cover image
Egyéb

Nemzetközi tornán építi újra magát a Hegyvidék-Ybl

2014. szeptember 9. 8:52

A hétvégén az osztrák válogatott meghívásának eleget téve, felkészülési tornán vett részt a Hegyvidék-Ybl csapata Innsbruckban.

Az eredetileg négycsapatosra tervezett tornát a szlovén válogatott az utolsó pillanatban pénzügyi nehézségek miatt lemondta, így dupla körmérkőzésekre módosították a szervezők a torna programját. A csodálatos környezetben rendezett tornát a nyáron alaposan kicserélődött és megfiatalodott Ybl nyerte, végig magabiztos játékkal, veretlenül.

A hegyvidékiek egyértelmű célja, hogy a tavaszi kiesésük után, már az idei bajnokságban kiharcolják a visszajutást az élvonalba (ez eddig nem sikerült senkinek). Ez azonban nem lesz egyszerű. A zuhanyhíradóban az a hír járja, hogy a jövőre nézve komoly terveket szövöget az alaposan megerősített Miskolc, Tatabánya, Békéscsaba trió.

A következő megmérettetés már a szeptember 27-én rajtoló ob I/B-s szezonzkezdet lesz, akkor Szolnokra látogat a csapat, ezt követően a pedig Magyar Kupa pécsi fordulójában próbálja majd megnehezíteni a Szeged, a Vasas és a házigazda dolgát.

Eredmények:
Hegyvidék-Ybl - Cseh válogatott 14-8
Hegyvidék-Ybl- Osztrák válogatott 17-12
Hegyvidék-Ybl - Cseh válogatott 14-7
Hegyvidék-Ybl - Osztrák válogatott 13-10

A torna legjobb játékosa az osztrák válogatottban most debütáló, korábban a Kaposvárban is játszó balkezes, Gyurováth Tamás lett.
Vízilabda hírek
ybl
hegyvidék-ybl