cover image
Egyéb

UVSE-Vasas: Szédült kezdés után 40 kiállítás

2014. október 8. 21:41

A bajnokság első körének egyik fővárosi randevúján a Vasas 11-10-re verte az újoncot. A meccsen sokszor szólt a síp.

Az első negyed közepére telt meg a Hajós Alfréd Uszoda fedett medencéjének zsűriasztallal szembeni lelátója, méghozzá nagyrészt az UVSE játékosaival. Sokan vannak, nem vitás, így remek hangulatot varázsoltak a Vasas elleni meccsre. A vendégeknél nem volt ott a keretben dr. Steinmetz Ádám.

A találkozót azonban jobban kezdett a vendégcsapat, ugyanis Sedlmayer Tamás révén rendre vezetett. Igen, nomen est omen, Szédült kezdés volt ez a Vasastól. Egészen a negyed végéig kellett várni az első olyan találatra a Földi-csapattól, amelyet nem ő szerzett. Akkor Német Toni húzta be közelről, remek passzt kapott egyébként. 4-3-ra vezetett azzal a Vasas, ugyanis a negyedben a kezdeti kapkodás után „belejött” az UVSE, szép lövésekkel egalizált – Tóth Zoltán kétszer, Dávid Zoltán egyszer volt eredményes, majd jött Benczur Márton gólja. 4-4-gyel zárult az első negyed.

Bepörgött a hazai csapat, a második negyed 5. percében először vezetett a találkozón Keresztúri Márton góljával, ezt emberelőnyös szituáció után sikerült elérni. Nem sokkal később egyenlített a Vasas Bóbis révén, majd Tóth Kristóf lőtt szabályos gólt, de Birri Gabriella játékvezető 2 métert látott, nagy felzúdulás volt a következmény…

A helyzet az, hogy nagyon akartak a srácok mindkét oldalon, így aztán igen izgalmas, kemény mérkőzést élvezhettünk – hiába, presztízsmeccs volt ez a két klub között. 6-6-tal jöhetett a nagyszünet.

Vasas-góllal indult a harmadik negyed Bóbis jóvoltából, majd Sedlmayer Tamás volt kicsit fegyelmezetlen, buta hiba után állították ki, de a hazaiak elpuskázták az előnyt. Kovács Róbert viszont nem hibázott, 7-7. (Ezt a gólt már látta Varga Tamás és a debreceni csapat is, a KSI elleni bajnoki után azonnal átruccantak a Széchy-medencéből a két csapat játékosai - a Debrecen 2-6-ról nyert.)

uvsevasas2.JPGKét hazai kapufa következett emberelőnyben, majd egy Vasas-kapuvas akcióból. A horvát Antun Goreta használt ki egy fórt a szélről, újra a Vasas vezetett. Nagy gólt lőtt Keresztúri Márton, ezzel egyenlített (8-8), majd egy véleményes előny után Burián Gergely szerzett ismét előnyt a vendégeknek. Persze azonnal kiszórták a másik oldalon, de Takács Bálint blokkja nagyot mentett a lövésnél. 1:19-cel a negyed vége előtt Godova Gábor időt kért, amely után meg is kapta az előnyt az UVSE, de megint a blokk mentett. 39 másodperc maradt a negyedből, Földi László is kikérte az időt, hogy aztán a két 12-es, Tiba Péter és Német Toni bent ölre menjen és mindketten a kiállítás sorsára jussanak. Újabb Vasas-előny jött, majd Godova mester kapott sárgát a reklamálásért, de az angyalföldiek lövése végül a negyed lejártakor elakadt a hazai kapusban.

Barabás-védéssel indult a a negyedik negyed, mármint az volt az első szép jelenet. Szedmák Dávidot cserével állította ki Mucskai játékvezető, a fórt azonnal gólra váltotta a Vasas, Hőna Dávid volt eredményes, 8-10. Tóth Kristóf talált be enterből szintén emberelőnyből 5 perccel a vége előtt, 9-10. Megjósolhatatlan volt a végeredmény – kell ennél több egy meccsen?

Sok síp volt, nagyon sok – ha már az ez ellen való törekvés a közelmúltban szóba került. Egy Barabás-védés után (emberhátrányban) Kovács Róbert ordított egy nagyot egy ítélet után, cserével ő is kiállt. Laboncz-védés után megszerezte a labdát az UVSE, de 5 méterest ítélt Birri játékvezető, belőtte a Vasas Bóbis Máté révén, 9-11.

Még egy cserés kiállítás következett egy kontra elleni reklamálás után hazai oldalon (Tóth Zoltán), majd egy dörgő kapufa Dávid Zoltántól. Barabás hátáról aztán beakadt Benczur Márton lövése, 1:46-tal a vége előtt 10-11 volt az állás.

1:15-tel a meccs lezárta előtt Godova Gábor kért időt, és megkapta az előnyt az UVSE. Az első próbálkozás után maradt a labda a hazaiaknál, aztán jött két Barabás-védés, és maradt 25 másodperc.

Aztán egy kontra után 8 másodperce az UVSE-nek.

Nem volt elég, nyert a Vasas.
 
Godova Gábor, az UVSE-Hunguest Hotels vezetőedzője: "Gratulálok a Vasasnak a győzelemhez. Úgy érzem, egy kicsit a név még kötelez. Kellő pillanatokban nagyon sok helyzetet kihagytunk, amikor megkaptuk a lehetőséget, akkor élni kellett volna vele. Nagyon küzdelmes mérkőzés volt, le a kalappal mind a két csapat előtt. Ebben a küzdelemben talán nem kellett volna a játékvezetőknek belemenni a kiállításokba, kicsit mintha féltek volna a meccstől, pedig nem kellett volna. Sportszerű, csak nagyon küzdelmes meccs maradhatott volna. Küzdöttünk becsülettel."
 
Földi László, a Vasas-Plaket vezetőedzője: "Elsősorban a győzelemnek örülünk, a játékunkon persze pofozni kell. Természetes, hogy még nem tökéletes egy ilyen fiatal, sok változáson átesett csapatnál. Ne felejtsük el azt sem, hogy a vezérbika még mindig nincs közöttünk, Steinmetz Ádámra gondolok. Sokat léptünk előre, elsősorban fegyelmezettségben, ezt kell csiszolni tovább. Dolgozunk, biztos vagyok benne, hogy még fogunk jobban játszani."
 
Barabás Botond, a Vasas-Plaket kapusa: "Belülről nem volt jó meccs, inkább borzalmas. Végig fejetlen őrület, nem is tudom, hány kiállítás volt a meccsen. Őszintén szólva nem nagyon szeretem az ilyen mérkőzéseket, jobb a felállt védelem ellen és felállt védelemmel játszani. De ez most így jött ki. A végén szerencsénk is volt. Elég önkritikus vagyok magammal, tíz gólt nem szoktam kapni, nehéz is tíz kapott góllal meccset nyerni. Persze, most ehhez kellett a sok kiállítás. Lesz ez még jobb is."
 
-dobos sándor-

Eredmény- E.ON férfi ob I.-es bajnokság, 1. forduló: 

UVSE-Hunguest Hotels – Vasas-Plaket 10-11 (4-4, 2-2, 2-3, 2-2)
Hajós-uszoda, fedett medence, 300 néző, vezette: Birri, Mucskai


UVSE: Laboncz – Benczur 2, Korényi, Márkus, Kovács R. 1, Dávid 1, Szedmák. Csere: Nagy, Kovács B., Keresztúri, 2 Tóth Z. 3, Tóth K. 1, Tiba. Vezetőedző: Godova Gábor

Vasas: Barabás – Gyárfás, Bóbis 4, Sedlmayer 3, Hőna 1, Takács, Német 1. Csere: Várnai, Burián 1, Vereczkey, Goreta 1, Juhász-Szelei, Kiss K. Vezetőedző: Földi László

Gól/emberelőny: 6/21, illetve 4/19
Ötméteresek: -, illetve 2/2
Kipontozódott: Gyárfás (15.), Goreta (25.), Kiss (30.), Várnai (32.)
Kiállítva cserével: Szedmák (27.), Kovács (29.), Tóth Z. (29.)
 
További eredmények:


KSI SE–Debreceni VSE 7–9 (2–1, 4–1, 0–3, 1–4)
Gólszerzők:
Kovács G. 2, Fejős 2, Miklós 2, Bicskei, ill. Kállay 3, Halek, Hoppál, Kincses, Kuncz, Tóth P., Kolarik

Pécsi Mecsek-Füszért–Tiszavirág-Szeged-Diapolo 7–11 (1–3, 2–3, 2–3, 2–2)
Gólszerzők:
Csacsovszky, Práczky, Kistamás, Czigány, de Blasdio, Müller, Stojanovics, ill. Manhercz K. 3, Kiss Cs. 2, Manhercz 2, Chilkó, Varga II Zs., Török K., Seman

Valdor-Szentes–Szolnoki Dózsa-Közgép 9–17 (1–2, 3–5, 5–3, 0–7)
Gólszerzők:
Weszelovszky 4, Pellei 2, Szabó I Z., Vörös, Lucas, ill. Mitrovics 4, Alkesics 3, Vámos 2, Varga Dénes 2, Madaras 2, Hangay, Varga Dániel, Mezei, Gocsics

Kaposvári VK–ZF-Eger 3–8 (0–3, 1–1, 1–2, 1–2)
Gólszerzők:
Vindisch, Ágner, Ronen, ill. Szivós 3, Erdélyi 2, Angyal 2, Bedő

FTC–BVSC-Wáberer Hungária-Zugló 7–5 (4–1, 0–2, 2–1, 1–1)
Gólszerzők:
Katonás 3, Roach 2, Regős, Marnitz, ill. Pásztor 3, Török, Létay
Vízilabda hírek
uvse
uvse-hunguest hotels
vasas
vasas-plaket
sedlmayer tamás
barabás botond
godova gábor
földi lászló