cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Jó játék és győzelem Ausztrália ellen

2014. augusztus 7. 18:41

A női pólóválogatott az új szentesi uszodában győzte le felkészülési mérkőzésen 12-5-re az ausztrál együttest.

Uszodaátadót tartottak csütörtökön délután Szentesen, egy új, impozáns és nem utolsósorban fedett létesítményt avattak fel. Rögtön utána a friss Európa-bajnoki bronzérmes magyar női vízilabda-válogatott játszott felkészülési mérkőzést Ausztráliával, leendő Világkupa-ellenfelével.
 
Az ausztrál McGhie szerezte meg a szentesi uszoda első gólját a negyedik percben (egy ejtéssel csapta be Kasó Orsolyát), azonban ez nem fogta meg Merész András csapatát, az első szünetig nem csak fordított, de el is lépett riválisától az együttes, 5-2-re vezettünk egy negyed után. Kisteleki Hanna találatával indult a második játékrész, utána azonban a kapusok lehúzták a rolót a nagyszünetig. Kasó nagy bravúrokkal bizonytalanította el egyre jobban az ausztrálokat.
 
A harmadik felvonás eleje gólváltásokkal indult: Bujka találatára és Kisteleki ötméteresére is érkezett ausztrál válasz. Így sikerült növelni az előnyünket, 9-4-ről várta a magyar csapat a záró nyolc percet. A záró etapban kezdett gálamérkőzés hangulata lenni a találkozónak, főleg, miután Bujka harcolt ki, majd értékesített egy ötméterest. Szücs növelte hatra a különbséget, majd az utolsó percekre beszállt a játékba Gangl Edina is. A lefújásig még Bujka szerezte meg saját maga harmadik, a magyar válogatott 12. gólját, a végeredmény 12-5 lett.

Eredmény, felkészülési mérkőzés:
 
Magyarország – Ausztrália 12-5 (5-2, 1-0, 3-2, 3-1)
A magyar csapat gólszerzői: Bujka, Kisteleki 3-3, Antal, Szücs 2-2, Keszthelyi, Takács 1-1
Vízilabda hírek
Női válogatott
vízilabda
női vízilabda válogatott
Merész András
ausztrália