cover image
Egyéb

Közeleg a Vízilabda Expo, középpontban a klubok

2014. augusztus 13. 9:21

Amint arról írtunk, szeptember 13-án, a budaörsi uszodában rendezik meg az I. Vízilabda Expót és Nyílt Napot. Gergely István ötletgazda szerint a klubok ismertségét és súlyát növelni kell.

„Ha mondjuk az Európa-bajnokságra kilátogató szurkolókat megkérdeznénk arról, hol játszanak a válogatott játékosok, azt hiszem, kevesen tudnák felsorolni a klubokat. Talán Szivós Marciról, vagy a Szolnokra hazatérő Madaras Norbiról és a Varga-testvérekről ez köztudott, de úgy általában nem ismerik a vízilabdával szimpatizálók a klubokat. Ez az egyik apropója az expo megszervezésének” – mondja Gergely István.

„Biztosan állíthatom, hogy az ősszel induló magyar bajnokság lesz a világ legjobb nemzeti bajnoksága. A válogatott legjobbjai hosszú idő után egymás ellen küzdenek majd, és az is pikáns lesz, hogy újabb szerb játékosokkal bővült az ob I., meglesz tehát a bajnokság szépsége. Az expóval azt szeretném elérni, hogy a válogatott szezon, a Világkupa után legyen egy átkötő esemény, ne tűnjön úgy, hogy a nyár végeztével vége van a vízilabdának, és majd egy év múlva megint újrakezdődik. A vízilabdának az lenne a jó, ha folyamatosan lenne egy szurkolói bázisa, ez pedig csak a klubok népszerűbbé válásával sikerülhet. Ha a kluboknak van szurkolói háttere, maga a klub is erősödik, akár a játékosanyagot tekintve is, ez pedig közvetve a válogatott erősödését is jelenti. A klubok motiváltabbá válhatnak, hogy játékosokat neveljenek ki a nemzeti csapatba. Minden mindennel összefügg” – tette hozzá a válogatott csapatvezetője.

Világos, hogy a magyar vízilabda minősége akkor tartható fenn, ha a klubok erősek maradnak, vagy még inkább erőssé válnak, hiszen – például – ők tartják el a válogatott játékosokat, nem a nemzeti csapat. A klubok stabilitását a nézőszám növekedése garantálhatja.

Az expóval hagyományt teremtenének a szervezők, fontos cél, hogy a klubok felismerjék, szükség van arra, hogy bemutatkozzanak, jó értelemben véve „menedzseljék” magukat. Ebben segíthet a budaörsi rendezvényen a „Klubok utcája”, ott különböző standokon, különböző formában (fotók, videók, kiállítások) tudják megmutatni magukat, sikereiket, hátterüket, és jövőben elképzeléseiket, ráadásul toborozhatnak is bázisuk növelésére. Mindez egészséges versenyhelyzetet is teremt majd a klubok között.

Az Expo Facebook-oldala már jó ideje él, s a fenti célok apropóján szavazás is indult: Melyik a kedvenc ob I.-es férficsapatod? címmel. Az élcsoportban jelenleg az UVSE, a Vasas és a Szeged szerepel.

Szeptember 13-ig még foglalkozunk majd az Expóval, addig is ajánljuk az esemény Facebook-oldalát. De elindult az esemény weboldala is, ITT lehet elérni.
Vízilabda hírek
vízilabda expo
expó
Budaörs
gergely istván