cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Kitömték a lányok Szingapúrt

2014. augusztus 16. 12:01

Magabiztosan, elképesztő gólzáporral tudta le az 5-8. helyért vívott első párharcát a női válogatott a Világkupán.

A Kína elleni vereség azt jelentette, hogy hosszú idő után nem jutott a négy közé világeseményen a magyar válogatott. Az 5. helyet azért szeretné megszerezni, ehhez két meccset kell megnyerni.

Elsőként szombaton a világverőnek nem nevezhető Szingapúrt kellett, és ez több mint magabiztosan sikerült. Hogy hogyan, azt Merész Andrástól kérdeztük.

Fotó: Russell McKinnon

Fotó: Russell McKinnon

"Az első két negyedben szoros emberfogást játszottunk, amiről csak félidőben váltottunk zónára. Az első negyedben egyedül az utolsó előtti támadásunkből nem lett gól, egyébként a labdaszerzések után 8-10 másodperc alatt minden támadásunk befejeződött. A nagyszünet után is bejöttek szépen a lefordulások, nyilván itt az volt a cél, hogy gyakoroljunk. Fontos, hogy az összkép egy kicsit jobb legyen a torna végén. Mentek szépen előre a lányok, éreztem rajtuk a felszabadultságot, lekerült róluk a teher. Az ellenfél aranyos kislányokból állt, természetesen nem vagyunk egy súlycsoportban.
 
Érdeklődve várom a holnapi meccset, amikor az orosz válogatottal játszunk az 5. helyért. Tudjuk, hogy egy orosz csapat akkor is küzd az utolsó pillanatig, ha a meccs éppen az 5. helyért megy, nem lesz könnyű dolgunk, itthon vannak ráadásul. De azon leszünk, hogy meglegyen az 5. hely" - foglalta össze a válogatott szövetségi kapitánya.

A meccsen egyébként Keszthelyi Rita 9 gólt szerzett, ezzel a góllövőlista élére ugrott, Bujka Barbara is eljutott 8-ig. Részletes góllövőlista hamarosan.

Eredmény - női Világkupa, az 5-8. helyért:

Magyarország-Szingapúr 42-0 (14-0, 11-0, 7-0, 10-0)

Vezette: Andrew Carney (ausztrál), Marcela Mauss (német)

Magyarország: Kasó - Czigány 5, Antal 5, Kisteleki 2, Szücs 2, Illés 2, Keszthelyi 9, Tóth 3, Bujka 8, Hevesi 1, Menczinger 5, Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Merész András

Szingapúr: Seet Low - Ting Koh, Su-Lynn Tan, Enci Kan, Adelyn Yew, Angeline Teo, Ser Han Neo, Lynette Tan, Yiwen Ng, Denise Chen, En Yuan Loke, Cheng Ong, Eunice Fu. Szövetségi kapitány: Luo Nan
 
Gól/emberelőny: 2/3, illetve 0/3
Ötméteresek: 1/1, illetve
 
A másik helyosztón:

Oroszország-Dél-Afrika 22-2
Vízilabda hírek
Női válogatott
Merész András
világkupa