cover image
Egyéb
Utánpótlás

Savaria Kupa: az olaszokat is legyőztük

2014. augusztus 16. 19:09

A szombathelyi U19-es tornán a második meccsét is megnyerte a magyar válogatott, nem is akárki ellen.

Az olasz válogatott 10-4-re győzte le Montenegrót a szombathelyi Savaria Kupa első napján, és bár a mieink 5 góllal megverték a németeket, Horkai György szövetségi kapitány nem volt feltétlenül elégedett a játékkal.

Szerinte több kell az olaszok legyőzéséhez. Nos, úgy tűnik, a fiúk rátettek még egy lapáttal, ugyanis 8-6-ra sikerült legyőzni a rangadón az ellenfelet.
 
Horkai György: "Nagy csata volt, nagyon jó meccs. Jól védtek a kapusok, mindketten két negyedet kaptak. Nagyon hajtottak a fiúk, tetszett, sokkal jobban ment a védekezés emberhátrányban, mint tegnap, és a küzdeni akarással sem volt gond. Nagyon örülök Sedlmayer Tamás játékának, viszi a hátán a csapatot, jól irányít, összefogja a társaságot. Zalánki Gergőnek fáj a válla, így csak a meccs elején játszott, később inkább pihentettük. Az olaszok ellen bármilyen összeállításban szép dolog a győzelem, de azért ez egy felkészülési torna, nem szabad messzemenő következtetéseket levonni belőle. Holnap Montenegró, még több mozgást, még több átlövésgólt szeretnék látni a srácoktól és még jobb játékot."

Eredmény - Savaria Kupa, 2. játéknap:

Magyarország-Olaszország 8-6 (3-0, 2-4, 2-1, 1-1)

Magyarország: Kardos - Pohl, Sedlmayer 2, Kovács Zoltán, Zalánki, Kovács Gergő 2, Keresztúri 1. Csere: György (kapus), Kolozsi 1, Kovács Bence, Várnai 1, Szedmák, Horváth Zs. 1. Szövetségi kapitány: Horkai György

Az olasz gólszerzők: Vellotto 3, Mele, Fracas, Campopiano 1-1

Németország-Montenegró 7-9 (1-2, 3-2, 2-4, 1-1)
Gólszerzők:
Schimanski 2, Hebish, Struss, Illinger, Küppers, Becker, illetve Giga, Pjesivac 3-3, M. Brguljan, Cetkovic, Brajovic 1-1
Vízilabda hírek
Utánpótlás
u19-es európa-bajnokság
Fiú ifjúsági válogatott
1995-ös korosztály
junior válogatott
savaria kupa
horkai györgy