cover image
Egyéb

Az OSC a kupadöntőre, az ünnepre és a jövőre készül

2014. december 3. 20:58

A XI. kerületi csapat közönségtalálkozót tartott az újbudai bevásárlóközpontban. Szó esett a megújult klub eddigi eredményeiről és persze a hétvégi, szentesi, nagyon fontos eseményről is.

Mondjuk, úgy egy éve (de mondhatunk fél évet is) senki sem gondolta volna, hogy az OSC közönségtalálkozót szervez az egyik legforgalmasabb budapesti plázában. Azt sem, hogy a csapat ezt úgy teszi meg, hogy 9 forduló után a második helyen áll a bajnokságban és éppen a Theodora Magyar Kupa négyes döntőjére készül, amely ráadásul egyfajta vigasz lehet arra, hogy a társaság az utolsó akadálynál bukott csak el a Bajnokok Ligájában.

Lám, most ez a helyzet! Természetszerű, hogy a különleges, sokak számára irigylésre méltó szituáció előzményei kerültek először szóba a szerdai sajtóbeszélgetésen, köszönhetően Sal László, a klub főszponzora, az A-Híd Zrt. vezérigazgatója és Hoffmann Tamás újbudai polgármestere gondolatainak. Mindketten kiemelték, hogy az OSC újjáépítése nem várt sikerességgel történt meg. Ez nemcsak az eredményekben látszódik meg, hanem a sportág kerületi megítélésében is. Igazi pólós központ lett a Kondorosi úti uszoda, egyre több gyerek kezd el ismerkedni a pólóval, tényleg elindult valami.

watch?v=-C0LYG5ZX7s&feature=youtu.be Decker Ádám csapatkapitány is azt mondja, meglepte, hogy ekkora az érdeklődés a csapat iránt, ahogyan említette, még kutyasétáltatás közben is gyakran megállítják a vízilabda okán. Vincze Balázs vezetőedző szerint amíg a Vasasnál, Fradinál nem meglepő a telt ház (mi halkan megjegyezzük: de, sajnos manapság az), az OSC-nél ez nem természetes "így elsőre", mégis sok ilyen mérkőzésben volt része a csapatnak a szezon elején.

oscalle7.JPG Ez persze nem véletlen, tényleg remek ellenfelekkel találkozott már idén az A-Híd-OSC-Újbuda, járt a Nyéki-uszodában az igen erős Sintez Kazany, a Szolnok, a Honvéd és az Eger is. A csapat az utolsó pillanatban a Szolnok ellen lemaradt a Bajnokok Ligája főtáblájáról, a bajnokságban pedig odahaza vereséget szenvedett az Egertől, ez a két kudarc szerepel csupán a mérleg egyik oldalán. Vincze Balázs azt mondta a szerdai háttérbeszélgetésen, azért fájó a BL-kiesés, mert tulajdonképpen lett volna esély a Final Sixbe kerülésre, ez nem lett volna cseppet sem lehetetlen vállalkozás csapata számára, az erőviszonyokat és a Barceloneta nélküli csoportot látva.

watch?v=Adc8EgDUGeI&feature=youtu.be A csapat ilyeténképp most a szezon legfontosabb mérkőzése előtt áll, már ami a Theodora Magyar Kupa elődöntőjét illeti. Vincze szerint azt is lehetne mondani, hogy az OSC elmúlt 10-20 évének legfontosabb mérkőzése is ez, ha nagy szavakat szeretnénk használni - vitatkozni nem tudunk a megállapítással (ha már a BL a múlt). 

Decker Ádám elmondta, a Szolnok elleni BL-kiesés után kemény két és fél hetet tervelt ki a játékosok számára Vincze Balázs. Alaposan felkészültek a kupadöntőre, de - és ezt a vezetőedző is elismerte - egyelőre csak a Honvéd-meccs jár a fejükben. A szakvezető szerint a Vad-csapat is örült az OSC-nek, mint ahogy az OSC is a Honvédnak, de ez semmit sem jelent, sőt. 

A cél a döntő, ott pedig, ha továbbjut a társaság, mindent megtesz majd azért, hogy a lehető legjobb eredményt érje el.

A szerdai sajtótájékoztató után a XI. kerületi bevásárlóközpont színpadán mutatkozott be a csapat, s az ünnepekhez közeledve egy jótékonysági akciót is szerveztek az újbudaiak. A klub játékosai játékokat gyűjtenek a kerületben található Kossuth Gyermekotthon lakóinak - ehhez látványosan is hozzájárultak mind a játékosok, mind az érdeklődők (merthogy belőlük sem volt hiány).
 
-doboss-
Vízilabda hírek
osc
a híd osc újbuda
decker ádám
vincze balázs