cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Gyorsulnának a lányok Debrecenben

2013. július 3. 16:53

Összességében pompásan sikeredett a dunaújvárosi felkészülési torna Merész András válogatottjának. Hétfőn az ausztrálok ellen alkalmi finomhangolás következik.

Két okból is „Debrecenbe kéne menni”, azon túl, hogy akár pulykakakast is vehetünk: egyrészt olyan erős válogatott ellen játszhatnak Garda Krisztiék, amelyiknek van miért visszavágni, másrészt a magyar-ausztrál felkészülési meccset ingyen lehet megnézni.

Persze, a londoni olimpia bronzmeccse óta, amelyet a kenguruföldiek nyertek (13-11, oda), már sikerült visszavágni az ausztráloknak, mondjuk éppen a Világliga pekingi döntőjében, ahol büntetőkkel vertük meg őket.

Fotó: Kovács Anikó

Fotó: Kovács Anikó

Most azért lenne üdvözítő, ha ismét sikerülne győztesen kijönni a medencéből, mert a mieink már a barcelonai vb-kerettel vágnak neki a meccsnek. Merész András ugyanis a dunaújvárosi torna végeztével kijelölte a 13 fős keretet.

Ha még valaki nem véste fejébe: Bolonyai Flóra, Kasó Orsolya, Antal Dóra, Keszthelyi Rita, Takács Orsolya, Bujka Barbara, Szücs Gabriella, Kisteleki Dóra, Garda Krisztina, Tóth Ildikó, Miskolczi Kitti, Illés Anna és Menczinger Kata bizonyíthat Barcelonában.

A mieink Hajdúszoboszlón készülnek (közösen a kanadai válogatottal), az ausztrál lányok a hétvégén érkeznek majd a fürdővárosba.

Merész András szövetségi kapitány kiemelt szerepet szán a hétfői találkozónak, az okokról így beszélt:

„Olyan játékelemeket fogunk Debrecenben, élesben gyakorolni, amelyeket várhatóan majd a világbajnokságon is kamatoztathatunk. Itt legfőképpen a gyors támadás-befejezésre és a zóna új taktikai elemeire gondolok. Ennek a tudását igyekszünk mélyíteni. Azt gondolom, hogy a játékosságunk, a támadó felfogásunk, illetve a fegyelmezett védekezésünk – a kapust is beleérte - az, ami a legnagyobb fegyverünk lehet. Most a felkészülés azon szakaszában járunk, amikor azért már egy eléggé kiélezett meccset láthatnak a debreceni nézők” – vetítette előre a meccs komolyságát a kapitány.

A Magyarország-Ausztrália mérkőzés hétfőn, este negyed nyolckor kezdődik a Debreceni Sportuszodában. A belépés tehát ingyenes.
Vízilabda hírek
Női válogatott
Merész András
debrecen