cover image
Egyéb

Megjelent Kiss Gergely életrajzi kötete

2014. július 10. 14:47

A Honvéd Tüzér utcai sporttelepén mutatta be a háromszoros olimpiai bajnok pólós frissen megjelent könyvét. A szerzővel és a szerkesztőkkel Lévai Balázs beszélgetett.

A Libri Kiadó gondozásában jelent meg a könyv, amely három nagy fejezetben foglalja össze Gergő pályafutását és a sporton túli életét. A több mint 300 oldalas kötet első felvonásában Kiss Gergely gyermekkoráról, valamint a BVSC-ben eltöltött kezdeti évekről esik szó, majd az utánpótlás-válogatottakban elért sikerekről.

Életében sorsfordító volt az 1996-os év, több szempontból is. Ekkor ismerkedett meg feleségével, Valkai Annával, s 1996 decemberében választották meg a magyar felnőttválogatott szövetségi kapitányává Kemény Dénest.

A második fejezet karrierjének fő időszakát öleli ál, az 1997-es Európa-bajnokságtól a 2012-es londoni olimpiáig. Ebben a részben már több pontban is utal Gergő arra, mennyire tudatosan tervezte vízilabdán túli életét, hogyan egyeztette össze - hiszen fontosnak tartotta - a tanulást az élsporttal, és hogyan tudott (légiósként is) a magánéletben is harmóniában élni.

A könyv záró fejezetében Gergő civil életének és a vízilabda melletti tevékenységeinek főbb pontjait ismerhetjük meg, valamint életfelfogásáról, szeretett sportágának jövőjéről, kitörési lehetőségeiről is szó esik.

A könyvben megszólalnak Gergő pályatársai, barátai (több mint harmincan), többek között Kásás Tamás, Szabó Zoltán, Biros Péter, Steinmetz Barnabás és Ádám, Fodor Rajmund, Tony Azevedo, Carlo Silipo, Molnár Tamás és civil életének főszereplői is.

A könyvet Nedbál Miklós (1. fejezet), Dobos Sándor (2. fejezet) és Serényi Péter (3. fejezet) foglalta írásba, szerkesztője Angyalossy Eszter
 
Lesz egyébként egy másik, mindenki számára nyilvános bemutató is, július 18-án, 16 órakor, a Margitszigeten, a Holdudvar étterem kertjében. Ott Hajdú B. István beszélget majd Kiss Gergellyel, a könyvből pedig Csányi Sándor olvas fel részleteket.
Vízilabda hírek
kiss gergely
könyv