cover image
Egyéb

A BVSC ismét bizonyított

2014. október 25. 20:37

Märcz Tamás csapata a Vasast győzte le – nyert a Ferencváros, az OSC, a Kaposvár és a KSI is.


Nem volt rossz hete Märcz Tamásnak, annyi bizonyos.

A sydneyi bajnokot hivatalosan is kinevezték a női válogatott edzőjévé, csapatvezetőjévé, férficsapata pedig a Vasas otthonában bizonyította, minőségi munka zajlik a Szőnyi úton. Az alaposan megfiatalított Vasas rögvest az első támadásából vezetést szerzett (Bóbis Máté talált be), ám a zuglóiak innentől kezdve nem kerültek többé hátrányba. A 50%-kal védő Györke Zsolt mellett Pászor Mátyás volt különösen elemében, nyolc lövéséből öt is utat talált a kapuba, avagy főszerepet játszott a háromgólos vendégsikeréből. Nem vitás, ezzel a BVSC-vel még a legnagyobbak is megszenvedhetnek a bajnokság során – lásd OSC-t, amely sokat tudna mesélni a Märcz-csapat erejéről.

Ha már OSC: a szolnokiak elleni Bajnokok Ligája-partira hangoló együttesnek nem jelenthetett, nem is jelentett különösebb gondot a Debrecen legyőzése – Vincze Balázs fiai az első és a második negyed 5–1-es részsikerével a nagyszünetre bebiztosították a nagy különbségű diadalt.

A Ferencváros ezzel szemben alaposan megszenvedett a Szentes otthonában, ami ha azt vesszük, hogy nem is oly rég három negyeden keresztül a Szolnok is kiélezett partit vívott a Kurca-partiakkal, nem is annyira meglepő. Ugyan 4–2-re vezetett a Fradi, de aztán 7–7-nél is teljesen nyitott volt a csata sorsa. A hajrát a Vasastól igazolt exválogatott, Katonás Gergő irányította zöldek bírták jobban, akik ha nehezen is, de begyűjtötték a pontokat. Nagy része volt ebben az 57%-kal védő Gárdonyi Andrásnak is – a védelem mellett természetesen.

Ennél is hatékonyabban védett a Kaposvár kapusa (74%!) – no, persze, Szécsi Zoltánt senkinek sem kell bemutatni. A háromszoros olimpiai bajnok újfent bizonyította, nem levezetni ment a somogyi városba! Csapata 3–0-val kezdett a Pécs ellen – ezt a különbséget végig megtartva nyert.

A hatalmas meglepetésre az Egerrel döntetlent játszó UVSE ezúttal pont nélkül maradt: a KSI a meccs második részét 8–4-re megnyerve abszolválta a góldús találkozót.

Eredmény – E.ON férfi ob I-es bajnokság, 4. forduló
Még nem közölt eredmények:


VasasPlaket–BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 9–12 (3–4, 1–4, 2–1, 3–3)
Gólszerzők:
Gyárfás 3, Bóbis 2, Takács 2, Német, Hőna, ill. Pásztor 5, Létay 3, Török 2, Borsós, Mészáros Cs.

Valdor-Szentes–Ferencváros 9–12 (2–4, 4–3, 3–4, 0–1)
Gólszerzők:
Nagy M. 2, Vörös 2, Boros, Szabó I Z., Weszelovszky, Werner, Rakonjac, ill. Katonás 5, Regős 2, Nyéki, Marnitz, Csapó, Jansik Sz., Roach

Kaposvári VK–PVSK-Mecsek Füszért 8–5 (3–0, 2–1, 2–3, 1–1)
Gólszerzők:
Vindisch 3, Berta, Ágner, Surányi, Ronen, Davie, ill. Czigány 2, Csacsovszky, Francsics, Polovic

A-Híd OSC–Debrecen 16–6 (5–1, 5–1, 4–2, 2–2)
Gólszerzők:
Bátori 4, Gór-Nagy 3, Bundschuh 2, Kovács G. 2, Salamon 2, Brguljan 2, Juhász, ill. Tóth P. 2, Macsi, Kuncz, Kállay, Kolarik

UVSE-Hunguest Hotels–KSI SE 11–15 (2–3, 5–4, 1–4, 3–4)
Gólszerzők:
Kovács R. 4, Tóth Z. 2, Benczur 2, Márkus, Korényi, Vadovics, ill. Kovács G. 5, Miklós 3, Bicskei 2, Fejős 2, Kalanovics, Hangody Gy., Hangody L.

Vízilabda hírek
BVSC
vasas
szécsi zoltán
märcz tamás