvo-kupát, amelyen a magyar férfiválogatott sorrendben az Egyesült Államok (péntek), Horvátország (szombat) és Kanada (vasárnap) ellen méri össze az erejét.

watch?v=CZOPj9xrvF4&feature=youtu.beA Zugló Pálya Étterem és Pizzériában megtartott sajtótájékoztatón Kemény Dénes, az MVLSZ elnöke így fogalmazott: „A BVSC akár az utánpótlás mennyiségét, akár a minőségét tekintve a magyar vízilabda kiemelkedő klubja, a felújított uszoda kiváló helyszíne lesz a tornának. ”

A Volvo Autó Hungáriát Andrasovszky Zoltán hálózatvezető képviselte a sajtótájékoztatón: „Ez az esemény az évek során kivívta a rangját, bárhol is jártunk az országban, sikeresnek bizonyul. Már hetekkel ezelőtt kérdezték tőlünk, hol lesz az idei kupa, ez is bizonyítja fontosságát. A BVSC uszodájának felújítása kiváló apropót nyújtott, hogy itt rendezzük a tornát.” Majd bejelentette, a cég a IX. Volvo-kupa minden egyes magyar gólja után 90 ezer forintot fizet a szövetség kasszájába, hogy azt az utánpótlásra fordíthassa.

A Volvónál (is) nagyon szeretik a vízilabdát, büszkék arra, hogy támogatói lehetnek. A cég ügyvezető igazgatója, Bodrogai Gábor a műsorfüzetben például így írt: „Rendkívül örömteli számunkra, hogy kapcsolatunk a Magyar Vízilabda Szövetséggel a kezdtek óta kölcsönösen kifogástalannak mondható, olimpiai- és világbajnoki aranyérmeket, számtalan sikert ünnepelhettünk együtt, avagy cégünk büszke arra, ennek a remek közösségnek a támogatója, csapattársa lehet.”

A helyszínt biztosító BVSC-Zugló elnöke a sajtótájékoztatón érthetően büszkén beszélt az uszoda felújításáról, továbbá nem felejtette el megemlíteni, hogy a 2013-as világbajnok magyar válogatott tagjai közük heten is az egyesület növendékei! Miként Szatmáry Kristóf fogalmazott: „Roppant büszkék vagyunk arra, hogy a Laky Károly Uszodában láthatjuk vendégül a IX. Volvo-kupa résztvevőit, köztük a méltán ünnepelt magyar férfi vízilabda-válogatott tagjait. Büszkék vagyunk, mert a nemzetközi torna a hazai sportélet egyik meghatározó eseménye, és büszkék vagyunk azért is, mert rendezőként ország-világ előtt megmutathatjuk, büszkélkedhetünk a 2014-es esztendőben felújított létesítményünkkel. Állami segítséggel több, mint 860 millió forint értékű beruházás ment végbe az uszodában, a modernizáció a nyílászárókon át a vízgépészetig bezárólag mindent érintett, ráadásul 569 millió forintos beruházásként a nagy uszoda tőszomszédságában új tanuszoda is épült.”

watch?v=EWZOJ1tmYJo&feature=youtu.beBenedek Tibor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya – mint korábban közöltük – 16 játékost nevezett meg a tornára, ők játszanak a három nap során. A torna előtt közös gyakorlásra nincs lehetőség, hiszen holnap ugye Bajnokok Ligája találkozók lesznek, az OSC csütörtökön még bajnokit játszik, ennek ellenére természetesen győzelemre tör a társaság: „Örülünk, hogy ilyen lehetőségünk van, hogy öt napot együtt tudjunk készülni. Az uszoda valóban különleges, már csak azért is, mert én is itt játszottam életem első mérkőzését. Mivel kisebb pályán játszunk, biztos vagyok benne, hogy sokgólos meccsek lesznek, azaz most drágább lesz a Volvónak ez a torna… Erős ellenfelek érkeznek, nagyon várjuk már ezt a pár napot, lehetőségünk nyílik arra, hogy a Világliga szabályait éles körülmények között gyakorolhassuk.”

A kapitány amúgy a torna után nevezi meg az a 13 játékost, akivel hétfőn Szlovákiába utazik a másnapi Világliga-partira.

watch?v=a--fCmEK2qU&feature=youtu.beMadaras Norbert – aki Varga Dániel távollétében a csapatkapitányi tisztséget is ellátja – kifejezetten örül, hogy erős ellenfelek érkeznek: „A klubszezonban ez a leghosszabb idő, amit együtt tudunk tölteni, ez Tibinek és nekünk is sokat segít a közös munkában. A kisebb pálya miatt különösen, de amúgy is nagyon jó az ellenfélválasztás. Most lesznek szoros meccsek, ennek pedig kifejezetten örülök, hiszen ezeken derül ki igazán, hol is tartunk.”

Várhatóan nagy lesz az érdeklődés az esemény iránt, így aki mihamarabb biztosítani akarja helyét a lelátón, hasznos információ: a jegyed.hu oldalon keresztül válthatóak belépők (csak napijegyek!) az eseményre. Az árak: felnőtt – 3500 forint; 4–16 éves kor között – 2000 forint; 4 éves kor alatt ingyenes.

A Volvo-kupa magyar kerete

Kapusok


Decker Attila, Nagy Viktor (Szolnoki Dózsa-Közgép)

Mezőnyjátékosok

Bátori Bence, Decker Ádám, Gór-Nagy Miklós, Salamon Ferenc (A-Híd-OSC-Újbuda), Angyal Dániel, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Szivós Márton (ZF-Eger), Madaras Norbert, Mezei Tamás, Vámos Márton, Varga Dénes (Szolnoki Dózsa-Közgép), Német Toni (VasasPlaket), Manhercz Krisztián (Tiszavirág-Szeged-Diapolo)

IX. Volvo-kupa nemzetközi férfitorna. Budapest, Laky Károly Uszoda
A program


2015. február 13., péntek
Horvátország–Kanada 16.30
Magyarország–Egyesült Államok 18.30

2015. február 14., szombat
Egyesült Államok–Kanada 17.15
Magyarország–Horvátország 19.00

2015. február 15., vasárnap
Horvátország–Egyesült Államok 10.30
Magyarország–Kanada 12.30
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Volvo Kupa 2015
volvo kupa
volvo-kupa
volvo-kupa 2015
Benedek Tibor
kemény dénes
madaras norbert