cover image
Egyéb
Utánpótlás

Junior-Eb: négy között Magyarország

2014. augusztus 28. 14:33

A magyar válogatott 9-8-ra legyőzte Tbilisziben Montenegrót, ezzel már teljesítette a célkitűzést, és éremért játszhat a kontinenstornán.

Csoportelsőként egy nap pihenő járt a magyar válogatottnak, így a mieink páholyból nézhették, mit játszik Montenegró és Törökország egymással. Nos, a montenegróiak 13-9-re győztek, így velük kellett csütörtök délben megküzdeni az elődöntőbe jutásért.

Elhozta a magyar csapat az első ráúszásnál, majd rögtön emberelőnybe kerültünk, de Manhercz Krisztián lövése a kapusban landolt. A kipattanóra rámozdultunk, 5 méteres lett a vége, amelyet Sedlmayer Tamás értékesített (1-0). Sajnos, belefújtak egy magyar bombagólba, majd két elhibázott akció következett, hogy aztán Kardos védjen egy nagyot. Konatar is fogott egy labdát, majd az oldalhálóba lőtt Montenegró.

Nagyszerű találattal növelte előnyét a magyar válogatott az 5. percben: emberelőnyben Sedlmayer adta fel Manhercznek, aki behúzta a kapuba, 2-0. Durdic szépített emberelőnyből, majd jött egy magyar ejtés, a támadásunk legvégén, Manhercz, 3-1-re vezettünk, de Brajovic gyorsan lehűtötte a kedélyeket, Kardos hóna alatt szépített messziről.

Az utolsó perc elején időt kért Horkai György, de elvesztettük a labdát, az ellenfél igen agresszíven védekezett. 54 másodperc volt a negyedből, amikor Montenegró is kikérte idejét: szerencsére együttes erővel szereztünk labdát, maradt az egygólos előny a negyed végére.

Bulatovic nagy góllal egyenlített a második negyed elején (3-3), két bejátszásunk pedig hatástalan volt középre a meccs ezen szakaszában. 4 perc 11 másodpercnél emberelőnybe kerültünk, Horkai György pedig kikérte idejét. Sedlmayer lőtte ki a jobb sarkot, nagyon kellett. Mint ahogy az a két blokk is, amely a két montenegrói akciónál volt a helyén. A játékvezetésre nem panaszkodhattunk, 7-2 volt a kiállítási arány, a hetedik után Horváth Zsombor tolta be a labdát
a kapuba, 5-3-ra vezetett a magyar csapat. Sőt, Sedlmayer megúszott, de végül a kapusba lőtt ziccerben.

Lazán elhoztuk a labdát Sedlmayer révén, ő lőtte rá messziről, de a kapus a helyén volt. Megadtak egy véleményes gólt az ellenfélnek (5-4) nem sokkal később. A 2. percben fontos pillanatban védekeztünk ki egy hátrányt, a támadásaink viszont nem sikerültek. Meg az előny sem, a 4. percben egy paraszthajszál hiányzott, de a kapufa közbeszólt. Cetkovic kiállítása után időt kért Horkai György. Sedlmayer Tamás lőtt a kapuba a bal szélről, 6-4-re vezettünk bő 3 és fél perccel az utolsó kisszünet előtt.

Pjesivac szó mi szó, szépen tette be a kapuba a labdát, ismét egy gól volt csak a differencia. Sedlmayer viszont ismét megrázta magát, 7-5, igazi vezére volt a mieinknek a csapatkapitány. Belőtte a 5 méterest is, 55 másodperccel a negyed vége előtt, 8-5. Ez maradt a szakasz végére is.

Zalánki fordult be a negyedik negyed elején, visszahúzták, a büntető elmaradt. Bulatovic persze azonnal gólt lőtt, 8-6. Nagyon kellett Kardos védése, majd nagy hibát vétettünk, kettős emberelőnyben adtuk el a labdát.

4:35-tel a vége előt Savljevic lőtt gólt, már csak egy gól volt közte. Amikor kellett nem fújtak a játékvezetők, így az egyenlítésért támadhatott Montenegró. Nem sikerült nekik, nekünk viszont egy kihagyott emberelőny után egy labdaszerzést követően járt a büntető: Manhercz betalált, 1:45-tel a vége előtt 9-7.

Sőt, újra labdát loptak a fiúk, de Durdic lőtt gólt. Éppen 1 perc volt hátra, 9-8-ra vezettünk. 41 másodpercnél elvették a labdát, de kivédekeztük fault nélkül a támadásukat, az ejtés nem jött össze.

12 másodperc volt hátra, Horkai mester is kikérte idejét: megtartottuk a labdát, és ott vagyunk a négy között!

A magyar válogatott a Hollandia-Olaszország mérkőzés győztesével játszik a döntőbe jutásért.

Eredmény - férfi junior-Eb, negyeddöntő:

Magyarország-Montenegró 9-8 (3-2, 2-1, 3-2, 1-3)
Gólszerzők: Sedlmayer 5, Manhercz 2, Horváth Zs., Kovács Z. 1-1, illetve Durdic, Bulatovic, Brajovic 2-2, Savljevic, Pjesivac 1-1
 
További eredmények:
Görögország-Szerbia 0-12
Spanyolország-Horvátország 8-9
Hollandia-Olaszország 6-13
Vízilabda hírek
Utánpótlás
férfi junior válogatott
Fiú ifjúsági válogatott
horkai györgy
1995-ös korosztály
u19-es európa-bajnokság