cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Világkupa: Kína jutott a négy közé

2014. augusztus 15. 11:12

A női válogatottnak nem sikerült elődöntőbe jutni az oroszországi Világkupán.

Az ausztráloktól kikapott, Dél-Afrikát legyőzte, az amerikaiaktól pedig újra vereséget szenvedett a női válogatott a hanti-manszijszki csoportkörben, így végül a harmadik helyen zárt a B csoportban. A másik négyesben a hazaiakat 14-13-ra legyőző Kína lett a második, így velük találkoztunk a négy közé jutásért vívott pénteki találkozón.

Zihan Zhao döntötte el a meccset a legvégén, amikor a mieink nagy küzdelemben feljöttek 7-6-ra, miközben előtte 7-4-es előnnyel várhattuk a negyedik negyedet. Zhao 42 másodperccel a vége előtt kapta meg a labdát, és mivel a mieink kapusa kimozdult az üres területre, a kínaiak három góllal záró játékosa az üres kapuba lőtt a jobb szélről. Ez döntött. 

Kína egyébként a meccs elején 4-1-re is vezetett már, de volt 6-3 is az állás, a már említett 7-4-es részeredményig. A mieinknek egy idő után semmi nem jött össze, nem volt túl sikeres az emberelőnyök kihasználása sem, ez pedig végzetesnek bizonyult.

Folytatás az 5. helyért.

Merész András szövetségi kapitány: 

"Ez a meccs az elején ment el, amikor kimaradt négy emberelőnyünk is, ez pedig döntőnek számított a folytatásban. Az Eb előtt nagyon magabiztosan vertük Kínát Görögországban, de akkor ők a Világliga után egy lecsengő fázisban voltak. Most ugyanez volt a helyzet, csak fordítva, hiszen mi az Eb-ről jöttünk ide. A különbség az, hogy ez a meccs azért jóval szorosabb volt. A végén egyszerűen semmi nem jött be, olyan lövések sem, amik máskor célba érnek. Pedig nagy akarattal visszajöttünk a meccsbe, felzárkóztunk 7-6-ra, de akkor egy buta hiba után a sarokból az üres kapuba lőttek. Megkaptuk a végén is a fórt, de valahogy kibirkózta azt is az ellenfél."

Eredmény - női Világkupa, negyeddöntő:

Kína-Magyarország 8-6 (2-1, 3-2, 2-1, 1-2)

Vezette: Marie-Claude Deslieres (kanadai), Alexey Krapivin (orosz)

Kína: Jun Yang - Jing Zhang 1, Ping Liu, Yujun Sun 2, Huili Chen, Yating Sun, Donglun Song 2, Cong Zhang, Zihan Zhao 3, Jianing Tian, Xinyan Wang, Guannan Niu, Lin Peng. Szövetségi kapitány: Rick Azevedo
 
Magyarország: Kasó - Czigány, Antal, Kisteleki H. 1, Szücs, Takács 1, Illés, Keszthelyi 2, Tóth 2, Bujka, Hevesi, Menczinger, Gangl (kapus). Szövetségi kapitány: Merész András

Gól/emberelőny: 1/12, illetve 2/10

Vízilabda hírek
Női válogatott
Merész András
világkupa