cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Férfi

Benedek Tibor: Fent kell tartani a harci kedvet

2014. július 19. 22:27

A magyar válogatott szövetségi kapitánya ezúttal is reálisan értékelt a csoportgyőzelmet jelentő győzelem után.

A németeknek van egy sajátos játéka, kicsit verekedős. Ma is ugyanezt játszották, vagy változtattak valamelyest?
Nem, ugyanazt játszották. Tudtuk is, hogy így lesz, de arra azért nem számítottunk, hogy 5-ből 5 lesz az emberelőnyük az elején. Ügyesek voltak, tényleg, jól készültek a gyors passzokra a kapufánál, mi meg egy kicsit mindig lekéstünk róla. Ezt kellett megoldanunk, hiszen az eleje tényleg izgalmas volt, kellett egy kis idő, hogy megijedjünk. Nem könnyű az olyan nehéz meccsek után, mint a spanyol vagy a szerb felpörögni. A németek tét nélkül játszhattak, ráadásul a magyarok ellen mutathatták meg, hogy felszabadultan tudnak jól játszani. Felelősség nélkül játszhattak, mi viszont nem, nekünk komoly volt a tét.

Ez mindenképpen a mérkőzés nehézsége volt, aztán pedig az lett a nehézség, hogy megoldjuk az emberhátrányos védekezést, hogy ne kapjunk folyamatosan a kapufánál gólokat. Én egyébként arra számítottam, hogy a helyzeteinket esetleg nem tudjuk belőni az elején, aztán azokat sikerült belőni, de hátul meg még nem működött a játékunk. Mondhatni én rontottam el, mert arra hívtam fel a figyelmet, hogy ha belőjük a labdákat, akkor meg tudjuk nyerni a meccset. De aztán megoldottuk a védekezést, és szerencsére megnyertük a meccset is.

Lesz még egy horvát meccs a csoportban, némileg tét nélkül.
Ha azt mondanám, hogy ugyanaz lesz a horvát meccs, mintha nem lennénk csoportgyőztesek, az nyilván nem lenne teljesen igaz. Megpróbáljuk ugyanolyan fontosnak tekinteni, ez a dolgunk. Ha nem vesszük komolyan, nem tudunk majd eléggé felpörögni az elődöntőig, ami még nagyon messze van.

Nyilván megvolt a forgatókönyv arra az esetre, hogy a csapat csoportelső lesz a mai meccs után, csoportelső lesz a horvát meccs után, és arra is, hogy nem
lesz az, és negyeddöntőt kell játszani. A mai meccs eredménye fényében mennyire lesz munkás a srácoknak az elkövetkezendő pár nap? 

Megmondom őszintén, eddig is azt tartottam fontosnak, hogy csak a következő meccsre készülünk, azzal foglalkozunk. Azt, hogy mennyire alakítom át az
edzésprogramot, a munkát, azt csak ma este fogom eldönteni. Fontos, hogy fennmaradjon a harci kedvünk a folytatásra.
Vízilabda hírek
Férfi válogatott
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság
Benedek Tibor