cover image
Egyéb

Most lehet bizonyítani!

2014. november 17. 20:16

Benedek Tibor szövetségi kapitány azt várja a Világligában a játékosaitól, hogy csak úgy, mint a bajnokságban, bizonyítják majd rátermettségüket – az első lépést ezen az úton kedden 19 órától Debrecenben, Szlovákia ellen teheti meg a csapat.

Figyelem, holnap hivatalosan is megkezdődik a riói olimpia felé vezető út első tétmérkőzése! Megkezdődik, hiszen a Világliga majdani győztese kvalifikációt szerez a 2016-os játékokra, ergo, ahogy mondani szokták, itt már nem babra megy a játék. Persze eddig sem arra ment, tegyük gyorsan hozzá.

Tekintettel arra, hogy a sorozat sorsolásán Szlovákia, Románia és Görögország rendeltetett a selejtezőben a mieink mellé, az ellenfeleket természetesen nem lebecsülve nyugodtan mondhatjuk, reális elvárás a csapattól az úgynevezett szuperdöntőbe kerülés. Ezen az úton holnap Debrecenben a szlovákok ellen teheti meg az első lépést Benedek Tibor csapata – a 19 órakor kezdődő összecsapásról élőben közvetít a Digi Sport1, valamint szöveges tudósításban számol be honlapunk is.

A szövetségi kapitány elmondása szerint elsősorban a győzelem megszerzése lesz a fontos a mérkőzésen, de másra is figyelni kell. Méghozzá a jövőre. No, igen, nem véletlenül kap helyet a keddi csapatban két újonc, Német Toni és Manhercz Krisztián is, valamint a válogatottban még szintén rutintalan, a Szolnokban azonban egyre markánsabban centerező Mezei Tamás. Nézi, figyeli, teszteli a játékosokat a mester, aki így fogalmazott: „A játékosok, amikor bejönnek a válogatottba, már tudják, teljesíteni kell, amelyre kevés idejük van. Ez már a vasárnapi gálameccsen is látszott, ami kifejezetten hasznos volt számunkra. Hétfőn két komoly edzésen léptünk egyet előre, hogy kedden már kellőképpen felpörögve vágjunk neki a meccsnek. Győzelmet várok, ez a legfontosabb, és azon kívül az egyéneknek kell olyan teljesítményt nyújtani, amivel bebizonyíthatják, hogy a válogatott keretben maradhatnak. Természetesen másoknak is lehetőséget adok majd a későbbiekben, de mint mondtam, kevés idő van a bizonyításra. Ez a Világliga-sorozat már olimpiai kvalifikációt ér, óriási a tét, sok mindenre kell figyelni. Azt a komolyságot és határozottságot várom a játékosoktól, amelyet a bajnokságban látok tőlük. Ha ez így lesz, és ezt beviszik a válogatottba, akkor hónapról hónapra erősebbek leszünk, így májusra már nagyon erős keretünk lehet.”

Benedek Tibor mellett a megbeszéltek alapján Gergely István ül majd szorosan a kispadon, Dabrowski Norbert a Világliga ezen szakaszában személyesebben kevesebbet lesz jelen a csapatnál, mindazonáltal a háttérmunkában továbbra is gőzerővel segíti a stábot. Aki ismeri például az ő egészen zseniális videóanyagait, összevágott elemzéseit, pontosan tudja, milyen nagy a szerepe a munkában.

„A szlovákokról a korábbi felvételek alapján készül Tibi, nincs benne semmi meglepetés – fogalmazott a válogatott tréner, az Eger szakvetetője, aki a kisebb pályáról, valamint a Világliga fontosságáról ekképpen vélekedett: – A rövidebb pályának köszönhetően több lesz az akció, de ezzel nem mondok túlságosan nagy újdonságot. Tekintettel arra, hogy mindkét csapatra igaz ez, momentán más különbséget nem látok, majd a meccsek után okosabbak leszünk. A sorozatban a döntőbe szeretnénk jutni, egyben viszont tökéletes felkészülési időszak ez a későbbi világeseményekre, a fiatalokat meg tudjuk nézni, éles meccseken lehet őket tesztelni.”
Vízilabda hírek
férffiválogatott
Benedek Tibor
dabrowski norbert
világliga