cover image
Egyéb

Kanadából is jöttek a masters-Eb-re

2013. június 27. 18:35

Kisütött a nap, máris jobb a hangulat a margitszigeti masters-Európa-bajnokságon. Jobban fogy a sör is, és nagy meglepetések is érhetik az embert.

Míg hétfőn esernyővel és kiskabátban, csütörtökön már pólóban jöttek szembe a kékpántos „érdekeltek” a Margitsziget bejárójánál, miközben haladtunk a Hajós Alfréd Uszoda Széchy-medence felöli bejáratához. Hiába, melegszik az idő, és melegszik a hangulat is, hiszen haladnak a csapatok a helyosztó mérkőzések felé.

Előkerültek a napszemüvegek is, és az 50-es medence fölötti terasz is megtelt. Épp ott lettünk figyelmesek egy úriemberre, aki kedélyesen társalgott piros ingjében egy pólókat áruló hölggyel.

Zinner Gabor Kanadából

Zinner Gabor Kanadából

- Elnézést, Ön játszik? – szólt a kérdésem.

- Igen, egy német csapatban – jött a válasz.

- Ah, értem – bizonytalanodtam el.

- De Kanadában élek – jött az újabb adalék.

Zinner Gabor tökéletes magyarsággal avatott be a részletekbe, pedig 8 éves korában hagyta el az országot szüleivel (1956-ban). S hogy erősítsük a „vízilabda a vérünkben van” büszke megállapítást, a tengerentúlon el is kezdett pólózni 15 éves korában.

„Azért lehetek itt, mert a kanadai állampolgárságom mellett magyar állampolgár is vagyok. A Cannsttat csapatában játszom. Egyébként háromszoros junior és háromszoros felnőtt kanadai bajnok vagyok, és benne voltam a kanadai olimpiai keretben is, de végül lemaradtam a játékokról. Aztán 35 évig nem vízilabdáztam, viszont a 2008-as perthi masters világbajnokságon ott voltam, tavaly Montrealban ezüstöt szereztem a csapattal, de kétszer nyertem Kaliforniában is versenyt” – sorolja az élményeket.

mas10.jpg„Óriási élmény találkozni más nemzetek játékosaival, beszélgetni velük, és maga az is nagyszerű, hogy itt lehetek. Több mint 40 éve jártam utoljára Magyarországon huzamosabb ideig, majd azután 2-szer, 3-szor. Jó a hangulat, megyek is készülődni” – zárta a rendkívül közvetlen kanadai-német-magyar pólós a beszélgetést, és indult a Helsingfors Simsallskap finn együttes elleni meccs bemelegítésére.

Sikerült egy pár szóra megállítanunk Subasitz Mihályt, a Magyar Vízilabda Szövetség versenyigazgatóját is, aki elmondta, minden a terv szerint alakul, a hétfői időjárási vis majort kivéve.

„Rendben zajlanak a meccsek, mind a 62 csapat itt van, nagyon jó a hangulat, a délelőtti és a délutáni találkozók között a teraszon megtelnek az asztalok. Jó látni, hogy a játékosok kíváncsiak egymásra, és a meccsek is sportszerűen zajlanak. Külön kiemelem, hogy a LEN már most külön megköszönte a zsűri és a játékvezetők felkészültségét, a szervezést. Az igazi fesztiválhangulat persze szombaton lesz, akkor lesznek a korcsoportok döntői” – mondta a fontos szövetségi értekezletre siető Subasitz Miklós.

És hozzátette, mindenkit várnak a lelátóra. Mi is ezt tudjuk tanácsolni, főleg azért, mert az eredmények ismeretében magyar sikerekre is van kilátás.
Vízilabda hírek
masters Eb
subasitz mihály