cover image
Egyéb
Utánpótlás

Universiade: Gangl Edináék is győzelemmel nyitottak

2013. július 6. 11:17

A 27. Nyári Universiadén a magyar lányok 12-5-re verték az Egyesült Államok csapatát.

Azok után, hogy a fiúk 20-3-ra megverték pénteken Grúziát Kazanyban, jöttek a lányok szombaton délelőtt, és szintén magabiztos sikerrel indítottak. Már az első negyedet 4-1-re nyerték a mieink, és ugyanez volt az eredmény a második nyolcpercben is.

Somhegyi Noémi szerezte az első két gólt, majd Hevesi Anita és Gémes Alexa következett, 3-0 után szépített egyébként Ashley Young.

Fotó: Monoki Kálmán

Fotó: Monoki Kálmán

A második negyedben Dalmády Petra és Csabai Dóra is feliratkozott a jegyzőkönyvbe, Hevesi és Somhegyi volt még eredményes. Egyedül a harmadik negyedet vesztettük el, Gémes és Kisteleki Hanna góljára három amerikai válasz érkezett. 

De hogy mennyire komolyan vették a lányok a meccset, bizonyítja, hogy a záró játékrészt nullára hoztuk.

A kapuban Gangl Edina 61,5 százalékos hatékonysággal védett.

„Természetesen nagyon örülök, hogy sikerült a bemutatkozás. Várom már az esti megnyitó ünnepséget is. Óriási megtiszteltetés, hogy én vihetem a magyar zászlót. Köszönöm a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetségnek, hogy rám gondolt. A kazanyi Universiade egyébként olyan, mint egy kis olimpia. Igazából csak az Universiade Falu kisebb a londoninál, de a külsőségek hasonlóak a nagy olimpiához. Fantasztikus a hangulat és a létesítmények kiválóak. Pozitívak a benyomásaim” - mondta Csabai Dóra a mérkőzést követően.
 
Pócsi Bianka, a ZF-Eger pólósa tökéletes angolsággal nyilatkozott az Universiade hivatalos honlapjának is (persze mi magyarul közöljük gondolatait): 

"Szerintem az a legjobb szó, hogy szuperul játszottunk. Előzetesen nem sokat tudtunk az amerikaiakról, így gőzerővel készültünk. A kiállítási arány furcsa volt, a félidőben 10-5 volt oda, de mi ezzel nem törődtünk, mondhatom úgy is, hogy megszoktuk. A beilleszkedésünk jól sikerült, várjuk a következő összecsapásokat. Nagyon készülünk, és nem csak a medencében. Ahogy egy ilyen világversenyhez illik, nemzeti színűre festettük a körmeinket. Reméljük, szerencset hoz..."

Eredmény - Universiade, női torna, 1. forduló:

Magyarország - Egyesült Államok 12-5 (4-1, 4-1, 2-3, 2-0)

Magyarország: Gangl - Csabai 1, Kisteleki 1, Gémes 2, Dalmády P. 1, Hevesi 2 (1), Somhegyi 3 (1). Cserék: Árkosy 1, Dalmády Szandra, Pócsi 1, Kocsis, Zajácz. Szövetségi kapitány: Kelemen Attila
 
Egyesült Államok: Menz - Hale 1 (1), Smiley, Baker, Schroeder 1, Young 1, Mutafyan 2, Loughlin, Smith, Games, Vowel, Williams, Roland.

Ötméteresek: 1/1, illetve 2/2
 
A csoport másik mérkőzésén:
 
Ausztrália-Franciaország 11-9
Vízilabda hírek
Utánpótlás
universiade
kelemen attila
gangl edina