cover image
Egyéb
Felnőtt Válogatott
Női

Merész András: Felesleges az esélyeinket temetni

2014. július 16. 19:20

A magyar válogatott kapitánya azt mondja, megbeszélik a hibákat a hollandok elleni vereség után, és újult erővel vágnak majd a következő mérkőzésbe.

Jöttek kifelé a lányok az öltöző felé, és egyikőjük arcán sem volt letargia, tudtak mosolyogni, és tudtak hosszasan, reálisan beszélni a meccsről. Nem minden csapat képes erre ilyen helyzetben, ez jó jel.
Igen, ez egy erős csapat, fejben is. Mondjuk ma, a vízben egy-két szituációban, amikor nagyon oda kellett volna figyelni, nem látszott. A fegyelem megoldhatta volna sok esetben a helyzetet, a hév elvitte a társaságot, ez nem is kérdés. Ennek nem örültünk, ezt ki kell beszélni, a tanulságokat levonni. Frissíteni kell a lányokat fizikálisan, de mentálisan is, hiszen ami történt, azt fel kell dolgozni. A legprofibb sportolóknak sem megy ez könnyen, és ne feledjük, nem sok olyan esemény van egy női vízilabdázó életében, amikor ilyen szituációban játszhat a magyar válogatottban. Nekünk még van, mondjuk, öt mérkőzés az Eb-n, reméljük. A vereség teljesen nyilvánvalóan nem megy le a torkunkon a vacsorával együtt. Ezzel sokat kell majd foglalkozni, még ma. De holnaptól már nem. 

Sokan voltak a lelátón, foghatjuk erre a görcsöt?
A közönség pozitívan hatott a csapatra, nem az volt gond, hogy sokan voltak, hanem esetleg maga az a tény, hogy idehaza vagyunk, és lehet, hogy soha az életben nem lesz ez a lehetőség egy-egy játékos előtt. Mondhattunk a stábbal sok mindent a felkészülési időszakban a lányoknak, de valószínűleg élesben minden másként működik. Nem győzöm viszont hangsúlyozni, mekkora örömmel tölt el, hogy ilyen sokan kilátogattak a meccsre, köszönjük. A szünetbeni hangos zene miatt borzasztó nehéz kommunikálni a csapattal, de ez nyilván az ellenfelekre is igaz, de ezt is meg kell oldani.

Három negyedben is az utolsó másodpercben kaptunk gólt...
Az mindig borzasztó, ha az ember a dudában kap egy gólt, mert nyilván szeretne úgy menni a szünetre, hogy nem kapott. Mégis, olyan nagy különbségek nincsenek, egy kapott gól sosem jön jókor. Talán egy kicsit rosszabb, és persze, a kapusnak fáj, hogy mellényúlt, a bekknek, hogy bement a kezéről, de ugyanúgy bántja őket ez, ha négy perccel a duda előtt történik minden. 

Mennyire foglalkoztatja most a játékvezetés?
Egyáltalán nem. Persze, még mindig úgy gondolom, hogy az időkérés után fellőtt labdát a blokkról nem szabadott volna megadni, hiszen az nem szándékos labdaérintés. Megadták. Az sem érdekes, hogy szerintem nullában lőttek egy gólt. A játékvezető a medence tartozéka, mondjuk úgy.

Mennyire lepte meg a görög-brit meccs alakulása, szoros volt.
Egyáltalán nem. Nagyon ismerem mindkét csapatot. A görögök világ életükben ilyenek voltak, a tornák elején össze-vissza botladoznak, nehezen hozzák a győzelmet, aztán amit nagyon kell, azt behúzzák. Nyilván ez ellenünk is így lehet, ráadásul tudják, ha megvernek minket, akkor csoportelsők is lehetnek. Az angolok nagyon jó alapot kaptak az elmúlt hat évben Fekete Szilvesztertől, most meg van egy görög edzőjük, így olyan taktikai repertoárral ruházta fel őket, hogy egészen szép dolgokat csináltak a mai meccsen, amibe belenéztem. Nem lesznek ők sem könnyű ellenfél, de most még nem foglalkozunk velük, csak a görögökkel.
 
A Magyarország-Hollandia (11-12) mérkőzésről itt lehet bővebben olvasni.
Vízilabda hírek
Női válogatott
EB Budapest 2014
eb 2014 budapest
budapest eb 2014
Európa-bajnokság