cover image
Egyéb

Vasas-győzelem a Debrecen ellen

2014. november 5. 19:26

Bár voltak jó pillanatai a Debrecennek, a piros-kékek végül egy góllal megverték a DVSE-t a bajnokság 6. fordulójában.

Kissé lehangoló volt ennyire csendes Komjádi-uszodába érkezni. Negyed órával a meccs előtt alig láttunk szurkolókat a lelátón, és ez később sem nagyon változott (bár a harmadik negyedre már világossá vált, hogy a sportág egyik szentélyében vagyunk, ha másért nem, a lelátón helyet foglaló bajnokok miatt) . Azt persze mindenki tudja, hogy ez a Vasas már egy másik Vasas, egy épülő, egy újjáépülő. Rá kell szolgálni az újbóli bizalomra.

A ráúszás után aztán megszólalt a „Hajrá, Vasas!”, aztán újra családias hangulatban folytatódott a találkozó. Méghozzá eleinte pontatlan támadásokkal. Varga Tamás, a debreceniek olimpiai bajnok újdonsült „játékos-edzője” állt a legközelebb a gólszerzéshez, kapufára lőtte a szabaddobást, majd a Vasas első fórja maradt ki, mint nagy lehetőség.

Várnai Kristófé volt az első gól, Gyárfás Tamástól kapta a labdát, miután megúszott a jobb szélen, 1-0. Végigjátszotta aztán a fórt a Debrecen, Kincses Attila fejezte be középen, 1-1. „Gyerünk, gyerünk, gyerekek! Türelem, türelem!” – ezt kérte Varga Tamás a vízben játékosaitól negyed derekán, csakhogy aztán a Vasas volt türelmes, Gyárfás akkor lőtte el a labdát, amikor kellett, 2-1. Sőt, Vargát állították ki Német Toniról, a gyors fórt ugyanő fejezte be, 3-1.

Kincses gyönyörű centergóllal hozta közelebb a vendégeket (3-2), de Hőna Dávid távoli gólja nagyon lehűtötte a debrecenieket a negyed végén, 4-2.

vasdebrr1.JPGTakács Bálint kapufájával indult a második negyed (ekkor már a Vasas-tábor nem volt annyira hézagos a kispad mögött), aztán legközelebb Gyárfás Tamás mozdulatát jegyezhettük fel, ő azonban a kapuba talált, messziről, lemásolva első gólját, 5-2. Barabás Botondot is meg kell említeni, a meccs első felében volt pár fontos „közbeszólása”.

Halek Márton lövésénél már nem volt mit tenni, szépített a DVSE, emberelőnyből a negyed 6. percében, 5-3. Sőt, Kuncz Tamás akciógólja után már csak egy volt a különbség. Aztán „Csuvi” nem vette túl komolyan Sedlmayer Tamást, ez mostanság nem jó ötlet, a Vasas fiatalja be is vágta messziről, megnyugtatva ezzel csapatát. 5-5 helyett 6-4. Varga kisvártatva a kapufára lőtt, a Fradi pólósai pedig szállingózni kezdtek, elvégre a meccs után rendezték meg a KSI-Fradi találkozót. Ők is láthatták, ahogy Juhász-Szelei Norbert blokkal együtt szerez gólt, nem zárt jól a debreceni fal.

Olykor a hazai is kihagyott, Kállay Márk váratlanul lőtt gólt, 7-5, ekkor még fél perc volt hátra a nagyszünetig. Több gól már nem született.

Steinmetz Ádám jelezte csapattársának, hová jöjjön ki a harmadik negyed elején, nem jött, ennek gól lett a vége, Kuncz lőtte messziről. Bóbis Máté talált be ezt követően emberelőnyből, tavaly még a lelátón helyet foglaló és ekkor már Benedek Tiborral beszélgető Varga Zsolt örült ennek, most a Vasas, 8-6.

A vendégek kanadai kapusa, Dusan Aleksic két remek védéssel tartotta meccsben övéit, de jött Steinmetz Ádám, aki legszebb pillanataira emlékeztetve verte meg védőjét, fordult be, majd lőtt a kapuba, 9-6. Kállay Márk szépített nem sokkal később, nem volt azért annyira sima a menet.

A negyedik negyedet Sedlmayer Tamás gólja nyitotta (10-7), majd jött Kuncz és Varga Tamás két találata, szorongatott a Debrecen, 10-9, alig négy perccel a vége előtt. Sőt, egy kapufa után egyenlíthetett is volna a DVSE, de Kincses kezéből kiperdült a labda.

Maradt izgalom az utolsó percre is, 46 másodperccel a vége előtt Kállay ellőtte, de fölészállt a labda, egy időkérés következett ezután Földi Lászlótól. Hőna vállalkozott, majd volt még egy kis ideje a Debrecennek, de nem lőtték el a labdát, így a meccset a Vasas nyerte.
 
Földi László, a Vasas vezetőedzője: "A játékkal is elégedett vagyok összességében, még ha vannak olyan hibák, amiket ki kell javítani. Könnyű gólokat adtunk az ellenfélnek, ezek egyéni hibákból adódtak. Koncentrációval, meccsekkel, sok tapasztalattal lehet ezeket elkerülni. Nagyon akartunk, csináltunk a dolgokat, voltak szép megoldások is, és szerintem közönségszórakoztató volt a meccs, még ha a szoros eredmény egy edzőt mindig kicsit gyilkolja. Fordulatos volt a találkozó, egyik kapus sem védett túl jól önmagához képest, örülünk a három pontnak."

Varga Tamás, a Debrecen vezetőedzője: "A meccsen többször volt sanszunk egyenlíteni vagy akár átvenni a vezetést. Ez egy háromesélyes meccs volt, úgy érzem, igazságosabb lett volna a döntetlen. A csapatommal maximálisan elégedett vagyok, jobban játszottunk, mint legutóübb és azelőtt, jövünk fel. A kapusunk védhetett volna jobban, a szerencse is mellénk szegődhetett volna. Nekem is volt pár olyan lövésem, amiből nem lett gól, és ami így megmentette a Vasast."

Eredmény – E.ON. férfi ob I.-es bajnokság, 6. forduló:

Vasas-Plaket-Debrecen 10-9 (4-2, 3-3, 2-2, 1-2)
Komjádi-uszoda, 250 néző, vezette: Homonnai, dr. Molnár


Vasas:
Barabás – Gyárfás 2, Bóbis, Sedlmayer 2, Hőna 1, Takács, dr. Steinmetz Á. 1. Csere: Várnai 1, Német 1, Juhász-Szelei 1, Goreta, Bóbis 1. Vezetőedző: Földi László

watch?v=892_YZn0b1o&feature=youtu.beDVSE: Aleksic – Pataki, Kállay 2, Varga 1, Süveges, Halek 1, Kolarik. Csere: Kuncz 3, Kincses 2, Hoppál, Szabó, Tóth. Vezetőedző: Varga Tamás

Gól/emberelőny: 2/7, illetve 2/8
Ötméteresek: -
Kipontozódott: Bóbis (22.), illetve Süveges (25.)
 
-ds-
Vízilabda hírek
férfi ob 1-es bajnokság
ob 1
vasas
debrecen
dvse