cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Ez kemény menet volt: buszozás a montenegróiakkal

2013. június 27. 17:46

Eddig nem a kéjtúrák jegyében zajlanak válogatottunk külföldi utazásai: Cseljabinszkig sem volt egyszerű eljutni, de a mostani görögországi zötykölődés még durvább volt.

A hajnali négy órás kelés mindig megadja egy nap alaphangját: a korai indulás miatt már automatikusan morcosabb az ember. Most erre a morózusságra jött rá néhány lapáttal az utazás görögországi etapja (miután a hellén fővárosba Münchenen keresztül jutott el a csapat – ennyit a poszt-Malév éra áldásairól)...

Az athéni reptérről Lamiáig csaknem három órát buszozott a társaság, ráadásul a zötyögés első felében a montenegróiakkal közösen kellett tipródni a fedélzeten. Aztán egyszercsak megállt a busz, és a mieinket átszállították egy kisebb járműbe, és így folytatódott tovább a túra.

Gergely István (Fotó: MTI)

Gergely István (Fotó: MTI)

A hotelhez érve újabb apró meglepetés: egy fővel kevesebbel számoltak a vendéglátók a delegációnk esetében, üres szoba pedig egy darab sem akadt, de végül magunk között sikerült megoldani a dolgot. Igaz, így például van háromágyas szobánk is, ahogy a csapatmenedzser-kapusedző Gergely Pista fogalmazott: „legalább nem idegenednek el egymástól a játékosok”, utalva arra, hogy legutóbb, Cseljabinszkban mindenki magányosan, egyágyas szobákban élvezhette a luxust.

Este aztán helyi idő szerint hét órakor edzés következett, majd pénteken a buszos partnerekkel, a montenegróiakkal szembeni meccsel startol a torna. Délután a szerbek vannak soron, ők speciel egy Calgaryban és Edmontonban letudott, kanadaiakkal közös edzőtáborból érkeztek Lamiába, azaz érdekes lesz látni, ki milyen állapotban lesz az utazási gyűrődés után.


Szamarcidisz-kupa - Program (magyar idő szerint): 

Péntek: 
9.00: Magyarország–Montenegró
10.30: Szerbia–Görögország 

18.30: Magyarország–Szerbia
20.00: Görögország–Olaszország

Szombat: 
9.00: Magyarország–Olaszország
10.30: Montenegró–Szerbia

18.30: Olaszország–Montenegró
20.00: Görögország–Magyarország

Vasárnap: 
7.45: 
Szerbia–Olaszország
9.15: Görögország–Montenegró
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
Férfi válogatott
szamarcadisz kupa