cover image
Egyéb

Debreceni terv: tízben végezni

2015. január 7. 10:35

A kétszeres olimpiai bajnok Varga Tamás nem tervez különösebb változtatást a keretben (maximum egy külföldi játékos érkezhet), úgy érzi, a csapat így is teljesítheti a célját. Különben is, mint a tesztelgetés rávilágított, ő maga is bírja a tempót, tehát a jövőben is vízben lesz!

Tekintettel arra, hogy a férfibajnokság középmezőnye roppant kiegyensúlyozott, hatalmas a csata a felsőházi rájátszásba jutásért éppúgy, mint az alsóházi rájátszás (11-14. helyezettek) elkerüléséért. Ez utóbbit igyekszik távol tartani magától a Debreceni VSE is, amelynek Varga Tamás vezetőedző elmondása szerint cseppet sem változott a célja: „A szezon előtt arról beszéltünk, hogy szűkös költségvetésünk dacára bent kell tartani a csapatot az első osztályban. Mindezt én konkrétabban úgy határoztam meg, hogy el kell kerülni a kiesési zónát, azaz az első tízben kell végeznünk. A csapatot alkalmasnak tartom erre!”

Miután négy győzelmével jelen pillanatban a kilencedik helyen áll az együttes, nem lehet kérdés, valóban képes lehet teljesíteni ezt a feladatot. Más kérdés, az alapszakasz első körének két hátralévő fordulójában közvetlen riválissal, a Szegeddel és a BVSC-vel játszik a hajdúsági társaság, avagy rendkívül sok múlhat ezen a két partin.

„Való igaz, ez a két mérkőzés sokat nyom a latba, ha nem is dönti el rögvest a sorsunkat, de a végelszámolásnál rengeteget számít. Ennek megfelelően készülünk. A Szeged hazai pályán talán esélyesebb kicsit, ennek ellenére természetesen győzni megyünk, a BVSC-t pedig otthon, közönségünk buzdítása mellett kell felülmúlnunk” – mondta Varga Tamás, akinek elmondása szerint a keret minimális mértékben változhat csak. Tervbe van véve egy külföldi játékos igazolása, ám közel sem biztos, hogy mindez realizálódik.

Különben is, a kétszeres olimpiai bajnok amondó, erősödött a keret – méghozzá egy kétszeres olimpiai bajnokkal...

Egészen pontosan vele.

„Minden nagyképűség nélkül állíthatom, visszatérésemmel stabilabbak lettünk, különösen a védekezésünk javult. Ősszel még csak bele-bele kóstolgattam a játékba, megnéztem, mire vagyok még képes, és azt kell, mondjam, azon a szinten, amelyen jelen pillanatban a Debrecen áll, egy Varga Tamás még rendkívül hasznos tagja a csapatnak. Napi egyet edzek, főként délelőtt, délután pedig edzés tartok. Mostantól minden meccsen vízben leszek” – tette hozzá.

Kétségtelen, 39 évesen is bírja a tempót, jelenléte valóban sokat számít a vízben, avagy a Debrecen ellen mostantól még inkább figyelniük kell a riválisoknak Athén és Peking bajnokára.

Mondani sem kell, a pillanatnyi helyezéssel maximálisan kiegyeznének a végén is a városban, hogy egyszer majd nagyobb büdzsével merészebb célokat is megfogalmazhassanak…

E.ON férfi ob I-es bajnokság, 2014/2015:
 
A Debreceni VSE eddigi mérlege


11 mérkőzés
4 győzelem
0 döntetlen
7 vereség
77–120-as gólkülönbség
9. hely
 
-az-
Vízilabda hírek
dvse
debrecen