cover image
Egyéb

Parádés utolsó negyeddel nyert a Vasas

2015. január 24. 18:52

Földi László csapata 4-0-ra nyerte meg a negyedik negyedet a Komjádi-uszodában, éppen ennyi kellett ahhoz, hogy fordítson az UVSE ellen.

Az őszi szezon első fordulójában egy nagyon izgalmas mérkőzésen a Vasas egyetlen góllal nyert az UVSE-Hunguest Hotels otthonában, akkor még Godova Gábor volt a lilák vezetőedzője. Most már Németh Zsoltnak kellett figyelnie csapatát a Komjádiban rendezett "visszavágón", ahol sokkal jobban kezdett a Vasas.

Bóbis Máté és Steinmetz Ádám góljával már 2-0 volt a piros-kékeknek, a vendégek 3-3-nál érték utol őket, akkor Tóth Kristóf talált be. Innen megtáltosodott a csapat, ugyanis Korényi Balázs és Dávid Zoltán is betalált, 3-5-öt mutatott a sokat megélt eredményjelző.

Amíg a második negyedet 3, addig a harmadikat egy góllal nyerte az UVSE, így az utolsó percre háromgólos előnnyel indulhatott. A Vasas azonban nem adta fel, az egyre hasznosabban játszó horvát Antun Goreta kétszer is beköszönt, sőt! 3 perc 55 másodperccel a vége előtt Bóbis egyenlített (9-9). Ez a helyzet pont alkalmas volt arra, hogy egy csapat végleg összezuhanjon, de ez ekkor még nem következett be.

Előbb Sedlmayer Tamás, aztán Bóbis Máté lövése volt sikertelen, egy hosszabb gólszünet következett ezután, Juhász-Szelei Norbert fontos labdaszerzéssel hatástalanított egy UVSE-előnyt. Tiba Péter kiállítása után emberelőnybe került az utolsó percben a Vasas, és Antun Goreta be is lőtte a helyzetet, 4-0-s rohammal fordított a Vasas! A végén Juhász-Szelei újra labdát szerzett, így parádés fordítással megnyerte a meccset a Földi-csapat.

Szegeden 10 góllal verte a Pécset a hazai csapat, a hazaiak légiós duója 6 gólt szerzett.

Szolnokon egész sokáig jól tartotta magát a Szentes, Lukács Dénes elégedett lehet például a harmadik nyolcperccel, amikor négy gólt rámoltak be a Szolnoknak. Ezzel együtt a végére nagy lett a különbség, a Szolnok 14. mérkőzését is megnyerte.
 
Eredmények - E.ON férfi ob I.-es bajnokság, 14. forduló:

Szolnoki Dózsa-Közgép - Valdor-Szentes 16-7 (5-2, 1-0, 4-4, 6-1)
Gólszerzők:
Alekszics 4, Varga Dénes 3, Madaras Norbert 3, Gocics 2, Hangay, Tóth M., Varga Dániel, Kis G. 1-1, illetve Pellei F. 2, Weszelovszky 2, Rakonjac, Vörös, Popovic 1-1

Tiszavirág-Szeged-Diapolo - PVSK-Mecsek Füszért 16-6 (3-1, 5-1, 2-2, 6-2)
Gólszerzők:
Kunac 3, Seman 3, Varga II Zs. 2, Chilkó 2, Palotás 2, Kiss Cs., Manhercz K., Manchercz Á., Zsigri, illetve Polavic 2, Cabrilo 2, Müller, Polovic

Vasas-Plaket -UVSE-Hunguest Hotels 10-9 (2-1, 2-5, 2-3, 4-0)
Gólszerzők:
Goreta 3, Bóbis 2, Gyárfás 2, Német, Várnai, Steinmetz Á., illetve Dávid 4, Tiba, Tóth Z., Tóth K., Korényi, Nagy Á.
Vízilabda hírek
férfi ob 1-es bajnokság
ob 1
vasas
uvse