cover image
Egyéb

A Szolnok kiütötte a Fradit

2015. január 10. 20:12

Már 11–0-ra is vezetett Cseh Sándor csapata (Decker Attila nagyszerűen védett), s végül 18–3-ra nyerte meg a meccset, remek főpróbát tartott a hétközi, Partizan elleni BL-találkozóra. A vendégeknek sokat kell javulniuk a következő, számukra roppant fontos Honvéd elleni partira.

A két világbajnok kapus közül ezúttal Decker Attila kapott szerepet a szolnoki kapuban – rögvest az ő főszereplésével indult a parti. A rossz hazai váltás után jogos ötméterest kapott a Fradi, Katonás Gergő lövést azonban hárította a válogatott klasszis.

Gárdonyi András, a fővárosiak kapusa sem akart tőle lemaradni, s miután az első szolnoki támadás is büntetőt érően végződött, Varga Dénes állt oda az ötöshöz. Lövését azonban nagy bravúrral kiütötte a zöldek játékosa.

Az első gólt végül a 4. percben jegyezhettük fel: Cseh Sándor időkérését követően (négy meghatározó játékot is tudott cserélni) Varga Dániel lőtt okosan a kapuba. A Fradi (amelyben a szabályok szerint ugye még nem játszhatott a csütörtökön bemutatott szerb világbajnok, Marko Avramovics) támadása újfent elhalt a házigazda szorításában, majd jött egy újabb zóna elleni parádés lövés, ezúttal a torokgyulladása után az edzéseket a kéthetes szünet után csupán pénteken kezdő Zsivko Gocsicstól. Decker nagyszerű védését követően ismét átlőtte a zónát a Szolnok (ezúttal az ujjsérüléssel bajlódó Vámos Márton célzott kegyetlen pontossággal), avagy hiába ügyeltek a vendégek arra, hogy a listavezető ne tudjon élni a gyilkos lefordulásaival, ha a hazai lövések ennyire tökéletesek voltak.

Arról nem beszélve, hogy rendkívül magabiztosan védekeztek a Dózsa pólósai. Az első negyedet Vámos újabb találata zárta, avagy négy akciógóllal tartott erődemonstrációt a bajnokságot százszázalékos teljesítménnyel vezető alakulat.

A folytatásban Madaras Norbert lőtt nagy helyzetből gólt, miközben a Fradi emberelőnyöket puskázott el – Decker Attila szokása szerint nagyon elkapta a fonalat. A 12. percben Tóth Márton emberelőnyből lőtte a Szolnok hatodik gólját, egyúttal kezdett kicsit frusztráló lenni az eredmény a meccsre zágrábi kétkapukkal is készülő vendégek számára…

Az újabb Fradi-fórnál Varga Zsolt időt kért, de ez sem segített: a görcsösnek tűnő megjátszás nem járt sikerrel, blokkoltak a hazaiak. Akiknek az erejét mutatja, hogy a Kis Gábor által kiharcolt fórt pontosan úgy játszotta meg az együttes, ahogy az időkérés során a szakvezető ukázba adta, avagy a szélre levitt akciót kapás oldalról végül Varga Dániel fejezte be pontosan.

Decker újabb nagy, gólpassz értékű védései sokkolták a zöldeket – hétből hétnél járt!

Egy kontrából Madaras lőtte így a nyolcadikat, aztán Vámos a kilencediket. A két centerrel is próbálkozó vendégeknek semmi sem sikerült, így a nagyszünetben a kínos 9–0 állt a táblán…

Stefan Mitrovics klasszikus előnygólja jelentette a 10–0-át, látszott, mind inkább bizonytalanodtak el a vendégek, miközben a kifogástalanul védő Decker Attila érthetően igyekezett mind inkább növelni a kapott gól nélküli időt.

Az újabb időkéréses játékot is góllal fejezte be a Szolnok (Milan Alekszics volt a „tettes”), majd megtört a Fradi-átok: a 22. percben Ernyey Márk csavart a kapuba.

Itt nagyjából minden szempontból „vége” lett a partinak: a vendégek nem álltak végre nullán, a hazaiaknak sem volt így különösebb okuk a teljes megfeszülésre.

A laza „edzőmeccsen” Mezei Tamás csavarja sikeredett gyönyörűre, de Regős Áron centergólja, Varga Dániel elnézős bombája is remek megmozdulás volt, nem beszélve Decker további bravúrjairól.

A vége 18–3 lett, avagy a Szolnok remek főpróbát tartott a Partizan elleni Bajnokok Ligája-meccsre, a Ferencvárosnak pedig sokat kell javulnia a következő, számára kiemelten fontos Honvéd-elleni bajnoki találkozóra.
 
„Ezen a héten tíz nap alatt nem volt fél nap pihenőnk, keményebb alapozásból jövünk, ez látszott a csapaton. Ennek ellenére sok olyan hibát követtünk el, ami ezen a szinten nem megengedhető. Sajnos dekoncentráltak voltunk. A jövő heti mérkőzésünk nagyon fontos, bízom abban, az a munka, amit elvégeztünk, mihamarabb kijön a csapatból” – értékelt a meccs után Varga Zsolt, az FTC edzője.

„Jó érzés azt látni, hogy így játszik a csapat, de ez a jövő hetünket nem tette könnyebbé. Most minden összejött, nekik semmi, de ami számomra fontos, nagyon jó hozzáállással játszottunk. Építkező fázisban vagyunk, ilyenkor mindig nagyon óvatosan kell bánni ezekkel a győzelmekkel” – nyilatkozta Cseh Sándor, a hazaiak szakvezetője.

„Hétfő óta edzünk, ehhez képest nagyon jó kis eredmény született. Jól esett nekünk a pihenő, feltöltött bennünket” – mondta a remekül, 84 százalékkal védő Decker Attila.

- az -

Eredmény, E.ON férfi ob I-es bajnokság – 12. forduló

Szolnoki Dózsa-Közgép–Ferencváros 18–3 (4–0, 5–0, 4–2, 5–1)
Gólszerzők:
Vámos 5, Varga Dániel 3, Madaras 2, Alekszics 2, Gocsics, Tóth M., Mitrovics, Mezei, Varga Dénes, Hangay, ill. Ernyey, Regős, Marnitz
 
További eredmények:

KSI SE – ZF-Eger 3-13 (1-4, 2-3, 0-2, 0-4)
Gólszerzők: Fejős 2, Kalanovics, illetve Angyal 2, Bedő 2, Hárai 2, Cuk 2, Hornyák, Hosnyánszky, Vapenski, Biros, Szivós


BVSC-Wáberer Hungária-Zugló - RacioNet-Honvéd 5-9 (2-1, 0-5, 2-2,1-1)
Gólszerzők:
Török, Létay, Ambrus, Kotsidis, Pásztor, illetve Kiss G. 3, Tóth B., Szőke 2, Shimizu, Stojcic

Kaposvári VK - Valdor-Szentes 13-12 (4-3, 5-4, 2-3, 2-2)
Gólszerzők:
Berta 4, Vindisch 2, Ágner 2, Parezanovic 2, Surányi, Kovács O., Prikádinovics, illetve Weszelovszky 4, Lucas Thomas 3, Nagy M. 2., Vörös 2, Rakonjac

Tiszavirág-Szeged-Diapolo - Debrecen 9-7 (2-2, 2-1, 3-2, 2-2)
Gólszerzők:
Kiss Cs. 2, Chilkó 2, Varga II Zs. 2, Seman, Sánta, Kunac, illetve Halek 2, Kincses 2, Kolarik 2, Kállay

PVSK-Mecsek Füszért - Lactiv-Vasas 11-10 (5-3, 1-2, 1-2, 4-3)
Gólszerzők:
Polovic 4, Práczky 2, Csaba 2, Müller, Csacsovszky A., Krizsán, illetve Sedlmayer 2, Goreta 2, Német, Várnai, Bóbis, Gyárfás, Hőna, dr. Steinmetz Á.

A-Híd-OSC-Újbuda - UVSE-Hunguest Hotels 20-10 (5-2, 7-3, 4-0, 4-5)
Gólszerzők:
Bátori 5, Salamon 3, Bundschuch 2, Decker Á. 2, Kayes 2, Vincze M. 2, Kovács G. 2, Hegedűs, Jávor, illetve Keresztúri 3, Korényi 3, Tóth 2, Dávid 2


Vízilabda hírek
szolnok
fradi