cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Dunaújváros és a lányok is készen állnak

2013. június 27. 18:17

A női vízilabda-válogatott hétvégén az I. Dunaújvárosi Főiskola Kupán vesz részt. A négyes tornán a lányok Hollandia, Nagy-Britannia és Oroszország legjobbjaival néznek majd farkasszemet.

A nemzetközi LEN-torna egy hármas együttműködés, a Dunaújvárosi Főiskola, a Magyar Vízilabda Szövetség és a Dunaújvárosi Főiskola Vízilabda Egyesület közös munkájaként jött létre. 
 
"Nemzetközi tornák szervezése nem áll messze az egyesületünktől, illetve a Dunaújvárosi Főiskolától sem. Tavaly mi szerveztük az Olimpiai Reménységek versenyét, ez egy hatcsapatos nemzetközi torna volt, és nagyon sok utánpótlás válogatott csapat edz nyaranta és év közben a városban dunaújvárosi szervezéssel, ezért esett a választás ránk" - nyilatkozta Huszka Zsuzsanna, a Debreceni Főiskola Vízilabda Egyesület kommunikációs vezetője.
 
Kérdésünkre elmondta, a szervezéssel minden rendben halad, bár az elején voltak nehézségek, ezek mára megoldódtak, és a DIGI Sporttal is sikerült megegyezni a magyar csapat meccseinek közvetítéséről.
 
"Mindig kérdéses, hogy mennyien látogatnak majd ki a találkozókra, de remélem, hogy minél nagyobb tömeget tud megmozgatni ez a torna, mint ahogy korábban is."
 
Fotó: MTI

Fotó: MTI

A Fabó Éva Sportuszodában természetesen a magyar válogatotté lesz a nyitómérkőzés pénteken, 18 órától. A hollandokkal a torna előtt kétszer is felkészülési meccset játszott a válogatott és a benyomások alapján a csapat rendkívül erős fizikálisan:
 
"Hivatalos meccset legutóbb a januári eindhoveni Európa-bajnokságon játszottunk velük (akkor 9-8-ra nyertünk, a szerk.). Mivel nem jutottak ki az olimpiára, így egész évben együtt tudtak készülni. Dunaújvárosban kétkapuztunk ellenük, és bár nem számoltuk, de egál közeli volt az eredmény" - mondta Menczinger Kata, a nemzeti csapat háromfős dunaújvárosi különítményének tagja. 

A britektől is hasonló stílust vár a DFVE pólósa, hiszen az utóbbi másfél-két évben fizikálisan és a játék terén is megerősödött a szigetországi válogatott, melynek kerete az olimpia után nem igazán változott.

torna.jpgVégül vasárnap az az Oroszország lesz az ellenfél, mellyel csapatunk kétszer is találkozott a pekingi Világligán: "A csoportban sikerült őket megverni, az elődöntőben viszont nem. A siker kulcsa az lehet, ha megakadályozzuk a lefordulásaikat, ezt pedig csak úgy lehet, ha nem adjuk el a labdát. Könyörtelenül kihasználnak minden hibát" - zárta gondolatait Menczinger Kata.

A torna programja:

Péntek, 18 óra: Magyarország – Hollandia
Péntek, 19 óra 45: Oroszország – Nagy-Britannia
Szombat, 11 óra: Magyarország - Nagy-Britannia
Szombat, 12 óra 45: Oroszország – Hollandia
Vasárnap, 9 óra: Hollandia – Nagy-Britannia
Vasárnap, 11 óra: Magyarország - Oroszország
Vízilabda hírek
Női válogatott
dunaújváros
menczinger kata